Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18554 hozzászólás a témában

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás

tamaska neked is xt féked van igaz?

volt velük valami gubanc, vagy csak egyszerûen másikat szeretnél kipróbálni?

Bocs vauvau,

kemény télen beszarnak a dugók, shimano minden fickfack nélkül csereli gari alatt a nyerget.
Lejtökön 7-800m után 2-3 új kell, de kb. 80%ban eleget tesz mindenkinek, ár-suly o.k
Tárcsa hamar elfogyik, de még böven használható 1mm alatt is (saját felelöség)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

általában nem szoktam ezt mondani, de ha gond van a fékkel akkor (ha még van garancia) vidd vissza ahol vetted, hogy csináljanak vele valamit

azert csinalja dave :)

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
általában nem szoktam ezt mondani, de ha gond van a fékkel akkor (ha még van garancia) vidd vissza ahol vetted, hogy csináljanak vele valamit

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

ne fúj bele semmit mert elszáll a fékedbõl minden erõ, és jobb esetben is fékbetétcsere oldja meg csak

a fékbetét kopásást fogja követni a záródás mindig, csak így marad meg ugynaz a fogáspont, ha kicsit kilóg a dugattyú nem számít, de mivel kilöketted a helyérõl, most tuti, hogy levegõs szal légteleníts

csak a dugattyuhoz gondoltam, hogy leszerelem, fekpofak nelkul termeszetesen. sajna szamit, hogy kilog a dugattyu, mert nem lehet beallitani a feket, hogy ne koszoruljon, ill meg egyre jobban kinn marad (folyamatosan koszorul). elso korben ujra lesz legtelenitve, hatha volt benne nemi levego - de mar odaadtam davenek, hogy kinlodjon vele o :)

zakalm

zakalm

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem. Nagy különbség van e egy Avid Juicy 3-as és egy 5-ös fékereje között? Megéri e lecserélni a 3-t az 5-re? Ha valakinek van ezzel kapcsolatosan tapasztalata, írjon.
Köszi!

NTS

NTS

vendég

• fórumtag
  • 196 hozzászólás

hogy melyiket valasszam. atlagos cc felhasznalasra, de hosszuutas bringara, es ha esetleg talalsok rendes meretu hegyeket Wales-ben vagy ilyesmi akkor ott se jojjenek zavarba. szal nem kell a legkkonnyebb ha abban semmi tartalek nincs. viszont tulepiteni se szeretem a bringat foloslegesen. 75kilo vagyok, es 180/160as tarcsakkal lenne.

nekem m4 elöl mono mini hátul összeállítás van most, és az maximálisan jo az összeállítás
hátra mind1 mi van, megfog bármi, elõre érdemes a 4 dugót feltenni

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
tamaska neked is xt féked van igaz?

volt velük valami gubanc, vagy csak egyszerûen másikat szeretnél kipróbálni?

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
szerintem akkor elõre 4 hátra meg valamelyik kétdugós

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

mire lennél kiváncsi?

hogy melyiket valasszam. atlagos cc felhasznalasra, de hosszuutas bringara, es ha esetleg talalsok rendes meretu hegyeket Wales-ben vagy ilyesmi akkor ott se jojjenek zavarba. szal nem kell a legkkonnyebb ha abban semmi tartalek nincs. viszont tulepiteni se szeretem a bringat foloslegesen. 75kilo vagyok, es 180/160as tarcsakkal lenne.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

NTS

NTS

vendég

• fórumtag
  • 196 hozzászólás
ne fúj bele semmit mert elszáll a fékedbõl minden erõ, és jobb esetben is fékbetétcsere oldja meg csak

a fékbetét kopásást fogja követni a záródás mindig, csak így marad meg ugynaz a fogáspont, ha kicsit kilóg a dugattyú nem számít, de mivel kilöketted a helyérõl, most tuti, hogy levegõs szal légteleníts

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
shimano xt 775os fek: az egyik dugattyu kilog kb 1mmt, es nem megy vissza. mit lehet vele tenni? sajna kicsit kozben el is koszolodott, igy probaltam a fekpofak kiszedese utan kicsit kinyomni, hogy kitisztithassam. a hibas oldalon kinyomta a dugattyut nemi olaj kisereteben, a masik oldalon viszont bennmaradt. letisztitottam az oldalfalatat, aztan visszanyomtam. nem oldott meg semmit, ugyanugy kinnmarad, es ahogy neztem egyre inkabb kijon, amennyire a rugo engedi. ennek koszonhetoen a fekpofak kozotti res leszukult, es koszorul.

van ennek kenese? lehet a valtokhoz hasznalt finom sprayos olajat benyomni, hogy jobban csusszon?
az lehetseges, hogy kicsit levegos a rendszer, es a meleggel kitagult, es az nyomta ki a dugattyut?

NTS

NTS

vendég

• fórumtag
  • 196 hozzászólás

de igen, eddig is ezt csinalta, csak max nem vetted eszre. ez igy mukodik.

kerdesem: hope feket ki hasznal? ezek erdekelnenek hogy tech V2, X2 es M4.

mire lennél kiváncsi?

ricsárd

ricsárd

vendég

• fórumtag
  • 175 hozzászólás
Sziasztok! Hayes hidraulikus fékeim vannak. Honnan tudom meg ha a betéteket cserélni kell?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

hát igen, csak az a baj, hogy eddig nem csinált ilyet...

de igen, eddig is ezt csinalta, csak max nem vetted eszre. ez igy mukodik.

kerdesem: hope feket ki hasznal? ezek erdekelnenek hogy tech V2, X2 es M4.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Montifan

Montifan

törzsvendég

• fórumtag
  • 277 hozzászólás
Sajna lehet, mert mikor ma megpörgettem a kereket és figyeltem a tárcsát meg a fékszerkezetet olyan volt mintha egy nagyon kicsit eltérés lett volna az újtába a tárcsának (nem volt teljesen egyenes irányú, volt egy kis kitérés egy helyen) azt hittem a szemem csal mert utána meg már nem fedeztem fel ilyesmit rajta... De mitõl lehetne az benne? Nem ugratok vele, nem durvulok, teljesen arra használom mind a bringát mind a féket mint amire azt kell (XC-re) hogy kerülhetne az oda???

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 hozzászólás
Lehet van egy ki 8-as a tárcsában, és azért súrlódik, ha tényleg csak egy bizonyos ponton csinálja. Mechanikus féknél meg teljesen normális, hogy eltolódik jobb oldalra.

Montifan

Montifan

törzsvendég

• fórumtag
  • 277 hozzászólás
na, hát annyira jutottam (kiszedtem a betéteket, csiszolópapírral enyhén megcsiszoltam egyenlõ felületûre mindkettõt és a tárcsát áttöröltem), hogy fékezésnél nincs már az a furcsa hang. viszont mikor csak simán gurul fékezés nélkül bizonyos ponton még mindig súrlódik a tárcsával valamelyik...
meg fékezéskor kissé még mindig eltolja jobbra, bár ahogy mondtad ez normális ugye?

Montifan

Montifan

törzsvendég

• fórumtag
  • 277 hozzászólás
köszi, kipróbálom!

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
ha kopott a betét akkor van a jobb oldalin egy csavar, állítsd közelebb a pofához.
(fékhatás meg lehet koszos tárcsa, vagy koszos fékbetét miatt is, zsírtalanítsd a tárcsát, esetleg csiszold fel a betét felületét)

Montifan

Montifan

törzsvendég

• fórumtag
  • 277 hozzászólás
hát igen, csak az a baj, hogy eddig nem csinált ilyet... meg ez a hang is idegesítõ, meg mintha a fékerõ se lenne olyan mint régebben:S
de köszi a választ!:)

(11954. hsz-emben javítom: a fékpofa=fékbetét:D elírtam bocsi!)