Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18551 hozzászólás a témában

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
"arra céloztam, hogy az a lyuk azért van ott, hogy a fölösleg kifolyjon."

ez igy ebben a formában nem igaz.
a fékkar fedél alatt egy zárt gumifedélnek kell lennie, ami tökéletesen szigeteli a féket a külvilágtól. azért gumi, hogy tudjon tágulni, ha fogy a fékpofa, ezáltal több olajnak kell lennie a féknyeregben, ami miatt kevesebb lesz a fékkarban - a gumi nyúlik és fékolaj megy a túlfolyóból a nyeregbe. visszafelé: ha melegszik, akkor az olaj térfogat nõ, gumi ellenkezõ irányba mozog.
a lyuk azért van a mûanyagon, hogy ne keletkezzen vákuum a fékkarfedél és a gumi közt - a levegõ tudjon mozogni.
ott egy fél csepp olajnak nem szabad normál esetben távoznia.
más kérdés, hogy ha légtelenitették, és ott maradt olaj (mert az emberünk belenyomta a túlfolyóba a gumit és nem törölte le, csak rátette a mûanyagot) akkor az ott távozni fog.
ha a szivárgás hosszabb ideig fennáll, akkor a fékbõl jön az olaj, és a gumitömítés cserére szorul ha csak kevés jön ki, akkor hanyagul légtelenitették.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás

arra céloztam, hogy az a lyuk azért van ott, hogy a fölösleg kifolyjon. nincs semmi baja a fékednek szerintem.

köszi, megnyugtattál, még van 2hónap gari, ha baj van vele akkor addig elõjön remélem

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás

igen, pont azér gondolom h nemnormális ha olaj szivárog ki rajta

arra céloztam, hogy az a lyuk azért van ott, hogy a fölösleg kifolyjon. nincs semmi baja a fékednek szerintem.

h0o2a7j6

h0o2a7j6

törzsvendég

• fórumtag
  • 279 hozzászólás
Ha szinteres, kerámiás betétet vettél, akkor melegíteni kell, csak kellõ hõmérsékleten fog a kívánt fékhatás jelentkezni.
Ha nem ilyen betéted van, akkor passz...

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás
Nekem is ez volt a juicy 3-asommal, hogy csak melegen vagy vizesen fogott, elsõre sose volt jó. Mivel nemvolt drága fék ezér elattam olcsón és vettem egy 5öst. A tárcsa passzol a fékhez? Nekem hayes tárcsa volt hozzá, lehet h az a baj, bár most is avid féket használok hayes tárcsával és jó

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
vedd ki a pofát, és nézd meg hogy tiszta e.

CSEKONICS

CSEKONICS

törzsvendég

• fórumtag
  • 376 hozzászólás
Sziasztok!
Vettem egy használt Shimano féket,amit bringaboltban szétszedtünk,kimostunk,feltöltöttünk.Vadiúj Aligator fékbetét-tárcsa.Szinter be se kellett koptatni,tök jól fogott.De másnap mikor bringára ültem,fékhatás semmi!Nyomáspont rendben.Aztán egy hosszabb bekoptatás után megint rendesen fog.De ezt minden nap eljátsza,minden bringázásnál kilómétereken át kell húznom a féket,hogy fogjon.Ez mitöl lehet?Gondoltam rá,hogy olaj mehetett rá,de akkor nem is fogna egyáltalán,nem "kopna be" pár kilóméter után.
Akár azt gondolod,hogy képes vagy valamire,akár azt,hogy nem,mindenképp igazad van!

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás

pedig normális. csak nem mindegy, hogy mennyi. a légtelenítés folyamán kerülhet oda kicsi olaj, ami nem baj, de ha nem volt légtelenítve az elmúlt 2 hétben, akkor azért elvileg ki kellett volna jönnie. eg nem változna a nyomáspont, stb. lehet, hogy csak egy új membrán kell.

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás

ha jobban megnézed, a felkiáltójel alja (az a kis pont) egy lyuk.

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás

Van 2 juicy 5 fékem és a hátsónak a fékkarján valami kis nedvességet vettem észre, letöröltem de megint olyan lett. Érzésre olaj. Kérdés h csak meg kell húzni valami csavart vagy para és gari? A nyomásponton nem nagyon vagy max egy nagyon kis beesés észleltem, de a jelenség is az elmúlt pár használatnál jött elõ.

kép: http://img3.tar.hu/b.../37188190.jpg#3

Még nem volt semmi légtelenités vagy ilyesmi, csak fel lett téve és kész. kb 10hónapja van meg

ha jobban megnézed, a felkiáltójel alja (az a kis pont) egy lyuk.

cseresznye

cseresznye

törzsvendég

• fórumtag
  • 759 hozzászólás

és a javítása mennyi kb? vagy inkább gari?

nekem a féktestnél is voltak tömítés gondok, és a srác a helyi boltban azt mondta az egészhez kb 20 ezer körül lenne egy javítókitt.....
most nem tudom hogy tényleg ennyi lenne e, vagy csak jó nagy hasznot akart
de inkább vettem egy másik féket...
A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert.

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás
és a javítása mennyi kb? vagy inkább gari?

cseresznye

cseresznye

törzsvendég

• fórumtag
  • 759 hozzászólás
Nekem a code 5 ugyan ott folyt.... valami fékkar tömítés ment szét benne állítolag
A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert.

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás
Van 2 juicy 5 fékem és a hátsónak a fékkarján valami kis nedvességet vettem észre, letöröltem de megint olyan lett. Érzésre olaj. Kérdés h csak meg kell húzni valami csavart vagy para és gari? A nyomásponton nem nagyon vagy max egy nagyon kis beesés észleltem, de a jelenség is az elmúlt pár használatnál jött elõ.

kép: http://img3.tar.hu/b.../37188190.jpg#3

Még nem volt semmi légtelenités vagy ilyesmi, csak fel lett téve és kész. kb 10hónapja van meg

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
Hope Tech X2-re tippeltem elsore, de aztan szerintem megsem az.

a nyereg igen, de a fekkar nem.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
http://www.pinkbike.com/photo/2947400/

ez milyen fek?

Scotty19

Scotty19

törzsvendég

• fórumtag
  • 377 hozzászólás
Képet mégsem tudok csinálni.
Kiszedtem a fékpofákat és gondolom valami kis kavics vagy valami hasonló dolgok mentek bele mert, pici kis lyukak vanak a fékpofákon...
egyébként 8-ast hogyan kell kiszedni tárcsából ?
Mert most cseréltemki a bovdenházt és nem tudom normálisan beállítani hogy ne is fogjonbe de fogjon is a fék.?
Sírva születtél, körülötted mindenki nevetett, igyekezz úgy élni, hogy nevetve távozz, és körülötted mindenki sírjon.

Scotty19

Scotty19

törzsvendég

• fórumtag
  • 377 hozzászólás
nincs benne semmi féle idegen tárgy...
De a fékpofák is pont olyan karcosak akár a tárcsa
Képet pedig szerintem még ma csinálok..
Sírva születtél, körülötted mindenki nevetett, igyekezz úgy élni, hogy nevetve távozz, és körülötted mindenki sírjon.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Nem nagyon mélyek. De csúnyák.
Egyébként a tárcsa és a fékpofák nemigazán párhuzamosak...
és ezt sem tudom hogy milyért, plusz a tárcsában van 1 kicsi 8-as (gyári) :)
Vannak képek de csak a bicajomról és azon semmi nem látszik.

nézd meg a féketétet, nincs-e benne kavics, vagy ilyesmi.
amugy nem lehet, hogy sima kopsából eredõ "karc"-okat látsz?

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
egy pici nyolcas meg nem baj, ha folyamatosan surol akkor viszont be kellene allitani. mondjuk ha nem parhuzamos a pofa a tarcsaval akkor mindenkeppen allitani kellene rajta.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F