Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18540 replies to this topic

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

220m szintet jöttél lefelé és egy XT kibírta ? Még szép.
Mondjuk, nem is kis hazánkban szokott gond lenni, hanem amikor a sporttárs az Alpokba vagy Erdélybe keveredik és 6-800m szint van egyben lefelé. Na, akkor vannak a megnyúlt arcok meg az a büdös "fékszag" meg a besült dugattyú. Én legalább is így láttam.
(Hááá, nem értem ! Otthon soha nem volt vele baj !)

Nekem rendszeresen megégetik versenyen mások a fékeimet itthon. Pl. idén is és tavaly is Budán vagy tavaly Dunán. Mondjuk én kis és könnyû tárcsákat használok.

A sebesség mindent megold.

radnaib

radnaib

vendég

• fórumtag
  • 122 posts

A 785xt fékkarral kompatibilis a 765 féktest? Magyarul a fékcsõ méret egyezik?

nekem olyasmi rémlik, hogy Shimanoek eddigi összes hidrós fékkarja kompatibilis az eddigi összes hidrós féktesttel. A hatásfok biztos más kérdés de kompatibilis... Gondolom ennél a szériánál sem lesz másképp. Tudtommal egy méretû fékcsõ van, de ha nem is akkor a csatlakozó elemek számítanak nem a csõ mérete.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,673 posts

a már nem fázós xt fékeknek beírtam egy piros pontot. kísérletileg a 185/160mm helyett 160/160mm (avid g3) tárcsa kiosztást kapott és a fékerõ teljesen jó, nem érzõdik kevésnek. (oké-oké, 500grammos gumik és 400 gramos felnik, de akkor is!:) ) ami végképp meggyõzött, az alábbi rövid, ámde velõs ereszkedés leküzdése volt. itt a "régi szép idõkben" a magura marta mindig közel ropogósra sütötte a hullámos SL tárcsákat, miközben fékereje egy jóllakott óvodás szintjére zuhant, az xt viszont észnél maradt.

220m szintet jöttél lefelé és egy XT kibírta ? Még szép.
Mondjuk, nem is kis hazánkban szokott gond lenni, hanem amikor a sporttárs az Alpokba vagy Erdélybe keveredik és 6-800m szint van egyben lefelé. Na, akkor vannak a megnyúlt arcok meg az a büdös "fékszag" meg a besült dugattyú. Én legalább is így láttam.
(Hááá, nem értem ! Otthon soha nem volt vele baj !)
Marci

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts
A 785xt fékkarral kompatibilis a 765 féktest? Magyarul a fékcsõ méret egyezik?
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 posts

a már nem fázós xt fékeknek beírtam egy piros pontot. kísérletileg a 185/160mm helyett 160/160mm (avid g3) tárcsa kiosztást kapott és a fékerõ teljesen jó, nem érzõdik kevésnek. (oké-oké, 500grammos gumik és 400 gramos felnik, de akkor is!:) ) ami végképp meggyõzött, az alábbi rövid, ámde velõs ereszkedés leküzdése volt. itt a "régi szép idõkben" a magura marta mindig közel ropogósra sütötte a hullámos SL tárcsákat, miközben fékereje egy jóllakott óvodás szintjére zuhant, az xt viszont észnél maradt.

http://turistautak.h...5,278667,456913

Ezen a grafikonon mi micsoda? Mert így számomra értelmezhetetlen :S
Függõlegesen méter Balti felett, vízszintesen meg kilométer?

sompetike

sompetike

vendég

• fórumtag
  • 17 posts
mi a különbség egy shimano m486,és egy shimano m595,vagy 575 közt,ugy értem,hogy érzödik különbség a fékezéskor,vagy csak az ára miatt?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
Magura made in Taiwan

Magura adds production facility in Taiwan | Bicycle Business | BikeBiz
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,065 posts

http://turistautak.h...5,278667,456913

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Flubber

Flubber

vendég

• fórumtag
  • 24 posts

ha nézed a robbantott ábrát, akkor látod, hogy a nyomórúdnak nincs cikkszáma, bele van préselve, nem lehet roncsolás nélkül kiszedni. ha az nem jó, ott csak a csere segít.
a 10-es számú Y8U998060 cikkszámú kar tartalmazza, ha veszel egy újat, abban jó lesz.
a komplett fékkar testtel, fékvezetékkel és olajjal (épp csak féknyereg nincs hozzá) együtt amugy javasolt kisker áron 13790 csak maga a kar (Y8U998060) meg 9790 biztos, hogy megéri szórakozni vele?

Szia! Köszönöm a segítséget,és a tanácsot! Meggondolandó amit javasoltál!

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Köszi így már értem:)
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

oké csak 985 xtr -t már lehet kapni én pedig a 785xt-re gondoltam

a 985-ös XTR szett a 2011-es év újdonsága volt
a 785-ös XT szett a 2012-es év újdonsága (hogy már bemutatták, az nem jelenti azt, hogy kapható, avgy idei modell lenne)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
oké csak 985 xtr -t már lehet kapni én pedig a 785xt-re gondoltam

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Helló! Igazán a fékkart szétszedését a múltkori üzenetedben valamiért figyelmen kívûl hagytam,nem figyeltem oda rá,szóval bocsánat a figyelmetlenségemért!
Szétszedtem,nem volt egyszerû,mert a hernyócsavar is be volt állva,és csak a csavarlazító segített. A rajzot néztem,de valamiért nem találtam elõször ezt a kicsi csavart,de behúztam a kart és megláttam.
Már csak azt kérdezném,hogy van a karban az a kis gyufaszál kinézetû dolog ami végül is benyomja a munkahengert. Az az egész kis "dolog" úgy bevan álva,hogy a görgõk rajta meg sem mozdulnak. Azt a kis bogyós hülyeséget,ami olyan mint egy kis gyufaszál,azt valahogy ki lehet szedni belõle? Az menetes,és kitudom esetleg tekerni,vagy belevan sajtolva/ragasztva?Mert nem mertem fogóval megfogni és azt megtekerni,nehogy elb...szam!
Csak mert legalább ezt ki kellene szednem a karból,hogy a görgõs részt is kitudjam majd szedni a karból.

ha nézed a robbantott ábrát, akkor látod, hogy a nyomórúdnak nincs cikkszáma, bele van préselve, nem lehet roncsolás nélkül kiszedni. ha az nem jó, ott csak a csere segít.
a 10-es számú Y8U998060 cikkszámú kar tartalmazza, ha veszel egy újat, abban jó lesz.
a komplett fékkar testtel, fékvezetékkel és olajjal (épp csak féknyereg nincs hozzá) együtt amugy javasolt kisker áron 13790 csak maga a kar (Y8U998060) meg 9790 biztos, hogy megéri szórakozni vele?

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,065 posts
tudod hogy értettük.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

A 2011-es xt fékkart mikortól lehet kapni?

azt már egy ideje lehet kapni :)

radnaib

radnaib

vendég

• fórumtag
  • 122 posts

évjárat az 2012 lesz, megjelenés kb ahgy az újdonságok szoktak: július/augusztus
(nem arról beszélek, hogy az oem elõbb megkapja, és a piacra szórja õket)

gondolom amikor asz SLX-et...

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,065 posts
arra én is hajtok, csak féktestel együtt. :)

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
A 2011-es xt fékkart mikortól lehet kapni?

Flubber

Flubber

vendég

• fórumtag
  • 24 posts

nem teljesen értem a problémádat.
most õszintén: sajnálod a pénzt a szervizre?
láthatóan nem vagy sem tudásban, és olybá tûnik, hogy eszközben sem felkészülve arra, hogy kicseréld a fékkart. mégis mi tart vissza attól, hogy elvidd olyanhoz, aki ért is ahhoz, amit csinál, és nem távgyógyítással próbálják neki elmagyarázni a lépéseket? leírtam, hogy a stiftet a hernyóimbusz tartja. ha nem jön ki, akkor két dolgot csinálhatsz: erõlteted és valamit elrontasz, vagy elviszed szervízbe. ha az elõbbit választod, lehet, hogy nem csak a kart, hanem az egész fékkartestet meg kell majd venned - és többet buksz a réven mint a vámon.

Helló! Igazán a fékkart szétszedését a múltkori üzenetedben valamiért figyelmen kívûl hagytam,nem figyeltem oda rá,szóval bocsánat a figyelmetlenségemért!
Szétszedtem,nem volt egyszerû,mert a hernyócsavar is be volt állva,és csak a csavarlazító segített. A rajzot néztem,de valamiért nem találtam elõször ezt a kicsi csavart,de behúztam a kart és megláttam.
Már csak azt kérdezném,hogy van a karban az a kis gyufaszál kinézetû dolog ami végül is benyomja a munkahengert. Az az egész kis "dolog" úgy bevan álva,hogy a görgõk rajta meg sem mozdulnak. Azt a kis bogyós hülyeséget,ami olyan mint egy kis gyufaszál,azt valahogy ki lehet szedni belõle? Az menetes,és kitudom esetleg tekerni,vagy belevan sajtolva/ragasztva?Mert nem mertem fogóval megfogni és azt megtekerni,nehogy elb...szam!
Csak mert legalább ezt ki kellene szednem a karból,hogy a görgõs részt is kitudjam majd szedni a karból.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,673 posts
Büszkébb nép annál a Magyar, hogy egybõl szervizbe rohangáljon.
De hagyjuk meg neki a jogot, hogy a tanulópénzt megfizesse ! Majd a hét végéig jön hozzátok a rendelés egy 775ös karra. :-))
Marci