Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18544 replies to this topic

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
Akkor is nyúlósnak hívtok egy féket, ha harap, kopog a tárcsán a fékpofa, de miután hozzáért mindkét pofa a tárcsához és tovább húzom a kart, akkor nehezen ugyan, de jön a kormány fele? Ilyenkor levegõs, vagy csak ennyit engednek a tömítések, fékkábel?

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,029 posts

van trükk, egy lényeges momentum minden féknél, amit szeretnek elhagyni a légtelenítésnél...

Mester oszd meg velünk a titkot!:)

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1,373 posts
  • LocationVeresegyház
A tárcsafékes karrierem kb. 1 hónapos, de így már sejtem mirõl van szó. :) Köszi!

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

mzoli10

mzoli10

vendég

• fórumtag
  • 215 posts

Bocs, de mit jelent az ha a fék full digitális? Láma vagyok még, nem értem. Köszi!

Azt érted milyen ha nyúlós? Na pont annak az ellenkezõje. :)
Ha behúzod a fékkart akkor nagyon éles a határvonal aközött, hogy hozzér-e a tárcsához a fékpofa vagy nem.

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1,373 posts
  • LocationVeresegyház
Bocs, de mit jelent az ha a fék full digitális? Láma vagyok még, nem értem. Köszi!

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

mzoli10

mzoli10

vendég

• fórumtag
  • 215 posts

van trükk, egy lényeges momentum minden féknél, amit szeretnek elhagyni a légtelenítésnél...

Elmondod mi az? :)

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 posts
tukon ulok Sala... mondhatod

----

FÁJVÓ

----

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,029 posts
Tény.

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 posts

az xt csak azoknak nyúlik akiknek nincs rendesen légtelenitve
bárkinek digitálisra légtelenitem az xt-jét
simán xt > elixir (na az a nyúlós takony sz*r - legalábbis amit a speciken próbáltam az volt)

Szia Rob!

Van valami trukk az XT legtelenitesnel? 2008-as fekem van, es digitalisnak nem neveznem legtelenites utan sem, annyi, hogy a fekcsovet es a fektestet utogetem, mikozben tolom bele az olajat, de igy is lenyegesen nyulosabb, mint egy avid. Ettol fuggetlenul szeretem :)

----

FÁJVÓ

----

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts
lepuhult váz? vázpapucs? rugalmasabb lesz?

nyeregbeülsz és elhajlik? ráadásul egy giant trance, aminek merev a hátsó háromszöge?

huhh, ezek érdekes dolgok

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,029 posts

A "szinte" igen fontos szó;) mert nem generális orvosság. Túl sok új gépnél tapasztaltam ezt a hibát (nem csak a saját régi lomjaimnál), így nem feltétlenül a "lepuhult papucs" lehet a probléma forrása.

Tényleg fontos szó.:)
Valóban nagyon sok új gépnek alapból rosszul megmunkált a papucsa.Tapasztalás szerint(enyim)viszont ha Avid féknél megmarom a tárcsafék szemet,attól nem fog elmúlni a rezonálás.
Azt is tartom,hogy az már igen kaki váz,amit az avid rendszere nem tud áthidalni.
Lepuhult váz/vázpapucshoz (viccesen hangzó) annyit: adott egy Giant Trance x váz,másfél éves.
Elsõ évben tökéletes volt,bármilyen fékkel(Juicy 5,7,Sroker Trail,Ace,Madzagos Avid).Most terhelés nélkül tökéletes a beállítás,pont középen van a tárcsa.Ha ráülök,kifelé elhajlik az egész a féktest elnyomja oldalra a tárcsát.
Szerintem ez annyi,hogy rugalmas lett a vázam.
Nem a megoldás van nálam ,csak egyéb lehetõséget vetek fel.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

simán xt > elixir (na az a nyúlós takony sz*r - legalábbis amit a speciken próbáltam az volt)

Az elixirben gyárilag elég sz@r lötty van, mind2 fékem fellevegõsödött, a gyári fluidumban mindenféle kis cuccok úszkáltak, új DOT 5.1-essel rendesen lelégtelenítve ez is full digitális lett.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Javasolt,de felesleges,mert az Avid épp azért az ami,mert képes kiküszöbölni a váz vagy a teló hibáit.
Rája van biggyessztve a kúpos alátét,ez szinte mindig elég a korrigáláshoz.

A "szinte" igen fontos szó;) mert nem generális orvosság. Túl sok új gépnél tapasztaltam ezt a hibát (nem csak a saját régi lomjaimnál), így nem feltétlenül a "lepuhult papucs" lehet a probléma forrása.

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2,353 posts

Javasolt,de felesleges,mert az Avid épp azért az ami,mert képes kiküszöbölni a váz vagy a teló hibáit.

Nem mintha ezt a kúpos alátétet nem csináltam volna meg a hayes fékemhez ;) De láttam már másnál is nem avidnál.

Ride everywhere.

.

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,029 posts
Mer az is levegõs volt.
Betonra csinálom a Juicy 5-öst is.:)

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,029 posts

Javasolt megmunkálni a tárcsafékszemet erre szolgáló eszközzel (ha budapesti vagy, akkor Zöldpont, Bringavarázs), ami javíthat a problémán, de ez a "hiba" számos más Avid típussal is elõfordul (nagy valószínûséggel a szögben állítható féknyeregre vezethetõ vissza a probléma forrása).

Ha hátul rezonál a fék ,az lehet régebbi váz is."Lepuhul" a papucs.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts
xt fék van a bringabutikban 20k-ért, avid nemtom mennyibe kerül

spooon

spooon

vendég

• fórumtag
  • 198 posts

pont fordítva. pivot set screw=forgáspont rögzítõ csavar. lever reach adjuster screw=távolság állító csavar. a videón is a belsõ csavart mutatja, nem a külsõt.

Tiszta mar! Koszonom a kiigazitast!
Sp