Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18533 hozzászólás a témában

Tiberius

Tiberius

törzsvendég

• fórumtag
  • 280 hozzászólás

És összehasonlítva a Magura MT2-vel a Shimano BR-M395-öt?

Latolgatni tízszer kell, dönteni csak egyszer.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

Alap, belépő szintű fék. De amúgy jól működik. Havernál volt 2 hétig egy tesztbringa, azon volt ilyen. Amúgy neki XT fékjei vannak de még szerinte sem volt semmi gond vele a 90+ kilói alatt sem.

Marci

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1.169 hozzászólás

Mi a vélemény a Shimano BR-M395 fékről?

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti

szak

szak

vendég

• fórumtag
  • 350 hozzászólás

Mások okulására mesélem el, hogy jártam, mint hozzá nem értő féktuningoló. 596-os Deore fékemhez vettem RT67-es 160-as tárcsát hátulra. Nagyon csinosan nézett ki a cucc, csak éppen a tárcsa csillaga elérte a féktestet. Nem nagyon, csak egy kicsit, de így is láthatóan koptatják egymást. Ez menet közben hallható is (terhelés nélkül éppen nem éri el). Gondoltam teszek alátétet a felfogató csavarok alá. Szuper, nem éri el a csillag a féket. Viszont így a fékbetét kicsit fent fog, ezért a tárcsa egy kis vállat koptat rá. Ebbe a vállba pedig frankón be tud szorulni a betét és nem bír visszatérni alaphelyzetbe. Szóval kedves hozzám hasonló Mekk mesterek, körültekintően tuningoljatok! Ja, egyébként prímán fog a fék (alátéteket kivettem), szerintem sikerült is megsütnöm a tárcsát, mert mostanában nagyon hamar kilágyul.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Az Elixirnek, ugyan úgy, mint bármilyen más féknek, van egy szervizelési metódusa (fékfolyadék cseréről, légtelenítésről beszélünk). Erről számtalan írásos, illetve képi anyag lelhető fel az interneten, akár a gyártó, akár alternatív személy/cég/üzlet prezentálásában. Aki ezek alapján csinálja, nem lőhet mellé. Amennyiben ez nem vezet eredményre, akkor alkatrész hibára kell gyanakodni, de ez már más történet.

hááát. nálunk is az a a srácok véleménye hogy elég problémás darabok az elixirek, pedig nem gyakorlatlan kezdők.

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Az Elixirnek, ugyan úgy, mint bármilyen más féknek, van egy szervizelési metódusa (fékfolyadék cseréről, légtelenítésről beszélünk). Erről számtalan írásos, illetve képi anyag lelhető fel az interneten, akár a gyártó, akár alternatív személy/cég/üzlet prezentálásában. Aki ezek alapján csinálja, nem lőhet mellé. Amennyiben ez nem vezet eredményre, akkor alkatrész hibára kell gyanakodni, de ez már más történet.

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 hozzászólás

Elixir légtelenítés: nem értem a szerelők problémáját. Mennyivel nehezebb, problémásabb, mint bármely más Avid vagy egyéb márkájú fék esetében.

Nem értek hozzá, viszont többen, különböző szervizekből, egyöntetűen állították. Hogy általában az Avid vagy kifejezetten az Elixir problémás, azt nem tudom. Egy elejtett kifejezés maradt meg bennem: túlfolyó kamra kicsi. Hogy ennek van-e köze hozzá, jól értettem-e, nem tudom.
Tény: vagy már gyárilag levegős volt az első fék vagy nagyon hamar azzá vált.
Most ahol megcsinálták, első alkalommal állítólag többször is nekiestek és nem igazán jött össze tökéletesre. Amikor visszavittem, akkor egy másik srác csinálta, neki sikerült.
Én meg továbbra sem értek hozzá.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Légtelenítés: három szerelőből kettő nincs elragadtatva az ötlettől, ha elixirt kell légteleníteni, a harmadik meg megerősítette, hogy nem egyszerű menet.
A légtelenítő szett 12000+némi türelem, szakértelem.
Szervizben 2-2500Ft a légtelenítés.

Elixir légtelenítés: nem értem a szerelők problémáját. Mennyivel nehezebb, problémásabb, mint bármely más Avid vagy egyéb márkájú fék esetében.

Tekergek

Tekergek

🚲

• fórumtag
  • 1.257 hozzászólás

Nálam nincs mit letiltani. Rábökök a "Kedvelem" gombra, átvált arra, hogy "Te kedveled ezt" és ettől kezdve nincs visszaút.
Hiába bökök rá újra, nem történik semmi.
Egyébként ilyenkor már nem is gombként jelenik meg, hanem szürke hátterű textként.

(most engedélyeztem a JS-t, így is ugyanaz a helyzet)
Na ennyit az offról.

Ráböktem erre a hsz-ra hogy kedvelem, megjelent hogy "te kedveled" és egy visszavono gomb egy lefelé mutató hüvelykujjal, ha rányomok akkor megint megjelenik a "kedvelem" gomb. Gondolom valamit szűrsz ami miatt nem működik (pl. session cookie).

• Kisherceg kedveli ezt

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 hozzászólás

Nem, a fórum letiltja 15 perc után.

Nálam nincs mit letiltani. Rábökök a "Kedvelem" gombra, átvált arra, hogy "Te kedveled ezt" és ettől kezdve nincs visszaút.
Hiába bökök rá újra, nem történik semmi.
Egyébként ilyenkor már nem is gombként jelenik meg, hanem szürke hátterű textként.

(most engedélyeztem a JS-t, így is ugyanaz a helyzet)
Na ennyit az offról.

SokadikX módosította - 2014. augusztus 03. - 22:27

Tekergek

Tekergek

🚲

• fórumtag
  • 1.257 hozzászólás

akkor lehet, hogy a noscript miatt nem megy nekem?

Nem, a fórum letiltja 15 perc után.

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 hozzászólás

Szerintem lehet, csak vlszlg szintén a szerkesztési időhatáron belül (15 perc?).

akkor lehet, hogy a noscript miatt nem megy nekem?

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás

Szerintem lehet, csak vlszlg szintén a szerkesztési időhatáron belül (15 perc?).

kipróbáltam, 15 perc után nem visszavonható. :)

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Tekergek

Tekergek

🚲

• fórumtag
  • 1.257 hozzászólás

(utálom, hogy a "like"-ot nem lehet visszavonni... nem mintha, bármi bajom lenne a hozzászólásoddal, de rendszeres, hogy véletlenül arra bökök :( )

• Kisherceg kedveli ezt

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 hozzászólás

Ha a szervíz után levegős a fék akkor vissza kell menni. Ha nem akarják rendesen megcsinálni akkor ki kell csapni a balhét amig vagy megcsinálják vagy visszakapod a pénzed hogy máshol rendesen meg tudják abból csinálni. Ha ez nem megy akkor kell egy tanfolyam asszertivitás.

(utálom, hogy a "like"-ot nem lehet visszavonni... nem mintha, bármi bajom lenne a hozzászólásoddal, de rendszeres, hogy véletlenül arra bökök :( )

Na, szóval visszavittem, balhé nélkül átvették, kézbevette egy másik srác és most tényleg olyan, amilyennek anno elképzeltem a tárcsafékeket... A bringám első három-négy hetéről nincs sok emlékem, annyira örültem, hogy egy komolynak látszó gépet sikerült végre szereznem. Viszont amikorról már emlékeim is vannak róla, azóta az első fék valószínűleg levegős volt... :(
Kevésbé vagy másképp, mint most, mielőtt visszamentem vele, de megvoltak a levegős állapot jelei már régóta.

Tekergek

Tekergek

🚲

• fórumtag
  • 1.257 hozzászólás

organikus (műgyanta, organic, resin)

Persze, gondolom gyártónként más a szóhasználat, az összetételről nem is beszélve.

Organikus magyar szóval: szerves. Ha hangos a tárcsa és biztos hogy teljesen jól van beállítva (nyereg/pofák a tárcsához képest minden tengelyen egyenesek és pofák egyforma távolságban vannak a tárcsától) akkor fékpofa típuson (szerves/fémes) és gyártón (márka) kívül lehet kisérletezni tárcsa gyártóval is: nekem az Avid G3-as tárcsa pl. mindig sírt, bármilyen (szerves) pofával használtam, viszont a "sajtlyukacsos" Formula tárcsák (CL és IS6 is) nagyon kulturált hangúak (Formula és Magura fékkel, Alligator, A2Z, Koolstop, Magura és Formula szerves pofákkal) - viszont ezeket nem szabad szinterezett (fémes) pofával használni.

Ha a szervíz után levegős a fék akkor vissza kell menni. Ha nem akarják rendesen megcsinálni akkor ki kell csapni a balhét amig vagy megcsinálják vagy visszakapod a pénzed hogy máshol rendesen meg tudják abból csinálni. Ha ez nem megy akkor kell egy tanfolyam asszertivitás.

• SokadikX kedveli ezt

RelakS

RelakS

vendég

• fórumtag
  • 533 hozzászólás

Sziasztok.Organikus fékpofa?Olyanokat irtok hogy csak lesek.Ammeg milyen?Ennyire én nem vágom ezeket a dolgokat istenem jó pap is holttig tanul:-)
Az enyém milyen arról fogalmam sincs de gyári csomagban volt BB7-es mindennel együtt.Továbbra is süvit de majd biztos bekopik egyszer és elmúlik a lényeg hogy fogjon.
Köszi a segitséget!

Én is kapkodtam a fejem, mikor 3rd party pofákat kerestem
organikus (műgyanta, organic, resin)
fél-fémes (semi metallic)
szinterezett (sintered)
kevlár
ebike-hoz való

Hirtelen ezek jutnak eszembe
Persze, gondolom gyártónként más a szóhasználat, az összetételről nem is beszélve.

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 hozzászólás
- bocs, tárgytalan -

SokadikX módosította - 2014. július 30. - 22:08

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.091 hozzászólás

:D :D :D

NEM

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 hozzászólás

Lehet tudni amúgy hogy ez milyen kerékpár?

Elküldtem privátban.