Juicy betegség. Tárcsafékszem megmunkálás (pld. Zöldpont vagy Bringavarázs) és nagyon aprólékos féknyereg beállítás.
Mit foglal magába a tárcsafékszem megmunkálása? Egy síkba kell csiszolni?
Juicy betegség. Tárcsafékszem megmunkálás (pld. Zöldpont vagy Bringavarázs) és nagyon aprólékos féknyereg beállítás.
Hát lehajolsz és megnézed néha. Akkor kell cserélni, ha már elkopott. Nem lehet idõhöz/km-hez kötni. Amikor már nagyon vékony a fékfelület, kicseréled. De érdemes tartalék pofát magadnál tartani, nehogy útközben maradj fék nélkül.Lenne egy "amatõrnek" tûnõ kérdésem.
Most használok elõször tárcsaféket (Elixir 5) és arra vagyok kíváncsi kb. mennyi idõ/km után kell cserélni fékbetétet?
Nem ártana tudni, hogy milyen betét van benne. A mûgyanta alapú hamar el tud fogyni, a színterezett sokat bír (aki nem úgy kapaszkodik a fékkarba, mint a budiajtóba, annak akár két szezont is).
Lenne egy "amatõrnek" tûnõ kérdésem.
Most használok elõször tárcsaféket (Elixir 5) és arra vagyok kíváncsi kb. mennyi idõ/km után kell cserélni fékbetétet?
A kopást érzem majd, mint a V-fékeknél, vagy egyszer csak elfogyott, és no fék? Mert a Duna maratonon nem szeretnék a közepétõl rájönni, hogy nincs fékem. Eddig mentem vele 1300km-t 72 kg vagyok, szóval én úgy gondolom ennek még bírnia kellene egy darabig.
Szevasz Czanga.
Ha rám hallgatsz Avid BB7.Nem a világ leg adagolhatóbb féke,de fog ,mint állat és marha kevés a gond vele a hidrásokhoz képest.
Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.
Szevasz Czanga.Köszi. Ez esetben szerintem csere lesz a teljes szett, hogyha tényleg ez a gond, mivel a fékerõ sem túl jó. 1 ujjal fékezek, viszont akkor feldobok egy kérdést. Váltanék hidrásra, mert a bb5-ösök nem fognak meg (régi ezüst házas bb5-ösök, még az elsõ idõkbõl... probáltam újabb szériát azok jók voltak), hiába vagyok csak 65 kiló, és hiába egyenlõre csak átlagos közlekedésre volt használva a gt. Késöbbiekben egy pici all mountain irányultságú kerekezés is benne lessz a pakliban, viszont kellene akkor egy olyan fékszett, ami jó. Van most itt eladó példának okáért egy teljes szett juicy 7, szerintem nagyon jó áron. Avidon gondolkoztam, illetve hayes stroker-en, vagy esetleg shimano régi 525-ösön, vagy újabb fajta olcsóbb fékeken.
Mindenképpen adagolható fékre lenne szükségem, nem szeretnék túl harapós féket. 1 ujjal szeretnék továbbra is megállni, de nem repülni.
Nehéz kérdés, tudom.Nem akarok rá sokat költeni minden esetre.
Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.