Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18551 hozzászólás a témában

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás

Paul Vitti said

Fémes: Tovább tart, esõben-sárban jobb, viszont hangosabb és jobban felmelegszik a féknyereg (jobban vezeti a hõt), lassabban kopik be.

Organikus: Nagyobb fékerõ szárazon, gyorsabb kopás, vizesen visszaesik a teljesítmény, kevésbé üvölt, kevésbé vezeti a hõt (a tárcsa jobban felmelegszik, ami a nagyobb felület miatt jobban vezeti el a hõt mint a féknyereg)

Köszi, sokat segítettél:)

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás
Fémes: Tovább tart, esõben-sárban jobb, viszont hangosabb és jobban felmelegszik a féknyereg (jobban vezeti a hõt), lassabban kopik be.

Organikus: Nagyobb fékerõ szárazon, gyorsabb kopás, vizesen visszaesik a teljesítmény, kevésbé üvölt, kevésbé vezeti a hõt (a tárcsa jobban felmelegszik, ami a nagyobb felület miatt jobban vezeti el a hõt mint a féknyereg)
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
Sziasztok, egy kis segítség kéne. Elkopott a betét a fékemben (Avid Elixir 5).
Nem tudom, hogy milyen betétet kéne vennem, 3 félét találtam: acél alap, fémes ; acél alap, organikus ; alu alap, organikus.
Nem tudom, melyik hol jobb, fémes jobb vagy organikus. (XC-re kell).
Köszönöm.

MPeti

MPeti

vendég

• fórumtag
  • 44 hozzászólás
köszi szépen megpróbálom és megírom sikerrel jártam e.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
pofákat ki, dugattyúkat helyükre visszanyomni (ha nem megy, akkor sok az olaj)
pofák vissza, meghuzkod, beáll a helyes kar úthossz

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

MPeti

MPeti

vendég

• fórumtag
  • 44 hozzászólás
sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni tõletek.
Shimano xtr 965-ös féknyergem van xt 775-ös karral, xt rt78-as tárcsával.
A problémám az, hogy nem tudom úgy beállítani, hogy ne érjen a pofa a tárcsához ha csak egy leheletnyit is.
Nagyon közel van a pofa a tárcsához, ezt, hogy tudnám állítani. Mert hátul 775-ös karral van 775-ös féknyereg és ott simán átlátok a pofák és a tárcsa közt.
Elöl fel annyi hely sincs, így a tárcsa ici pici ütése máris hallható surlódó hangot ad.
Mivel IS felfogatásu így természetesen kihézagoltam, hogy pontosan középen legyen a nyereg.
Légyszí segítsetek mert már megõrjít.
Köszi elõre is.

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.347 hozzászólás
vagy ha PM-es (post mount) a villa akkor elõre 160-as tárcsához nem kell adapter.

Robooo

Robooo

törzsvendég

• fórumtag
  • 385 hozzászólás
Elõre 180-as tárcsához jó az adapter, hátra 160-ashoz.

Kisrozi

Kisrozi

vendég

• fórumtag
  • 95 hozzászólás
Sziasztok

Elnézést elõre a hülye kérdésért, nem szándékozom senkit felbosszantani, egyszerûen nem tudom a választ.
Szóval vettem tárcsaféket (Tektro Auriga pro) tárcsa nélkül (egy féket elõre , egyet hátra) , és kaptam hozzá egy adaptert(egyet az elsõhöz, egyet a hátsóhoz. Mindkét adapterre a következõ van írva F180/R160 , az adapter tök egyformák. Illetve az egyik rögzítési pontnál van egy up felírat, gondolom annak kell felül lennie a telón elöl . A kérdés az lenne, hogy ez azt jelenti elõre 180 , hátra 160 tárcsát tudok rögzíteni ezekkel a szemekkel ? Vagy esetleg 160 -ast is és 180-ast is , ttól függõen ,hogy fordítom ? Kérem szépen segítsetek.

Üdv

radnaib

radnaib

vendég

• fórumtag
  • 122 hozzászólás
szia par oldallal elõrébb van egy pár tanács, de nálam csak másik swisstop fékpofa segített... esetleg leihatnád, hogy milyen fékrõl van szó

lmao

lmao

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Sziasztok!

Néhány hónapos bicajomon a hidraulikus tárcsafék fékezéskor nagyon hangos. Olyan mintha berezonálna a tárcsa.
Már eredetileg is ilyen volt. Eddig arra vártam, hátha bekopik, de eddig semmi. Igaz nem is használom sokat a bicajt, és városban nem is kell olyan durvákat fékezni.

Szerintetek ez normális, és be fog kopni egy idõ után, vagy esetleg csinálni kellene vele valamit?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

katabaratja said

kb 1,6-1,8m elég lenne szerintem. Amúgy nem formula hanem utángyártott fékcsöveket nem lehet kapni végekkel együtt? Pl láttam goodrich vezetéket, vagy bármilyen olyan vezeték nincs hozzá amihez van csõ meg csatlakozók aztán összerakom?

Lehet, szintén az elõbb linkelt oldalon. Gyári teljesen bontható formula nem is létezik.
Goodridge Hose | Buy Online | ChainReactionCycles.com
Goodridge Connector Kit 109 Formula The One/Mega | Buy Online | ChainReactionCycles.com

A sebesség mindent megold.

katabaratja

katabaratja

vendég

• fórumtag
  • 25 hozzászólás
kb 1,6-1,8m elég lenne szerintem. Amúgy nem formula hanem utángyártott fékcsöveket nem lehet kapni végekkel együtt? Pl láttam goodrich vezetéket, vagy bármilyen olyan vezeték nincs hozzá amihez van csõ meg csatlakozók aztán összerakom?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

katabaratja said

Az lenne a kérdésem, hogy Formula RX fékemhez hol lehet venni hosszabb fékvezetéket? Nem muszáj eredetinek lennie, hanem jó lenne hidraulika szaküzletbõl is(ha lehet egyáltalán ilyennel helyettesíteni), csak akkor a fékvezeték méreteit ha valaki tudja akkor megköszönném ha elárulná. Amúgy bonthatóak a csatlakozások vagy azok egyszerhasználatosak fékvezeték cseréje szempontjából?

Köszönöm elõre is!

Pl itt: Formula RX Complete Hose | Buy Online | ChainReactionCycles.com vagy rendelsz a hazai forgalmazótól ha van neki.
Ennek az egyik fele bontható. Ami gyárilag van hozzá az nem bontható. A bontható csatlakozók ára kb ugyanannyi, mintha vennél hozzá egy ilyen szettet, mint amit linkeltem. Egyébként milyen hosszú kellene?

A sebesség mindent megold.

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás
Formula trcsafkek

katabaratja

katabaratja

vendég

• fórumtag
  • 25 hozzászólás
Az lenne a kérdésem, hogy Formula RX fékemhez hol lehet venni hosszabb fékvezetéket? Nem muszáj eredetinek lennie, hanem jó lenne hidraulika szaküzletbõl is(ha lehet egyáltalán ilyennel helyettesíteni), csak akkor a fékvezeték méreteit ha valaki tudja akkor megköszönném ha elárulná. Amúgy bonthatóak a csatlakozások vagy azok egyszerhasználatosak fékvezeték cseréje szempontjából?

Köszönöm elõre is!

teki80

teki80

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás
Sziasztok! Van itt olyan szaki, aki szegedi?

Elõre is köszi.

Üdv.

radnaib

radnaib

vendég

• fórumtag
  • 122 hozzászólás
megszûnt a hátsófék berezonálásom, nyikorgásom. Sok mindent kipróbáltam de végül a SwissStop pofa segített...

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás

radnaib said

köszönöm.

Nincs mit, remélem nem írtam hülyeséget :)

radnaib

radnaib

vendég

• fórumtag
  • 122 hozzászólás

Gege911 said

Hali az csak egy kis mûanyag vmi. az nem baj ha forog, az imbusszal tudod kipattintani. szvsz az csak azért van ott h annyira sok retek ne tudjon oda bemenni, de kb ennyi.

köszönöm.