Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18544 replies to this topic

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 posts
2010-es új deore hidraulikus tárcsafékrõl mi a véleményetek? (nem tudom már próbálta e valaki közületek esetleg)
igazából minden érdekelne, mert megfogott, és ha jó, akkor inkább kiadnék ennyit a full rendszerért, nem pedig juicy 3-at, stroker-t, vagy br-m486-ot vennék. aki úgy gondolja szórjon meg minden infóval ezzel kapcsolatban. :)

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts

Nagyon köszönöm a tippeket ez a fórum egy kezdõnek igazi paradicsom....
Egy utolsó kérdés.Hol lehet budán bowdenházat venni?Esetleg online shop,mert én nem találok..

off
itt keresgélhetsz: http://criticalmass....aboltok-listaja

csoki007

csoki007

újonc

• fórumtag
  • 7 posts
Nagyon köszönöm a tippeket ez a fórum egy kezdõnek igazi paradicsom....
Egy utolsó kérdés.Hol lehet budán bowdenházat venni?Esetleg online shop,mert én nem találok..

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 posts
Az nem egy bonyolult dolog, a féknél az imbuszt meglazítod, ami tartja, és kihúzod belõle, a féknél meg az állító pöcköt kell úgy tekerni, hogy kijöjjön a bowden, erre rá fogsz jönni. Elvágni meg egy jobb harapófogóval is menni fog.

csoki007

csoki007

újonc

• fórumtag
  • 7 posts
Ebben igazad van.....de akkor még vagdosni méretre stb....azt nem tom hogy kell a bowdent is kicserélni....

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis

Rendben azt értem ,de a canga még nincs 1 éves,szal még a bowden csere nem aktuális....
Sajnos nem tom mi az a szokásos,mert még nem csináltam ilyet.....:)

egy bowden nem olyan tétel, aminél gondolkodni kell, hogy kicseréljem vagy ne cseréljem
ha már hozzányúlsz az egész rendszerhez a ház cseréje miatt, akkor nehogy már visszatedd a régi kopott/koszos bowdent

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 posts
Simán aktuálissá válhat 1 év után, ha sokat használod.

csoki007

csoki007

újonc

• fórumtag
  • 7 posts
Rendben azt értem ,de a canga még nincs 1 éves,szal még a bowden csere nem aktuális....
Sajnos nem tom mi az a szokásos,mert még nem csináltam ilyet.....:)

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis
...akkor az is ki lesz cserélve...egyébként ez a szokás (ha már házat cserélsz, akkor bowdent is, egy hamburger árán kár spórolni)

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

csoki007

csoki007

újonc

• fórumtag
  • 7 posts
Értem,nagyon köszönöm...
És ha olyat veszek amiben bowden isvan,az jó?Akkor mi a teendõ?

juby

juby

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 posts

Sziasztok!
Még zöldfülû vagyok a témában érdeklõdni szeretnék.....Van nekem 1 Shinamo tárcsafékes bringám,és zöld bowdenházat szeretnék rá.
Néztem a boltokban,de csak bowdennel egyyütt kapni.Kérdésem:Hogyan kell azt beszerelni(sapkák stb.)?Vagy ha csak házat veszek azt hogyan kell belerakni,valamint a vfékes bowden ház jó a tárcsára is?
elõre is köszönöm a tippeket!

Ha bowdenes akkor ugyanugy mint a véféknél bowdent ki kötöd a régi házat lehúzod és be füzöd a méretre vágot uj házba fék be köt boldogság. A Jagwire gyárt zöldet van készlet egy egy sapi kell a végére a háznak tulkép bármien bowden ház jo csak minnél olcsobb annál nyulosabb lessz a fék ezért érdemes jobb minöséget venni.
:D ...Nem,nem tündérke a kívánság,az kívánság. Térdelj csak le szépen!:D

csoki007

csoki007

újonc

• fórumtag
  • 7 posts
Sziasztok!
Még zöldfülû vagyok a témában érdeklõdni szeretnék.....Van nekem 1 Shinamo tárcsafékes bringám,és zöld bowdenházat szeretnék rá.
Néztem a boltokban,de csak bowdennel egyyütt kapni.Kérdésem:Hogyan kell azt beszerelni(sapkák stb.)?Vagy ha csak házat veszek azt hogyan kell belerakni,valamint a vfékes bowden ház jó a tárcsára is?
elõre is köszönöm a tippeket!

juby

juby

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 posts

- Mono Mini/M4
- Mono Mini/M4 Saw

A V2 a Moto V típushoz lett vagyon fejlesztve, vagyis kimondottan DH/FR felhasználásra (nagyobb vastagság, szélesebb fékezõ felület).

Köszönöm szépen

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

kérdésem a Hope Disc v2 az vajon szabvány tárcsa vagy csak Hope fékhez passzol vagy esetleg tudnátok ajánlani valami más alubakost ami van 160ba is 2010-es xt-n kívül?

- Mono Mini/M4
- Mono Mini/M4 Saw

A V2 a Moto V típushoz lett vagyon fejlesztve, vagyis kimondottan DH/FR felhasználásra (nagyobb vastagság, szélesebb fékezõ felület).

juby

juby

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 posts
kérdésem a Hope Disc v2 az vajon szabvány tárcsa vagy csak Hope fékhez passzol vagy esetleg tudnátok ajánlani valami más alubakost ami van 160ba is 2010-es xt-n kívül?

Makakk0

Makakk0

vendég

• fórumtag
  • 129 posts

Sárban, esõben, hóban valóban jobb a tárcsa:)

Az igaz... Múltkor ráfagyott a felnimre olajos víz, és ettõl nem nagyon fogott elöl a V-fék, de hátul a tárcsafék ugyanúgy üzemelt (a megszokott módon késõn, gyengén fogott)

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 posts
Sárban, esõben, hóban valóban jobb a tárcsa:)

Makakk0

Makakk0

vendég

• fórumtag
  • 129 posts

Fel tudod majd rakni gila-ra, ha van rajta tárcsafékszem. XC-re v-fék is elég, szóval ez biztosan.

képek alapján olyan mint egy ráncfelvarrott juicy5ös, amivel semmilyen problémám nem akadt.
deore kar mellé, meg az említett villákra minden gond nélkül fel kell hogy menjen.
szerintem megéri.

Hát nem tudom, sárban azért jobb a tárcsafék, no meg hóban is...
Elvileg a Juicy 3-as fékteste, és az 5-ös fékkara. Ezt hallottam. Ezért lett 3.5 :D A szülei viszont idén már megszûnnek. Csak ez marad.

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,297 posts

Avid Juicy 3.5-öt vennék itt: http://ebike.hu/term...id 10 juicy 35/
Szerintetek megéri?
XC-re jó lehet?
Fel tudom rakni deore váltókar mellé?
RST Gila teleszkópom van, de majd talán SR Suntour XCR lesz... Erre fel lehet rakni?

képek alapján olyan mint egy ráncfelvarrott juicy5ös, amivel semmilyen problémám nem akadt.
deore kar mellé, meg az említett villákra minden gond nélkül fel kell hogy menjen.
szerintem megéri.

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 posts
Fel tudod majd rakni gila-ra, ha van rajta tárcsafékszem. XC-re v-fék is elég, szóval ez biztosan.