Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18544 replies to this topic

cseresznye

cseresznye

törzsvendég

• fórumtag
  • 759 posts

akkor lehet h ki kene probalnod masik tarcsaval

Igen, én is erre gondoltam. ezt még megpróbálom :)
A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert.

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 posts

megnéztem, de max olyan dzsuva van körülötte , ami normális ilyen idõben.:S Plussz elég új a fék és erre nem is igazán jellemzõ ez a tömítési hiba, mint a 08 as xt -kre.Az a leg aggasztóbb, hogy haverommal egy idõben vettük és neki semmi gondja nincs vele, úgy fog ahogy azt egy ilyen féktõl ellehet várni (nem az, hogy egyszer fog, egyszer meg nem).Úgy látszik csak engem nem szeretnek ezek a hayes fékek...Feltöltött kép

akkor lehet h ki kene probalnod masik tarcsaval

----

FÁJVÓ

----

cseresznye

cseresznye

törzsvendég

• fórumtag
  • 759 posts

az nem lehet, h a pofara rafolyik vmi dzsuva? XT-vel volt ez, hogy eresztette az olajat, 0 fekero, lejto vegere kiegett belole a szmotyi es fogott, aztan kov. bringazasnal megint semmi. bar az olajos, a hayes meg fekfolyadekos...

megnéztem, de max olyan dzsuva van körülötte , ami normális ilyen idõben.:S Plussz elég új a fék és erre nem is igazán jellemzõ ez a tömítési hiba, mint a 08 as xt -kre.Az a leg aggasztóbb, hogy haverommal egy idõben vettük és neki semmi gondja nincs vele, úgy fog ahogy azt egy ilyen féktõl ellehet várni (nem az, hogy egyszer fog, egyszer meg nem).Úgy látszik csak engem nem szeretnek ezek a hayes fékek...Feltöltött kép

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
értöm.
na majd akkor megnézetem.

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 posts

aszittem csak a fékkarnál lévõ tömítés gáz.
10 fok körüli idõben volt ez amúgy szóval nemvágom.

fekkarnal nincs gaz, a dugattyunal ereszt, ezert irtam cseresznyenek, h a tunetek hasonloak voltak nekem is

----

FÁJVÓ

----

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
aszittem csak a fékkarnál lévõ tömítés gáz.
10 fok körüli idõben volt ez amúgy szóval nemvágom.

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 posts

hm. nekem is volt ilyen az xt-vel. Te micsináltál vele? Nekem elmúlt magától .)

vazzeg matt, parszor itt ki lett targyalva :)
szeriahibas, hidegre beszarik, gariba cserelik. lehet, h nem mult el, csak nem mentel hidegben bringazni?

----

FÁJVÓ

----

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
hm. nekem is volt ilyen az xt-vel. Te micsináltál vele? Nekem elmúlt magától .)

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 posts

Hali!
nemrég vettem egy stroker ace-t hátra és az a helyzet vele, hogy mondjuk egy napot hegyen vagyok vele, nap végére bekopott, utána pl 2 nap múlva kimegyek és full semmi fékerö... stroker trail is bejátszotta ezt anno.. azért is cseréltem le, mivel a féknek tulajdonítottam a hibát.Erre az ace is ezt csinálja.Nagyobb lejtõzések után harap mint a disznó, utána mikor legközelebb megyek vele pár nap múlva meg már betonon se fog semmit.Mi lehet ennek az oka? gyári 203 as hayes tárcsával használom, bár már elég régi.. esetleg tárcsát kéne cserélni? ötletem sincs....

az nem lehet, h a pofara rafolyik vmi dzsuva? XT-vel volt ez, hogy eresztette az olajat, 0 fekero, lejto vegere kiegett belole a szmotyi es fogott, aztan kov. bringazasnal megint semmi. bar az olajos, a hayes meg fekfolyadekos...

----

FÁJVÓ

----

cseresznye

cseresznye

törzsvendég

• fórumtag
  • 759 posts
Hali!
nemrég vettem egy stroker ace-t hátra és az a helyzet vele, hogy mondjuk egy napot hegyen vagyok vele, nap végére bekopott, utána pl 2 nap múlva kimegyek és full semmi fékerö... stroker trail is bejátszotta ezt anno.. azért is cseréltem le, mivel a féknek tulajdonítottam a hibát.Erre az ace is ezt csinálja.Nagyobb lejtõzések után harap mint a disznó, utána mikor legközelebb megyek vele pár nap múlva meg már betonon se fog semmit.Mi lehet ennek az oka? gyári 203 as hayes tárcsával használom, bár már elég régi.. esetleg tárcsát kéne cserélni? ötletem sincs....

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

Értem.

Juicy 7 vagy Elixir R? Ez itt a kérdés. Ránézésre nekem az Elixir jön be jobban.

A Sram honlapján miért csak a 3.5-ös Juicyt találom?

szvsz elixir
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
mert a tobbi Juicy mar nincs gyartasban valoszinuleg. a helyuket atettek az Elixirek
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,662 posts
Értem.

Juicy 7 vagy Elixir R? Ez itt a kérdés. Ránézésre nekem az Elixir jön be jobban.

A Sram honlapján miért csak a 3.5-ös Juicyt találom?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
szerintem a sima elixir R is teljesen jo. a nyomaspontot azon is lehet allitani, sulyban is ugyanaz mint a CR

split clamp azert jo mert nem kell leszedni a markolatot hogy lehuzd a kormanyrol a fekkart, a matchmaker meg az hogy a fekkar bilincsere szerelheto adapter amire a valtokart is fel lehet tenni. igy ha keskeny a kormanyod akkor helyet lehet sporolni. de ez csak sram valtokarral mukodik. lehet hozza shimano rapidfire kart hasznalni, csak akkor ugye ket kulon bilincsen lesz a fekkar es a valtokar. LINK

XT fekekkel volt egy hibas szeria, amik elengedtek az olajat, de az mind vissza lett hivva, ha ujat veszel elvileg nem lesz ilyen gond.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,662 posts
Pár kérdés:
Az Elixir CR és az Elixir R között mi a különbség? A leírásban ennyi eltérést találtam, hogy a CR-nél van "Elölrõl hozzáférhetõ fékezési pont beállítás", meg "integrált forgáspont állítás".
Ezek az eltérések fontosak? Miért jók?
Juicy 7 2008... vélemények? Elixir a dizájnon kívül miben különbözik? Ez a Split Clamp, meg Matchmaker kompatibilitás mit jelent?
XT tárcsafékrõl olvasgattam egy kicsit külföldi fórumokon. Azt mondják, hidegben rossz. Tapasztalatok ezzel kapcsolatban? Vagy ez mindegyiknél így van?
Hayes Stroker Trail... miért? Miért ne?

Például a Strokeren eddig el sem gondolkoztam, de tömegben alig van különbség közöttük. Mondjuk a CR jóval könnyebb mindegyiknél... de az ára is jóval húzósabb.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
nagyobb atmeroju tarcsak kellenek az tuti

RAUH-Welt
B E G R I F F

bengalika

bengalika

vendég

• fórumtag
  • 14 posts
Hali! Avid bb7 MTN tárcsafék-em van
Jöttem le szombaton a jancsihegyröl egy részen (45fok,csuszos falevelek) és a fékeim majdnem "kigyulladtak", már olyan szaga volt.Be is paráztam mert tudtam nemsoká van egy kidölt fa de hálisten megáltam.
Most kezdtem el kerekezni megint de ugy látszik erösebb fék kell mert ez nem fogott meg rendesen.130 kilo vagyok. Tudtok ajánlani valamit? Amugy az ut során egész jó volt a fék csak itt volt ez a sülés.Vagy ez ilyen,nektek is van ilyen?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
hat valami olyasmi ami utanna nem fogja bantani a tomiteseket

RAUH-Welt
B E G R I F F

Papszi

Papszi

vendég

• fórumtag
  • 203 posts

ez elofordul. a dugattyukat ki kell tolni amig biztonsagosan lehet, es megtakaritani es valamivel megkenni.

Köszi! Alkohollal megtisztítottam még a légtelenítés elõtt, viszont a kenés elmaradt. Vékony mûszerolaj megfelelõ lesz?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
ez elofordul. a dugattyukat ki kell tolni amig biztonsagosan lehet, es megtakaritani es valamivel megkenni.

RAUH-Welt
B E G R I F F