Jelentkezz be Regisztrálj

Tárcsafékek - általános eszmecsere
Írta 2010. július 16. - 16:51

van egy fix oldal, ehhez nyomja hozzá a másik oldali húzott pofa a tárcsát.
Írta 2010. július 16. - 16:31

Miért van az, hogy a Shimano BR-M465 tárcsafékemben a jobb oldali fékfopa olyan, mintha nem érne hozzá a tárcsához? Vagyis olyan, hogy fékezek, a bal oldali hozzányomódik rendesen (látom a szememmel), de a jobb oldali olyan mintha meg sem mozdulna! Ja és igen, a bal oldali ahogy odanyomódik a tárcsához, a jobb oldali meg ott marad a helyén, eltolja jobbra a tárcsát egy kicsit enyhén a bal fékpofa! Elkopott volna netán a jobb oldali? És amikor fékezek, olyan érdekes, de csak bizonyos idõközökben (tehát amikor megtesz egy kört a tárcsa) súrlódó hangot hallok (erõsebbet és érdekesebbet annál mikor csak általában fékezek). Vennem kell új fékpofát? Kb 1hónapos ez a fékpofa (meg a fék is...) szal nemtom, szabad lenne neki ilyen hamar kopni?! Ma vettem észre menet közben, hogy valami nincs rendben... Tegnap nagyon felmelegedett a tárcsa (mondjuk ez tök normális egy tárcsaféknél:)), elképzelhetõ, hogy ez okozná a problémát?

Írta 2010. július 16. - 15:44

Írta 2010. július 16. - 15:13

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Írta 2010. július 16. - 13:12

A kérdésem a köv volna.Adott 100kg (azaz én) már 50km van a fékekben de egy 2km leejtõnél mire az aljára érek, szakaszos fékezésekkel szétrázza az elejét a bringa, hátúl hasonló tünet + sipolás, a minap pedig lilára égett a tárcsám.
Gyári szinteres betéttel szerelve.
A tárcsa egyenesen fut nem cicceg, a féknyergek amennyire lehet középre állítva elöl-hátúl és nem levegõs a fékem.
Mivel lehetne orvosolni a kérdést? Elõre 180-as tárcsa?Más betétek elõre hátra?De milyenek?Kerámiás?Mûgyantás?Puha vagy kemény?A betétem megegyezik a Shimano BRM 525 ill 485-el.
Ha valaki tudna érdemben segíteni, azt megkösszönném!
És kétújjas erõsen a fék, régen egy alap Shimano V-fék és Bike+ 800Ft-os pofa és azt használtam 1 újjal, durvuláskor 2-vel, de bármikor fejreállva vele, ennél esélyét sem látom ennek.
Írta 2010. július 15. - 23:43

gyáá, félreolvastamKinek?

jogos a két pont
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2010. július 15. - 23:34

Shimano Br-m 800as Saint ketdugattyus feknyereg
Kinek?a négydugós saint br-m810 nem 800, csak mondom szólok

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Írta 2010. július 15. - 22:18

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2010. július 15. - 20:10

Ha úgyis nemsokára megérkezik a kérdéseid nagy részére választ fogsz kapni.
Azert csak kivancsi vagyok a tapasztaltabbak velemenyere, mar a bringan van, korrektnek tunik , ilyen finoman adagolhato fekkel meg nem talakoztam.
Írta 2010. július 14. - 20:27

Marás, nem csiszolás. Eltávolítja a nem odavaló dolgokat (pld. festék, sérülés), és ahogy írtad, síkba hozza a felületeket.
Egyébként ugyan ezt kellene csinálni a középrésszel és a fejcsõvel is.
A középrész már megvolt

Írta 2010. július 14. - 16:00

Írta 2010. július 14. - 13:37

Nemsoka megjon az uj elso tarcsafekem.
Szeretnek velemenyeket, es eszreveteleket kerni.
Shimano Br-m 800as Saint ketdugattyus feknyereg, a hozza valo Saint karral, asszzem 2008as, szinterezett pofakkal, 203as Hayes v8s tarcsaval.
Magyarorszagi dhra lenne, elsofeknek.
Ami erdekelne :ereje,adagolhatosaga, mennyire melegszik, megbizhatosagi faktor, hosszutavon mik johetnek elohibalehetosegkent.
Esetleg mas, szelesebb korbe ilyen hasznaltra elterjedt fekekkel valo osszehasonlitas, gondolok itt pl Code 5re, hfx 9, Stroker Trail,Juicy 7,ilyeneket lattam, a legtobb itthoni dh bringan.
Koszontem!
Írta 2010. július 14. - 11:27

rendszeresen va na bükkben velünk, hogy eccercsak eltûnik tengelyig a bringa egyik része

a tömítéseket nehezen éri el bármiféle retek is , így nagyobb kárt nem tudnak okozni a darabkái a reteknek
errefele jópáran használnak shimanot ganaj körülmények között és nemigazán problmáznak vele (hope-al sincs gond)
Írta 2010. július 14. - 11:24

Avid BB7 mechanikus tárcsafékhez milyen bowdenszettet kéne beszereznem? Vagy mit ajánlotok?
Kössz.
Írta 2010. július 13. - 15:19

Írta 2010. július 13. - 15:09

Egy kis priblémával vagyis inkább csak bosszusággal kapcsolatban kérném ki a vélemnyeket/tapasztalatokat.
SLX tárcsafékeim vannak, teljesen meg vagyok elégedve velük, viszont van egy bosszantó tulajdonsága. Mivel a hátsó fék teste nyitott, így könnyen beesik a fékhez mindenféle kavics sár stb. ami nem tud távozni (Mivelhogy lefele nincs akkora hely hogy ki tudjon esni) igy ha oda beesik valami akkor vagy kipiszkálom vagy megforditom a bringat es kirazom stb stb. Persze ha sáros mócsing esett be akkor nem esik ki... Mivel a tárcsa ott forog a "lyukban" ezert ezek a kis kavicsok csunya hangokat tudnak okozni akár meg is karmolhatják a fék felületét.
Gondoltam talán le lehetne ragasztani azt a nyílást, vagy ilyesmi.. Valami tipp?
Más is járt így vagy csak én vagyok ilyen ügyes hogy oda berodolfózom a kavicsokat?

Írta 2010. július 08. - 21:09

Egyébként ugyan ezt kellene csinálni a középrésszel és a fejcsõvel is.
Írta 2010. július 08. - 21:00

Juicy betegség. Tárcsafékszem megmunkálás (pld. Zöldpont vagy Bringavarázs) és nagyon aprólékos féknyereg beállítás.
Mit foglal magába a tárcsafékszem megmunkálása? Egy síkba kell csiszolni?
Írta 2010. július 08. - 20:31

Írta 2010. július 08. - 20:00

Van egy Avid Juicy 3.5-ös tárcsafékszettem, és a hátsó fék bizonyos nyomatéknál elkezd rezonálni. Ugyanezt csinálja faterom 2007-es juicy 7-ese, ami kb másfél évet volt használva... Mind a két fékbetéten van még kopófelület. Hogy tudom megszüntetni?