Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18544 hozzászólás a témában

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás
Így már nem reális összehasonlítás szerintem. Ha választanom kéne belépõ szintû hidraulikus fék és a bb7 között, akkor biztosan az utóbbit választanám. Azért az elixir csak nem belépõ szintû fék, de valóban, megfelelõ betét-tárcsa páros mellett foghat jobban, de ez elmondható a másik oldalról is. Igaz, nem próbáltam az utóbbit, de ha azt nézem, hogy nem belépõ szint, akkor azonos körülmények között csak jobb már. Lehet, hogy nem, nem próbáltam. ^^ Ellenben egy féket sem írnék le addig, amig pár fékpofával nem próbáltam ki.

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás
Szerintem foghat.
Ha jobb benne a fékpofa /tárcsa viszonya miért ne?

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás
Ha kicsit nagyobb erõvel kell húzni, akkor már nem foghat ugyanúgy. :) Egyébként tény, nagyon jó kis fék a bb7, de azért a hiraulikus fékeknek is meg vannak az elõnyei. Bár én inkább magura/shimano párti vagyok. VIszont ha bowdenes, akkor nálam sok fék nem jöhet szóba, max bb széria és az mx4. Mikor légtelenítettem a fékem, akkor vettem észre, hogy rossz benn egy o gyûrû, hihetetlen, hogy mennyit jártam utána, mire sikerült beszerezni, és alig volt 3mm átmérõre. Persze nem szabvány volt ... Szóval valóban, van bõven elõnye a bb7-nek, és én is elgondokoztam a cserén, fõleg emiatt.

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás
Második körben meg azt,hogy jó beállítás mellett pont úgy fog.
98 kg vagyok.
Illetve egy rakás szívástól meg tudod magad kímélni,ha otthon mókoló típus vagy.
Amiben más, az az áttételi aránya,kicsit nagyobb erõvel kell húzni.

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás
Elsõre azt mondanám, hogy ég és föld. Bowdenes vs hidraulikus, valszeg az elixir jóval jobb ilyen téren. Egy ideig engem is vonzott, aztán vettem 2 dugós saintet és nem bántam meg.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.071 hozzászólás
avid elixir r és bb7 ereje között azonos tárcsák mellet mekkora fékerõ különbség lehet?
gondolkozok a bb7 vásárláson, vonz az egyszerûsége és megbízhatósága. xt karokkal lenne.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás
Kool Stop.
Bringarázs

...nem én vagyok.

hemp

hemp

vendég

• fórumtag
  • 193 hozzászólás
BBB gyantásat. Imperátorban a Csaszinál szerintem van, ha nincs, másnapra megrendeli.
stumpjumpa

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 hozzászólás
  • LocationMecsek
Sziasztok! Avid Juicy 5-be milyen típusú betétet érdemes venni és hol?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Arra gondolsz, amit bele kell tekerni a csõbe? Én Avidot cseréltem le rá és akkor összehasonlítottam a két csõ belsõ átmérõjét. Egy hajszálnyi különbség volt köztük (az Avid a szûkebb). Az utolsó tekerésekhez már kulcs kellett, így egy kisebb átmérõjû csõ esetén még nehezebben mehet.
A külsõ átmérõben szintén volt eltérés, de ez maximum annyit jelenthet, hogy amíg a Goodridge esetén le kellett vágni a külsõ, fémszövetet takaró réteget, hogy rámenjen a külsõ fémhüvely, addig az eredeti simán belement.

Igen, arra. Gondoltam, hogy a formulámat rövidebbre vágom és felteszem elõre, mert nem a legjobb párosítás a 140es ashimával. De közben találtam itthon egy sram 9.0-t, aminek ugyanilyen a csatlakozása.

A sebesség mindent megold.

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
Arra gondolsz, amit bele kell tekerni a csõbe? Én Avidot cseréltem le rá és akkor összehasonlítottam a két csõ belsõ átmérõjét. Egy hajszálnyi különbség volt köztük (az Avid a szûkebb). Az utolsó tekerésekhez már kulcs kellett, így egy kisebb átmérõjû csõ esetén még nehezebben mehet.
A külsõ átmérõben szintén volt eltérés, de ez maximum annyit jelenthet, hogy amíg a Goodridge esetén le kellett vágni a külsõ, fémszövetet takaró réteget, hogy rámenjen a külsõ fémhüvely, addig az eredeti simán belement.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
A goodridge fékcsõbe való "pöckök" csak goodridge csövekbe jók vagy más fékcsõhöz is jók?

A sebesség mindent megold.

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás
...közel nyolcas mentesre- értsd: maximalista vagyok.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Én ha más nincs akkor egy 6-os imbusz kulccsal szoktam egyengetni de jó a francia kulcs is.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás
Nemegyszer centíroztam már hasonló szerszámmal nyolcasmentesre tárcsákat. Összesen egyet nem sikerült, egy gyári biciklin, amit már a dobozból kivétel elõtt vissza akartunk küldeni (valszeg ledobták a konténer aljára, és rádobták a többit. Nem csak a tárcsa volt javíthatatlan).

Ride everywhere.

.

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás
Közel nyolcas mentesre egy kacsával is meg tudom csinálni. ^^

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás
Közel nyolcas mentesre meg lehet csinálni.

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás
Én arra gondoltam, hogy kézzel hajlítgatni felesleges, de nem hinném, hogy ezzel a szerszámmal olyan nagy sikert lehetne elérni, itt erre hajlik, ott arra, nem hinném, hogy nyolcas mentes lesz.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.325 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Vegyél normális csavart bele.
Bár szerintem a súrlódás nagyon sokszor az agy megmunkálási pontatlanságából adódik.

Lehet, hogy az lesz. Tárcsa is lassan cserés a szervízes ismerõsöm szerint, tavasszal biztosan kell új.
Köszi az ötleteket, javaslatokat!

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás
Vegyél normális csavart bele.
Bár szerintem a súrlódás nagyon sokszor az agy megmunkálási pontatlanságából adódik.