Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18544 hozzászólás a témában

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.297 hozzászólás

Egy kis elvi támogatásra lenne szükségem, fékek terén tapasztaltabb bringás társaimtól. :-) Egy ismerõs azon vívódik, hogy Avid Juicy 3 az állítólag nem annyira jó fék (?), és ezért bizonytalan, rendeljen-e egy ilyennel szerelt bicajt. Avid tárcsafékekhez nem értek, eddig csak Shimano-t (Deore, XT), Hayes (Trail) és Magurát (Louise BAT) használtam, viszont egész jókat hallottam és olvastam az Avidról, fõleg az Elixir szériáról. A Juicy 3 az nagyon más kategória, mint például egy Elixir 5?

elixir-t még nem próbáltam, viszont a juicy 3-mal szinte teljesen azonos kialakítású juicy 5öt egész sokáig használtam, meg voltam elégedve vele. adagolható, fog ha kell. az évek alatt eléggé kikotyogósodtak a fékkarok, de nem zavart.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
nekem 2008as volt, egy belepo szintu fek - mindenkepp gyengebb, mint amiket irsz (xt, elixir, louise).

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.325 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
Egy kis elvi támogatásra lenne szükségem, fékek terén tapasztaltabb bringás társaimtól. :-) Egy ismerõs azon vívódik, hogy Avid Juicy 3 az állítólag nem annyira jó fék (?), és ezért bizonytalan, rendeljen-e egy ilyennel szerelt bicajt. Avid tárcsafékekhez nem értek, eddig csak Shimano-t (Deore, XT), Hayes (Trail) és Magurát (Louise BAT) használtam, viszont egész jókat hallottam és olvastam az Avidról, fõleg az Elixir szériáról. A Juicy 3 az nagyon más kategória, mint például egy Elixir 5?

rain91

rain91

vendég

• fórumtag
  • 104 hozzászólás
A Shimano roppantógyûrûje + csõcsatlakozója (két arany alkatrész a képen) vajon jó lehet a Hayes Ninehez? Ennek is lapos a feje, de a többi méretét sajnos nem tudom. Próbálta már valaki?

rain91

rain91

vendég

• fórumtag
  • 104 hozzászólás
Na most jó lett. Még nyomtam bele alul is. Kocogtattam, de nem pumpáltam. Amúgy ilyet lehet külön kapni? Hayes insert hose - MO-n nem találtam ilyen néven sajnos. Fékcsõhöz adnak ha jól tudom, de azt szeretném megúszni.

szerk: Itt egy roppantó gyûrû. De ez más, mint ami fent van, ez lentre kéne?

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás
Azért meg lehet oldani, hosszabb ideig tart. Pöckölgesd/rázd meg idõnként a kábelt, eleinte a fékkarral se bánj óvatosan.

Ride everywhere.

.

rain91

rain91

vendég

• fórumtag
  • 104 hozzászólás
Szerencsére nem ereszt sehol. Akkor pumpálgassam? Lejjebb írták régebben, hogy nem érdemes rég fékeknél.

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás
Akkor még midig levegõs. A féktestet is légteleníteni kell, és nagyon nem elég, ha csak átnyomod rajta az olajat. Hajlatokban megbújhat a levegõ.
Ha a karmantyú lenne rossz, akkor elfolyna az olaj.

Ezt a benzines cuccot köszi. letesztelem.

Ride everywhere.

.

rain91

rain91

vendég

• fórumtag
  • 104 hozzászólás
Ha HFX9 féknél a karmantyú elromlott, akkor milyennek kellene lennie/mit kéne éreznem? Feltöltöttem a féket újra (tegnap sikeresen, de újra kellett csinálni sajnos), és most nem jó, tövig megy a fékkar, lent a pofák alig mozognak. Alulról nyomtuk az olajat, a kiegyenlítõ tartályból folyt ki, addig, amíg már buborékmentesen jött a cucc. Lezártuk alul, majd felül, és ilyen lett, de kétszer egymás után is. Ez karmantyú lesz, dobhatom ki? (ill most sikerült annyira megcsinálni, hogy a markolatnál fogjon egy picit a fék...)

radnaib

radnaib

vendég

• fórumtag
  • 122 hozzászólás
[quote name='arn']nem vmelyik vegallasban ragadt be?
mi az, hogy szarul hozzaferheto? :)[/QUOTE

ha lattal mar ilyet, tudod. Saint karjával hasonlítsd össze pl.

dudo

dudo

vendég

• fórumtag
  • 84 hozzászólás

nem vmelyik vegallasban ragadt be?
mi az, hogy szarul hozzaferheto? :)

De pont a legtávolabbi ponton maradt, így most alig érem el a kart

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
nem vmelyik vegallasban ragadt be?
mi az, hogy szarul hozzaferheto? :)

dudo

dudo

vendég

• fórumtag
  • 84 hozzászólás

Máshol is irták már, hogy szarul hozzáférhetõ. Rongy + fogo?

Próbáltam rongyal fogóval egy kis wd-40-el de mondom mintha beragasztoták volna!
A vicc az egészben hogy hazafelé jövet még müködött, de az udvarban még akartam rajta állítani egy kicsit és már meg sem bírtam mozdítani.

radnaib

radnaib

vendég

• fórumtag
  • 122 hozzászólás

Szisztok!

Nagy gondban vagyok 775-ös fékkaromon nem tudom csavargatni a fékkar távolság állító kis bizbaszt, egyszerüen mintha be lenne ragasztva!
Ezt hogyan tudnám orvosolni?

Máshol is irták már, hogy szarul hozzáférhetõ. Rongy + fogo?

dudo

dudo

vendég

• fórumtag
  • 84 hozzászólás
Szisztok!

Nagy gondban vagyok 775-ös fékkaromon nem tudom csavargatni a fékkar távolság állító kis bizbaszt, egyszerüen mintha be lenne ragasztva!
Ezt hogyan tudnám orvosolni?

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.325 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Miért van az, hogy lemosom a gépet és utána a tárcsafék surlódó hangot ad ki? Most lett beállítva.

Nem kell foglalkozni vele, 2-3 fékezés, és jó lesz! Nekem is ez van mindig; 2 éve még zavart, de már nem érdekel, mert jó az a fék. 2-3 fékezés, és minden rendben. Volt olyan hét januárban és februárban idén, hogy 5-6x mostam a bicajt. Sõt, olyan tekerés, hogy egyetlen 40 km-es körön háromszor. Namost, ha zavarna ilyen apróság (mert az), kb. megzakkannék, szóval... ;-)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
vagy tarcsatisztito :)

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
Lehet, hogy sikerült bemosnod a port, a homokot a fékpofák és a tárcsa közzé.
Menj egy kört, fékezz néhányat és elhallgat.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
Miért van az, hogy lemosom a gépet és utána a tárcsafék surlódó hangot ad ki? Most lett beállítva.

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Dallas: ha nem vándorol a nyomáspont akkor nem a légtelenítéssel lehet baj, hanem azzal, hogy olajos, zsíros lett a fékpofa/féktárcsa....akkor lehet akár milyen jól légtelenítve a rendszer nem fog megfogni.....elvileg ha a rendszer levegõs akkor is fognia kéne a féknek, csak nyúlús lesz a fékkar-érzés...meg vándorol a nyomáspont ha nagyon sok benne a levegõ..