Jelentkezz be Regisztrálj

Tárcsafékek - általános eszmecsere
Írta 2010. július 08. - 13:24

tárcsafék tisztításhoz vettem "Technolit - brekutex" tisztító spray-t. csak a tárcsát kell befújni, ugye? vagy a fékbetétet is?
mire kell még ügyelni?
köszi,g
Írta 2010. június 29. - 18:57

Szal jobban jövök ki ha elviszem itt Pécsen szervízbe, csak gondoltam hátha itt valaki tud segíteni.
A forgalmazó egyébként azt mondta, hogy levegõs a fék..... nos ez blõdség......
Írta 2010. június 29. - 18:25

Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2010. június 29. - 13:59

Tektro Auriga Comp 160mm elsõ fékkel lenne egy kis problémám.
Új a bringa, eddig kb 12km-t tekertek vele aszfalton, viszonylag sík terepen.Tegnap egy hosszabb (kb 1,5-2km) és meredekebb leejtõn meggurultam olyan 40-50közé onnan fékezgettem majd a végén megáltam.A végén fékezésnél ilyen "bugyborékolás" szerû hangot adott a fékbetét és a tárcsa surlódása és az elsõ villa iszonyatosan berázott.Azóta megvan ez a jelenség........
Mit ajánlanátok?Járt e már így esetleg valaki?(nekem ez az elsõ hidrós tárcsafékem)
Mennyi idõ még "bekopik" a fék?Mert jó erõvel kell húzni 2újjal az elsõt is hátsót is.
Írta 2010. június 28. - 00:40

Hát lehajolsz és megnézed néha. Akkor kell cserélni, ha már elkopott. Nem lehet idõhöz/km-hez kötni. Amikor már nagyon vékony a fékfelület, kicseréled. De érdemes tartalék pofát magadnál tartani, nehogy útközben maradj fék nélkül.Lenne egy "amatõrnek" tûnõ kérdésem.
Most használok elõször tárcsaféket (Elixir 5) és arra vagyok kíváncsi kb. mennyi idõ/km után kell cserélni fékbetétet?
Írta 2010. június 27. - 21:10

Írta 2010. június 27. - 21:05

Nem ártana tudni, hogy milyen betét van benne. A mûgyanta alapú hamar el tud fogyni, a színterezett sokat bír (aki nem úgy kapaszkodik a fékkarba, mint a budiajtóba, annak akár két szezont is).
Ki tudja milyen fékpofa van a gyári szettben... Csak annyit tudok, hogy brutál jól megfog bárhol!
De akkor nem aggódom, a fékkart nem szoktam a budiajtóval összekeverni!

Egyébként érezni fogom, ha kopik?
Írta 2010. június 27. - 20:46

Lenne egy "amatõrnek" tûnõ kérdésem.
Most használok elõször tárcsaféket (Elixir 5) és arra vagyok kíváncsi kb. mennyi idõ/km után kell cserélni fékbetétet?
A kopást érzem majd, mint a V-fékeknél, vagy egyszer csak elfogyott, és no fék? Mert a Duna maratonon nem szeretnék a közepétõl rájönni, hogy nincs fékem. Eddig mentem vele 1300km-t 72 kg vagyok, szóval én úgy gondolom ennek még bírnia kellene egy darabig.
Nem ártana tudni, hogy milyen betét van benne. A mûgyanta alapú hamar el tud fogyni, a színterezett sokat bír (aki nem úgy kapaszkodik a fékkarba, mint a budiajtóba, annak akár két szezont is).
Írta 2010. június 27. - 20:38

Írta 2010. június 27. - 20:23

A kopást érzem majd, mint a V-fékeknél, vagy egyszer csak elfogyott, és no fék? Mert a Duna maratonon nem szeretnék a közepétõl rájönni, hogy nincs fékem. Eddig mentem vele 1300km-t 72 kg vagyok, szóval én úgy gondolom ennek még bírnia kellene egy darabig.
Írta 2010. június 27. - 19:29

bár most csak, hogy elsõ volt, egy sípályán durván megégettem
Írta 2010. június 27. - 19:04

Írta 2010. június 27. - 18:51

Írta 2010. június 26. - 05:56

Szevasz Czanga.
Ha rám hallgatsz Avid BB7.Nem a világ leg adagolhatóbb féke,de fog ,mint állat és marha kevés a gond vele a hidrásokhoz képest.
Ott a pont!

Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."
Írta 2010. június 24. - 23:04

Víz van a rendszerben.
Ha melegszik,gõz lesz,levegõ,beesik a kar.Lehül,visszaáll.
...meg egyszer ha megnövök,tudni fogok majd fórumozni is...
Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.
Írta 2010. június 24. - 23:01

Szevasz Czanga.Köszi. Ez esetben szerintem csere lesz a teljes szett, hogyha tényleg ez a gond, mivel a fékerõ sem túl jó. 1 ujjal fékezek, viszont akkor feldobok egy kérdést. Váltanék hidrásra, mert a bb5-ösök nem fognak meg (régi ezüst házas bb5-ösök, még az elsõ idõkbõl... probáltam újabb szériát azok jók voltak), hiába vagyok csak 65 kiló, és hiába egyenlõre csak átlagos közlekedésre volt használva a gt. Késöbbiekben egy pici all mountain irányultságú kerekezés is benne lessz a pakliban, viszont kellene akkor egy olyan fékszett, ami jó. Van most itt eladó példának okáért egy teljes szett juicy 7, szerintem nagyon jó áron. Avidon gondolkoztam, illetve hayes stroker-en, vagy esetleg shimano régi 525-ösön, vagy újabb fajta olcsóbb fékeken.
Mindenképpen adagolható fékre lenne szükségem, nem szeretnék túl harapós féket. 1 ujjal szeretnék továbbra is megállni, de nem repülni.
Nehéz kérdés, tudom.Nem akarok rá sokat költeni minden esetre.
Ha rám hallgatsz Avid BB7.Nem a világ leg adagolhatóbb féke,de fog ,mint állat és marha kevés a gond vele a hidrásokhoz képest.
Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.
Írta 2010. június 21. - 09:06

Írta 2010. június 20. - 23:54

RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2010. június 20. - 23:48

Egyébként tárcsát mikor érdemes/kell cserélni? Megnéztem és csak az elsõ 203as (tavaly szeptemberben vettem) van kidobós állapotban, meg van égve és van egy nagy karcolás is benne szépen végig a fékperemen, csak azt nem értem hogy mi a franc ragadhatott a pofára ami így bemarta.... A hátsón(2007 márciusi) látszik hogy használva volt, de az nem ennyire siralmas.
Van valami figyelmeztetõ jel a tárcsán amikor már cserélni szokták?
Írta 2010. június 20. - 20:40