Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18551 hozzászólás a témában

cseresznye

cseresznye

törzsvendég

• fórumtag
  • 759 hozzászólás

Az alátét, amire õ gondol, az nem a féknyereg alatt van, hanem az adapter és a tárcsafékszem között, mivel hogy ott szoktak alátétezni.

ha meg az adapter és a konzol közötti helyre gondolsz, a hayes -nél ugyan úgy nem kell ott SEM...........
A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

itt pont hogy nem ez volt a téma, hanem Bringavarázs írta hogy "avid nem alátétezõs bizbaszolós dolog"
erre irtam, hogy pont az avid alá kell.... ha figyelmesen elolvasodFeltöltött kép

Az alátét, amire õ gondol, az nem a féknyereg alatt van, hanem az adapter és a tárcsafékszem között, mivel hogy ott szoktak alátétezni.

http://www.jagwireus...ts/mountain/484 - elsõ tétel

Egyébként meg PM-s tárcsafék rögzítés hátra is. Szerencsére akad már olyan gyártó, aki így csinálja egyes vázait.

cseresznye

cseresznye

törzsvendég

• fórumtag
  • 759 hozzászólás

Úgy látom, nem vagy tisztában azzal, miért is vannak alátétek az Avid féknyerge alatt:chin:

itt pont hogy nem ez volt a téma, hanem Bringavarázs írta hogy "avid nem alátétezõs bizbaszolós dolog"
erre irtam, hogy pont az avid alá kell.... ha figyelmesen elolvasodFeltöltött kép

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

alátétezésnél meg pont hogy a HAYES!! féktest és az adapter közé NEM kell alátét, míg az AVIDNÁL IGEN..........

Úgy látom, nem vagy tisztában azzal, miért is vannak alátétek az Avid féknyerge alatt:chin:

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
az hogy milyen a fek erzesre sokban befolyasolja hogy hogy lett legtelenitve. szoval errol nem kell altalanositani

beallitas szempontjabol pedig nem nagy elteres van, vegeredmenyben mindketto PM-es felfogatas, kb ugyanolyan konnyen be lehet loni egy avidot mint egy hayest.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

cseresznye

cseresznye

törzsvendég

• fórumtag
  • 759 hozzászólás

Hali. Én is új vagyok,viszont talán nem tapasztalatmentes.Szerintem Avid. Strokerek fékkarházba integrált rugója vagy alapból gyenge vagy elgyengül.Illetve én nem osztom a mások által felvázolt digitális fékérzést.Illetve Avid fékek beállítási rendszere még mindig a legjobb,nem alátétezõs-bizbaszozós dolog.

azt írd már le légyszi, hogy miért gyengülne el a rugó a fékkarházban?Feltöltött kép érdekelne..
ha meg már a fékérzésrõl, akkor csak annyit elöl code 5 van hátul stroker de még a code is nyúlósabb érésre mint a stroker trail.
alátétezésnél meg pont hogy a HAYES!! féktest és az adapter közé NEM kell alátét, míg az AVIDNÁL IGEN..........

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás
Hali. Én is új vagyok,viszont talán nem tapasztalatmentes.Szerintem Avid. Strokerek fékkarházba integrált rugója vagy alapból gyenge vagy elgyengül.Illetve én nem osztom a mások által felvázolt digitális fékérzést.Illetve Avid fékek beállítási rendszere még mindig a legjobb,nem alátétezõs-bizbaszozós dolog.

Juicy akkor takony ,ha szarul van légtelenítve.Egyébként csak más érzés.

Sphere

Sphere

vendég

• fórumtag
  • 85 hozzászólás
Köszönöm. Igen a stroker-t volt alkalmam látni és kipróbálni az tudom, hogy harap és talán rob volt az itt aki aztmondta a juicyra, hogy az viszont érzetre olyan, mint a takony viszont fog rendesen.
Bevallom teljesen döntésképtelen vagyok ez ügyben és határozatlan, de tudom (ha szubjektív) akkor nekem kell döntenem.
Azért thx! Legalább ennyit sikerült tisztáznom a többit lekell küzdjem magamba. (:

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Beszélik, hogy a Stroker kissé digitális. Van akinek ez bejön, van akinek nem. Alkatrészt igencsak kapsz mindkettõhöz. A Stroker trendibb a kormányra merõleges dugattyújával, nem tudom ez a használhatóság szempontjából mennyit jelent, de talán valóban kisebb helyet foglal el a kormányon a kar. Ha ezek nem szempontok, akkor tényleg vedd azt amelyik jobban tetszik :)

Sphere

Sphere

vendég

• fórumtag
  • 85 hozzászólás
Köszönöm javítva (stroker...kis diszlekszia sorry).
Szóval akkor a trail és juicy 5 között max szubjektíve tudok döntést hozni. Ez nehezíti kicsit a dolgomat, de megpróbálok akkor valahogy döntést hozni. (:

Thx!

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
loszor is ha annyit olvastad feltunhetne h Stroker a neve :)

a Ryde nem igazan jo....a Trail viszint igen....az meg h a Trail vagy a Juicy 5 az izlés dolga, jo fek mindketto

Sphere

Sphere

vendég

• fórumtag
  • 85 hozzászólás
Üdv mindenkinek!

Nos olvasgatom egy ideje ezt a szekciót mivel vacilálok a juicy 5 és a stroker között (a stroker-t is megúsznám 18 körül de még várom a választ hogy trail vagy ryde). Viszont akárhány oldalt lapozok végig és akár hány spec. -et nyomtam le nem tudok egyértelmû döntést hozni. Van olyan pont amely alapján egyértelmûen kilehet jelenteni, hogy egyik másik jobb választás vagy abszolult szubjektív? (mert kb csak ilyet találtam, hogy a juicy nem annyira direkt érzetet biztosít mint a stroke viszont a juicynak vastagabb a tányérja és nekem szubjektíve jobban is tetszene).

Mind a kettõ elõre lenne 185-ös tárcsával novatech agyra és egy raidonra rászerelve. A váz (ami annyira nem fontos de kb tükrözi a felhasználást) egy merida matts tfs. Olyan nagyon extrém hatásnak nem lenne kitéve, de azért használom szinte mindenkörülmény közt.

Így újként (meg amúgy is) elõre is köszönöm a válaszaitokat és tudom sokszor visszajött már ez a kérdés és lehet csak az én figyelmetlenségem, de egyértelmû igazságokat valahogy nem leltem e témakörben. (ebben a szekcióban 250 oldalt lapoztam végig hátha találok megoldást de nem jutottam közelebb)

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás

Ezt a féket tudnám elsõfékként használni (fékcsõ rövidítés után) ? A villámon közvetlen PM felfogatás van.

igen. ahogy mondod, fékcsö méretre vágás ill. adapter eltávolítás után berakható elöre is...

Papszi

Papszi

vendég

• fórumtag
  • 203 hozzászólás
Sziasztok!

http://piacter.bikem...t=194262&cat=17

Ezt a féket tudnám elsõfékként használni (fékcsõ rövidítés után) ? A villámon közvetlen PM felfogatás van.

arcsiba no.1

arcsiba no.1

törzsvendég

• fórumtag
  • 602 hozzászólás
nem akad bele a körmöm sem, amúgy desing miatt akarnék új tárcsákat, igaz húzós az áruk. de akkor ha marad a régi sem lesz gond, thx!

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
nezd meg a kormoddel, h a fekfelulet kopott-e mar annyira h beleakad a kormod....de egyebkent is egy hayes tarcsa nem tul draga....tehat

de nem feltetlen kell uj tarcsa is

arcsiba no.1

arcsiba no.1

törzsvendég

• fórumtag
  • 602 hozzászólás
nekem 4 éves a hayes hfx9 xc-m. eddig egyszer volt benne betét cserélve. akkor mákom van, vagy csak neked romlott el? mert szvsz nagyon jó ez a fék...

más: ha úgy döntök veszek új fékeket, mondjuk egy hayes stroke trail (fehér)-t, akkor maradhat a régi tárcsa vagy abból is újak kellenek?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

egyszer neked is volt egy HFX-9ed, es az is ott csopogott, nem?

sz*r is volt az a fék.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás
nekem a szervízben mondták, mert hogy ilyen fékem van és pont így csinált nyáron. a szivárgás aztán el is múlt,pedig nem nyúltam hozzá.

nem is értettem igazán, hogy akkor miért nem jön ott ki olaj máskor is, ha lyukas. hát ezért, mert igazából nem is lyukas...

meg fogom nézni az enyémet is, mert akkor nem véletlenül eresztett nyáron. (elõtte közel fél évig nem volt szétszedve, úgyhogy nem az miatt)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

"arra céloztam, hogy az a lyuk azért van ott, hogy a fölösleg kifolyjon."

ez igy ebben a formában nem igaz.
a fékkar fedél alatt egy zárt gumifedélnek kell lennie, ami tökéletesen szigeteli a féket a külvilágtól. azért gumi, hogy tudjon tágulni, ha fogy a fékpofa, ezáltal több olajnak kell lennie a féknyeregben, ami miatt kevesebb lesz a fékkarban - a gumi nyúlik és fékolaj megy a túlfolyóból a nyeregbe. visszafelé: ha melegszik, akkor az olaj térfogat nõ, gumi ellenkezõ irányba mozog.
a lyuk azért van a mûanyagon, hogy ne keletkezzen vákuum a fékkarfedél és a gumi közt - a levegõ tudjon mozogni.
ott egy fél csepp olajnak nem szabad normál esetben távoznia.
más kérdés, hogy ha légtelenitették, és ott maradt olaj (mert az emberünk belenyomta a túlfolyóba a gumit és nem törölte le, csak rátette a mûanyagot) akkor az ott távozni fog.
ha a szivárgás hosszabb ideig fennáll, akkor a fékbõl jön az olaj, és a gumitömítés cserére szorul ha csak kevés jön ki, akkor hanyagul légtelenitették.

egyszer neked is volt egy HFX-9ed, es az is ott csopogott, nem?
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F