Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18551 hozzászólás a témában

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Hope van 180/183/185mm méretben, attól függõen, hogy melyik típust választjuk. És mielõtt még valaki nekiállna magyarázni, természetesen floating disc-rõl van szó.

hát ezt látod mondhattad volna öcsémnek, mielõtt elküldte nekem a 183-masat :D

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Hope van 180/183/185mm méretben, attól függõen, hogy melyik típust választjuk. És mielõtt még valaki nekiállna magyarázni, természetesen floating disc-rõl van szó.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Shimano fék kompatibilis Hope floating tárcsával, vagy a korábban említett problémák miatt, ilyen tárcsát csak Hope fékkel ajánlott használni?

a 160-assal nincs probléma, a 183-mas viszont nem tökéletes, mert a shimanoé pont 180-as, igy beleér a féknyeregbe. (én lereszeltem a tárcsából és a nyeregbõl is)
amugy tökéletes párositás nekem is volt.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Ez abban a kivételes helyzetben van, h ráadásul még szar is :)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
azért....

itt a következõ versenyzõ. Valahol az SM-RT51 környékén:

Posted Image

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Magura Marta. Ez a Giant ûber ronda. :D

Osztom Thez véleményét.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Áá, ezt ("Giant MPH") nehéz lesz überelni :D

Posted Image

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

mert a földkerekség legrondább tárcsája, azért.

nem, a regi deore a legrondabb

Posted Image

Shimano fék kompatibilis Hope floating tárcsával, vagy a korábban említett problémák miatt, ilyen tárcsát csak Hope fékkel ajánlott használni?

nekem megy az uj XT-vel gond nelkul >> link

YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás

A veütések helyén fékpor van, igaz csúnya, de fékhatás nem változott. Adagolhatóság kicsit másabb lett.

Majd' bekopik.

inkább cseréld ki azt a tárcsát...

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Helyzetjelentés összevert Avid Roundagon tárcsáról:

Esõs idõk vannak mostanság, ugye engem nem hat meg, csak a táskám hátulját.
A beütések helyén fékpor van, igaz csúnya, de fékhatás nem változott. Adagolhatóság kicsit másabb lett.

Majd' bekopik.

Magoo: meglesz, Juicy 5 szett, egyik fórumtársunktól, akinek sok hálával tartozom. :)

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
De te nem is vagy sznob VV :D

Avidhoz Cleansweep ;)
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Látod, ez szubjektív dolog. Én például nem értek egyet veled.

igen, elfelejtettem, hogy szerintem a legrondább.
legjobban a marta sl hullámosa tetszik, aztán a hope

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Látod, ez szubjektív dolog. Én például nem értek egyet veled.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

6 csavaros xt tárcsa miért nem jó?

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás

na ugy tûnik elixir r lesz nálam is.
a hayesrõl lebeszéltem magam a német tesztek alapján.
a shimano-ról lebeszéltem magam mert 6 csvaros tárcsa kell, és a shimano-hoz akkor vennem kellene hope-ot.
(tényleg: alligator "fûrészes" féktárcsákkal valakinek tapasztalat shimano féken?)

6 csavaros xt tárcsa miért nem jó?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
tudom, ha felül túllóg akkor ha kopik, a végén összeérhet a két fékpofa anélkül, hogy a tárcsát nyomná.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Nekem nyista, csak eszembe jutott egy bikemag cikk, amiben írták, h az alligator a legkönnyebb elérhetõ féktárcsa, amit viszont azért lehetséges, mert a tárcsa fékezõfelülete kisebb, mint a megszokott, így csak kb. minden 2. fékkel használható, mert soknál "túllóg" a fékpofa lájdisz ==> /i\ és emlékeim szerint a shimano nem volt köztük. Szóval érdemes méricskélni vásárlás elõtt, ha vennél ilyet.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
na ugy tûnik elixir r lesz nálam is.
a hayesrõl lebeszéltem magam a német tesztek alapján.
a shimano-ról lebeszéltem magam mert 6 csvaros tárcsa kell, és a shimano-hoz akkor vennem kellene hope-ot.
(tényleg: alligator "fûrészes" féktárcsákkal valakinek tapasztalat shimano féken?)

karfi

karfi

vendég

• fórumtag
  • 151 hozzászólás
ezekhez a szegecselt tarcsakhoz adhatnanak alapbol egy reszelot :)