Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18551 hozzászólás a témában

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.297 hozzászólás
203-as polygon tárcsa+juicy5+shimano adapter barátok lehetnek, vagy azért illene avid adaptert a villa és a nyereg közé rakni..?

Kann Matti

Kann Matti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.458 hozzászólás

Sziasztok

Esetleg valakinek nincs user manual magyar, formula k18 fékhez?
Válaszokat elõre is köszönöm.

Keresd bizalommal a MELUX kft.-t
Kill the Hill:szok: vagy fordítva?
www.kannmatti.kepeim.hu

nyimi

nyimi

vendég

• fórumtag
  • 135 hozzászólás
Sziasztok

Esetleg valakinek nincs user manual magyar, formula k18 fékhez?
Válaszokat elõre is köszönöm.

newbiker

newbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 520 hozzászólás

newbiker:
igen a 20 ml es fecskendõ böven elég lesz.
kis csövet meg autósboltba is lehet kapni. (én bementem a fecskendövel és mutattam h erre adjon kis csövet, olyan 8-10 cm is elég, ennyit levágott, nem kért érte semmit ;) )
igen a dugattyúkat úgy kell kinyomatni h a fékkart húzogatod, közbe egy csavarhúzóval az 1ik dugattyút lefogod. így a másik kijön. letöröl, befúj, aztán másikon is.
hát ha elfolyt az olaj akkor sem úgy folyt el hogy az összes elfolyt, tehát igen szívd le a régit.

Tiszta sor! Köszi. Neked is assasin

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
newbiker:
igen a 20 ml es fecskendõ böven elég lesz.
kis csövet meg autósboltba is lehet kapni. (én bementem a fecskendövel és mutattam h erre adjon kis csövet, olyan 8-10 cm is elég, ennyit levágott, nem kért érte semmit ;) )
igen a dugattyúkat úgy kell kinyomatni h a fékkart húzogatod, közbe egy csavarhúzóval az 1ik dugattyút lefogod. így a másik kijön. letöröl, befúj, aztán másikon is.
hát ha elfolyt az olaj akkor sem úgy folyt el hogy az összes elfolyt, tehát igen szívd le a régit.

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 hozzászólás
a képen látható sztem már nagy ekkora nem kell, én is gyógyszertárban vettem, ne a legkisebbet vedd, vagy vegyél több méretet, nem egy egetverõ összeg.
http://bikemag.hu/el...k-karbantartasa

nekem díszhalas a csõ, tökéletes az lx fékhez

newbiker

newbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 520 hozzászólás
koca @ kisherceg: köszi. nem hangzik vészesen.
hülye kérdések:
- mekkora fecskendõre van szükség? gyógyszertárban venném.
- kis szilikon csövet honnan? :confused: díszhalas?
- a dugattyúkat a fékkar behúzásával nyomassam ki? töröljem át és spray neki? mindkettõ kijár?
- a 3. pont: akkor is kell, ha elfolyt az olaj?

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
természetesen így a helyes. köszi a korrekciót Kisherceg.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.088 hozzászólás

1. állísd a fékkart a kormányon vízszintes helyzetbe -> vedd le a fékkar fedelét
2. pofák, tárcsa ki
3. féken csonk meglazít (hatlapfejü csavar), csõ rátesz, olaj leszív(rendesen!)

ha leveszed a fedelet, kilazítod a csonkot, akkor az olaj szépen beteríti a szönyeget, meg mindent. a 3. pont nem így lenne helyes?
3. csõ rátesz, féken csonk meglazít (hatlapfejü csavar), olaj leszív(rendesen!)

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
newbiker:

Shimano Hidr. fék légtelenítés, Bleeding: (by koca)

Hozzávalók: kis villákulcs (ha jol emlékszem 6 os a légtelenítö csonk nyitására-zárására), kis csavarhúzó (olajtartály fedél), 4es imbi (fékkar), Ásványi (Mineral) olaj, fecskendö kis csövel, rongy,..

Légtelenítés:
1. állísd a fékkart a kormányon vízszintes helyzetbe -> vedd le a fékkar fedelét
2. pofák, tárcsa ki
3. csonkra csõ rátesz, féken csonk meglazít (hatlapfejü csavar), olaj leszív(rendesen!)
4. Új olaj felszív légmentesen
5. Új olaj átnyom lentrõl (átnyom okosan, fékcsõ rendesen menjen a karig ne legyenek rajta csomók :D )
6. ha fent a fékkar tartályába megjelenik az olaj akkor legyen vagy félig már ott is aztán lent légtelenítõ csonk elzár. (aztán csõ lehúz, olaj még kell majd)
7. fékkar pumpálgatás, várás, bubitánc járás (fékcsõ kocogtatás)
8. tartály feltöltés olajjal
9. fedél visszatesz, kar visszaállít

kiegészitö lépések:

10. mielött visszatennéd a pofákat érdemes "rendbe tenni" a dugattyukat (lehetett volna az elején is) huzogatod a féket ha kidugja az orrát a dugattyú akkor letörlöd. aztán egy fujásnyi szilikon spray rá és úgy fog mozogni mind új korába
11. 1-2 csepp müszerolaj a fékkar "nyomorúdjára avagy dugattyújára" mert csont száraz állapotba mozgatáskor képes nyikorogni kicsit.
ez megvan tényleg úgy fog mozogni a kar is mint kés a vajon
12. ha fékcsövet is kell szabni, akkor azt természetesen az olaj leszívása után csinálod.
itt arra érdemes figyelni hogy jó éles szerszámmal vágdd a csövet, meg az új pöcköt jól üsd bele. aztán a roppantó gyûrût meg ésszel kell behúzni a fékkarba. (nem kell porrá zúzni szerencsétlent...)

remélem nem hagytam ki semmit...
így nehezebb elmondani mint élöbe megcsinálni.
lehet h nem ez a hivatalos rendes menete egy légtelenítésnek, de nekem ez eddig bejött

newbiker

newbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 520 hozzászólás

Ha Te vetted a féket, akkor kaptál hozzá leírást a légtelelítésrõl. Ha nem, akkor a Shimano honlapon bizonyára megleled.

Én vettem, de szerintem nem volt csak install szöveg.... Megnézem azért...

MOD: Megnéztem. Elvileg van egy Adding Mineral oil & bleeding air leírás is, de azt nem találtam a tech-docs-nál...

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Ha Te vetted a féket, akkor kaptál hozzá leírást a légtelelítésrõl. Ha nem, akkor a Shimano honlapon bizonyára megleled.

newbiker

newbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 520 hozzászólás
Hol találok Shimano XT fékhez "bleeding tutorial"-t? Valaki említette, hogy vagy a BM-on vagy a Velo-n látott ilyet. Esetleg más forrás? Olajat kéne töltenem, még nem csináltam, de nem szeretném feltétlen szervízbe vinni emiatt, ha halandók is meg tudják csinálni....

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás
chopper bike-ba simán jó ;)

de csak oda

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
a versenybe azert meg beszallhatnak a Dirty Dog gyongyszemei is

Feltöltött kép

fent van a tobbi modelljuk a crc-n. mind rusnya
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
PM-es a féknyereg. Nem?
Seperc alatt kiváló a 183-assal is.

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás
end dö vinör iz:

[IMG][img]http://kepfeltoltes.hu/thumb/090128/AM_DiscW_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/img][/IMG]

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
ebbol van 183-as

Feltöltött kép

ebbol 185-os

Feltöltött kép

ebbol pedig 180-as

Feltöltött kép

es roberto neked fureszes szelu floating kellett, abbol pedig csak 183 van. szal huzzal bort a fogadra :D
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Mono Mini/M4-bõl van 180-s floating, de csak feketében találtam (CRC).
Csak azért jegyeztem meg magamnak, mert eltér a szokásos Hope méretektõl.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
vagy a hope-os gyerek is mondhatta volna hogy van 3 kulonbozo de nagyon hasonlo meret. mert en ezt most hallottam eloszor.

RAUH-Welt
B E G R I F F