Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18554 hozzászólás a témában

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 hozzászólás
amugy van egy szekta, aminek a tagjai tudjak A TITKOT es nem arulhatjak el?

----

FÁJVÓ

----

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
hát ha ebbõl élnék már rég éhen haltam volna...

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 hozzászólás
figyi sala, oda a megelhetesed, ha elarulod? :D

----

FÁJVÓ

----

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
én másra gondoltam, de erre sem árt odafigyelni!

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 hozzászólás
igen, en is igy csinalom, mint emlitettem, utogetem a fektestet is, de ez lenne az a fontos lepes, amit rob es sala is emlitett, ez a fektest legtelenites?

----

FÁJVÓ

----

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás
Nekem pont ilyen fékem van és pont ezt a módszert követtem:
Hidraulikus tárcsafékek összerakása, légtelenítése
Tökéletesen mûködött.
Nekem inkább olyan kérdésem lenne, hogy hol tudok beszerezni tömítéseket ehhez a fékhez? Fõként a feltöltõ csonkra való érdekelne. Próbáltam már csapágyboltban, de akárhogy osztottunk szoroztunk, mintha nem szabvány méret lenne.

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
Nem tudom, hogy a szakemberek, vagy a gyakorlott szervizesek mit szólnak hozzá, de én a Juicy 7-emben mindig úgy cserélem az olajat, ill. úgy légtelenítek, ahogy ebben a videóban elmondja a fickó. Eddig még mindig sikerült jóra csinálni.
Lehet, hogy vannak felesleges elemei, vagy macerás, de laikusként teljesen logikusnak találom ezt a szakaszonkénti buborékmentesítést.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 hozzászólás

az, hogy a féknyerget is le kell légteleníteni
már irtam korábban, "h" alakú féknyergek és az "U" alakú féknyergek légtelenités szempontjából nem egyformák

igen, ezt mar irtad korabban is, de ez a gyakorlatban mit jelent? Mert azon kivul, hogy a feknyeregbe elkezdem tolni az olajat es kozben utogetem a fekcsovet/feknyerget mit kellene meg csinalnom?

----

FÁJVÓ

----

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
http://forum.bikemag...html#post954631

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
mi a difi bennük? illetve melyik típus milyen?

mondjuk az én két dugattyús Saint-em...

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

van trükk, egy lényeges momentum minden féknél, amit szeretnek elhagyni a légtelenítésnél...

az, hogy a féknyerget is le kell légteleníteni
már irtam korábban, "h" alakú féknyergek és az "U" alakú féknyergek légtelenités szempontjából nem egyformák

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

manston91

manston91

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás
Nekem is rezonált mikor nedves lett a tárcsa, nulla fok alatt pedig szintén.
"Ride today, heal tomorrow"

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás
A Hayes fékemet egy csepp víz éri máris rezonál (inkább sikolt, ma is mert épp esik), elõl is, hátul is. Ha nulla fok alatt van akkor is, amíg be nem melegszik. Elõl is, hátul is.
Kérdeztem másokat, nekik ugyanez a helyzet. Gyári Hayest, és Jagwire-t is próbáltam, utóbbi jobb, de nem jelentõsen halkabb. Én is szeretném ha valaki tudna rá megoldást.

Ride everywhere.

.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Avid fék és rezonancia kérdésében én továbbra is a szögben állítható féknyerget tartom "ludasnak", de a "kipuhult" hátsó papucs problémával már én is találkoztam.

NTS

NTS

vendég

• fórumtag
  • 196 hozzászólás

Csak az Avid használ 185mm-es tárcsát, a többi cég 180mm-s mérettel fut, illetve a Hope-nak van 183mm-es elhajlása:D

Ne elméleti, hanem gyakorlati síkon közelíts a problémához! Kérdezz meg egy gyakorló mérnököt, hogy az elméleti és a gyakorlati dolgok mennyire vannak párhuzamban (és most ne csak a fenti dologra értsd)! Érhetnek meglepetések.:)

folymatosan találkozunk ienekkel, órán is meg a gyakorlaton is
természetesen ezzel tisztába vagyok :) ahogyy azt az utó topikba mondták, a fizikát nem lehet mgbszni, ez van a fémtannal meg a többi természettudománnyal is :) csak néha bonyolultabb az oka

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Múltkoriban kérdeztem, hogy milyen tárcsa lenne jó Avid Roundagon helyett, ami nem annyira melegszik, és javasolták az XT-t. Ezzel csak az a probléma, hogy nem 185-ös, hanem 180-as, másrészt nekem 6 csavaros kéne nem Center Lockos. Valaki tudna esetleg ilyen feltételek mellett ajánlani valamit?:

Kösz!

Csak az Avid használ 185mm-es tárcsát, a többi cég 180mm-s mérettel fut, illetve a Hope-nak van 183mm-es elhajlása:D

annyyi csak h szerintem az a nyúlás nem lehet anyagfáradásból, ha abból fakad akkor az már fullon van mikrorepedésekkel
még járatom az agyam de ez nekem bizarr, mert ha használódik akor keményedik, nem lesz "puhább" "nyúlósabb" stb

Ne elméleti, hanem gyakorlati síkon közelíts a problémához! Kérdezz meg egy gyakorló mérnököt, hogy az elméleti és a gyakorlati dolgok mennyire vannak párhuzamban (és most ne csak a fenti dologra értsd)! Érhetnek meglepetések.:)

NTS

NTS

vendég

• fórumtag
  • 196 hozzászólás

Kerék 10-es átütõ tengelyes.
Szerintem az nem hajlik.A fémtan a mérnököknek van kitalálva.Sok olyan dolgot tapasztalok,ami mérnöki szempontból lehetetlen lenne,szerviz szempontból mégis elõfordul.
A puhul szó nem nyerõ,csak nem találtam jobbat.Elveszti a vásárláskori merevségét.
Beszólni is lehet,szeretek vitázni,ha van kivel.

annyyi csak h szerintem az a nyúlás nem lehet anyagfáradásból, ha abból fakad akkor az már fullon van mikrorepedésekkel
még járatom az agyam de ez nekem bizarr, mert ha használódik akor keményedik, nem lesz "puhább" "nyúlósabb" stb

Gardner03

Gardner03

törzsvendég

• fórumtag
  • 260 hozzászólás
Azért kis ügyeskedéssel összehozhatók, Hayes adapter, síkba köszörült v-fék alátét (pl rw2) a lencsék alá, és már
jó is.
A 160-nál már macerásabb. Picasa Web Albums - zolan - 2010_04_11

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Egyéb iránt az xt ben van 6 csavaros is sima és alubakos is. igaz 180-as
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
avid clean sweep