Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18544 hozzászólás a témában

Papszi

Papszi

vendég

• fórumtag
  • 203 hozzászólás
Sziasztok! Van egy Shimano Saint fékem (BR-M800). Most cseréltem benne olajat, és légtelenítettem. Közben arra lettem figyelmes, hogy miközben a fékkart húzom(nem volt benne a fékbetét), a két egymással szemben lévõ munkahenger közül az egyik sokkal jobban kimozdul, mint a másik. Ez nagyon nagy hiba? Ha igen, akkor hogyan orvosolható a jelenség?

csaba8

csaba8

törzsvendég

• fórumtag
  • 955 hozzászólás

sziasztok!

adott egy hayes 9-es fék ami rendben mûködik, csak kicsit bent fog, közel az ujjaimhoz.

lehetséges az, hogy "pár csepp" olaj utántöltésével feljebb fogjon? ha igen, akkor a fékkar vagy a féktest felõl javasolt utántölteni? illetve van valami trükk amire figyelni kell?

Bár nem pont ezt kérdezted de azért nézd meg hátha segit valamit

olahlali

olahlali

vendég

• fórumtag
  • 28 hozzászólás
sziasztok!

adott egy hayes 9-es fék ami rendben mûködik, csak kicsit bent fog, közel az ujjaimhoz.

lehetséges az, hogy "pár csepp" olaj utántöltésével feljebb fogjon? ha igen, akkor a fékkar vagy a féktest felõl javasolt utántölteni? illetve van valami trükk amire figyelni kell?

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás
erre valaki?

2010-es új deore hidraulikus tárcsafékrõl mi a véleményetek? (nem tudom már próbálta e valaki közületek esetleg)
igazából minden érdekelne, mert megfogott, és ha jó, akkor inkább kiadnék ennyit a full rendszerért, nem pedig juicy 3-at, stroker-t, vagy br-m486-ot vennék. aki úgy gondolja szórjon meg minden infóval ezzel kapcsolatban. :)

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 hozzászólás
ranezesre ez olyan, mint az atutos shimano agyak cl rogzitesenek bontasahoz: HollowtechII hajtokarhoz valo bontoszerszam

----

FÁJVÓ

----

porpi007

porpi007

vendég

• fórumtag
  • 21 hozzászólás
Sziasztok!

Tudnátok segíteni, hogy a mavic center lock adapteréhez milyen szerszám kell?
http://www.mavic.com...r.108007.3.aspx

Válaszotokat elõre is köszönöm!

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.076 hozzászólás
vedd az elixirt.

Sziasztok.
Lenne egy kérdésem mélyen tisztelt fórumozók.
Féket újítok a kerón,és osztottam,szoroztam,összeadtam,kivontam és arra a következtetésre jutottam,hogy:
Elsõ számolgatás:08-s XT fékkarok,09-s SLX féktestek,10-s XT 180/160 féktárcsákkal kerülne ahogy nézegelõdtem 64-67ezer magyar forintba kerülne nekem,úgy,hogy én szerelném össze.Amit még nem tettem eddig:),viszont valamikor meg kellene tanulnom...
A másik opció pedig egy komplett Elixir R 185/160 lenne 50ezerért:D

Most akkor jöjjön a kérdés,melyik módozatot ajánlanátok?Az XT karok SLX testekkel nyújtanak több fékerõt ennyivel az Elixirnél? Vagy akkor inkább simán az Elixirt? KÖSZII:beer:

Horváth Péter Ákos

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Bigtibi

Bigtibi

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 hozzászólás
Ez is ok, köszi. De még mindig nem tudom milyen a gyári?

Ha lejjebb görgeted, akkor találsz némi infót a különbözõ anyagú típusokról: About Compounds

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis

http://cgi.ebay.com/...=item2eaa46dfd1 ?

Ha lejjebb görgeted, akkor találsz némi infót a különbözõ anyagú típusokról: About Compounds

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

Bigtibi

Bigtibi

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 hozzászólás
OK. Csak ez nekem nem mond semmit.
http://cgi.ebay.com/...=item2eaa46dfd1 ?

organic

Mew

Mew

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 hozzászólás
organic

Bigtibi

Bigtibi

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 hozzászólás
Tudom én vagyok béna, de nem találom.Posted Image
Milyen összetételû fékbetét van az avid ultimate fékben?

Funki

Funki

vendég

• fórumtag
  • 147 hozzászólás
Zeezoltanonak leírtam,hogy február elején/közepén lenne ez aktuális nekem,de az is lehetséges,hogy még késõbb 1 hónappal,emiatt ebbe a rendelésbe nem tudok beszállni.Egyedül viszont nem szeretnék rendelni külföldrõl.
De köszönöm az ötletet..próbálok rávenni pár ismerõst rendelésre:)
Üdv Horváth Péter Ákos

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Ja, én is az aktuális CRCs árakkal számoltam ott nézegess.
Kifoghatsz néha nagyobb leárazásokat is ha nem vagy kimondottan egy típusra ráállva. Én annakelõtt 50ért vettem még itthon az XT szettet azóta valahogy felment az ára.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Néz szét itt is 20-án rendelünk részletek az online bringaboltot keresek topikban
http://www.chainreac...?CategoryID=113

Sziasztok.
Féket újítok a kerón,és osztottam,szoroztam,összeadtam,kivontam és arra a következtetésre jutottam,hogy:
Elsõ számolgatás:08-s XT fékkarok,09-s SLX féktestek,10-s XT 180/160 féktárcsákkal kerülne ahogy nézegelõdtem 64-67ezer magyar forintba kerülne nekem,úgy,hogy én szerelném össze.Amit még nem tettem eddig:),viszont valamikor meg kellene tanulnom...

Most akkor jöjjön a kérdés,melyik módozatot ajánlanátok?Az XT karok SLX testekkel nyújtanak több fékerõt ennyivel az Elixirnél? Vagy akkor inkább simán az Elixirt? KÖSZII:beer:

Horváth Péter Ákos

Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Funki

Funki

vendég

• fórumtag
  • 147 hozzászólás
Aske,köszönöm szépen a választ...én 70ért láttam XT-t viszont ahhoz nem volt tárcsa mellékelve,én meg szeretnék megválni az enyémtõl,ezért kellene tárcsa...emiatt van a keverés az SLX féktesttel.így még bele is férnék a költségvetésembe ami egy picit szûkös :)
Aske,nem tudnál valamilyen linket mutatni,hogy hol lehet ennyiért szerezni kompletten?
Köszi

Horváth Péter Ákos

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás

Sziasztok.

Horváth Péter Ákos

65-bõl komplett XT-szettet kapsz készreszerelve 180-160as tárcsákkal. (adapter nélkül) Így nem értem mindek kavarni az SLX-el. És az XT egy elég jó fék, én csak ajánlani tudom.

Elixirt nem ismerem, de 50-ért újan jónak hangzik.

csaba8

csaba8

törzsvendég

• fórumtag
  • 955 hozzászólás
40 éves bringa tárcsafék ...http://www.flickr.co...oerz/522728034/

Pedig azt hittem a tárcsafék csak utóbbi idõbe jött divatba.

Funki

Funki

vendég

• fórumtag
  • 147 hozzászólás
Sziasztok.

Horváth Péter Ákos

UsDie

UsDie

vendég

• fórumtag
  • 12 hozzászólás
Hali, Ma rakattam fel a juicy 3.5 ösömet, idáig semmi bajom nincs vele, csak 1-2 kérdés lenne, ezis kopig gondolom.. kb meddig? ugyanúgy mint a sima bowdenes? a másik pedig, hogy fehér bowdent hol tudok kapni? mármint ezt a gumit vagy mit...