Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18553 hozzászólás a témában

cseresznye

cseresznye

törzsvendég

• fórumtag
  • 759 hozzászólás

http://techdocs.shim...69830646629.pdf

Amit itt számozva látsz, az rendelhetõ apróalkatrész :)

bakker kb minden számozva van egyedül az nem ami nekem kéne : / . namindegy köszi szépen a linket azért.
A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
http://techdocs.shim...69830646629.pdf

Amit itt számozva látsz, az rendelhetõ apróalkatrész :)

cseresznye

cseresznye

törzsvendég

• fórumtag
  • 759 hozzászólás
Hello.

Az új 4 dugós saint fékhez lehet kapni külön alkatrészeket a fékkarba vajon? mert eddig csak egyben fékkart találtam.
A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert.

drotos.toth

drotos.toth

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás
Mi a különbség a Magura Marta és a Marta SL között? Csak a fékkarok?

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
Nekem is dart 2 van, simán beállok a nyereg elé (a felsõcsõ a két lábam között), így lazán elérem a villa két szárát és lefelé nyomás közben ráhúzom a gyorszárat. Nem kell izomból nyomni vagy erõlködni, csak legyen a helyén és ne mozogjon. A jobb kanyarban ciripelés nem mérvadó, a féknyergen kell átnézni és közben forgatni a kereket, hogy a tárcsa középen legyen.

cc_rider

cc_rider

vendég

• fórumtag
  • 40 hozzászólás

Én értem.
Hányszor mondtam már.. Legjobban és mindig bevált módszer; Berakod a kereket, nyitott állapotban megmozgatod kicsit majd -a nyeregre vagy kormányra, attól függ melyiket rakod be- ráfekszel, ezalatt csukod be a gyorszárat. Így tuti mindig ugyanott lesz a kerék, nem kell féket állítani.

Így csináltam a szombati defektem után is és jobb kanyarban ciripel a tárcsám.
De megkérem a kolegámat, h feküdjön rá a kormányomra és úgy húzom le a gyorszárat.Egyedül nehézkes, 100mm-es Dart II vel, nem érem el.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Én értem.
Hányszor mondtam már.. Legjobban és mindig bevált módszer; Berakod a kereket, nyitott állapotban megmozgatod kicsit majd -a nyeregre vagy kormányra, attól függ melyiket rakod be- ráfekszel, ezalatt csukod be a gyorszárat. Így tuti mindig ugyanott lesz a kerék, nem kell féket állítani.

Ez így igaz, de nekem a kónusz elforgatás még kell mellé néha (a gyorszáras agyaknál).

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás

Igen, ezt is próbáltam, de mindíg igazítani kellet a nyergen a kerék visszarakása után.Én sem értem.

Én értem.

Ride everywhere.

.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Dugattyúk szépen mozogjanak, egyszerre, egyforma mértékben, illetve ne ferdén mozogjanak ki a dugattyúházból...

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
Ha látod, hogy kívülrõl ütött-kopott-leharcolt, valószínûleg nem a fénykorát éli, de a külsõ állapot nem feltétlenül tükrözi a belsõt. Fékkarok állapota (karcok, mozgás, stb.), fékpofákon rétegvastagság, tárcsa kopottsága, állapota (mennyire karcos, elszínezõdött, égett, stb.) Sajnos a lényeg menet közben derül ki, kérj rá pár nap garanciát. Az adapterek sem biztos, hogy stimmelni fognak a bicajodhoz.

inkubator

inkubator

vendég

• fórumtag
  • 34 hozzászólás
Ok srácok, köszi a tanácsokat! Holnap megyek megnézem a Avid Juicy 5-öt. Mire kell odafigyelni egy használt olajos fék vásárlásánál? Gondolom arra hogy ne csorogjon belõle az olaj, azon kívül?

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
csak ne kanyarban :D

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.682 hozzászólás

Az elsõ nem lényeges annyira mert az esetek 98%-ában hátsó féket használok. Elsõt csak vészfékezéskor. :D

Ez annyira nem vicces. A fékerõ nagyobb része elöl van. Kezd el használni aktívabban az elsõ féket !
Marci

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
akkor lehet inkább fékezni kellene megtanulni és nem új féket venni ;)

inkubator

inkubator

vendég

• fórumtag
  • 34 hozzászólás
Az elsõ nem lényeges annyira mert az esetek 98%-ában hátsó féket használok. Elsõt csak vészfékezéskor. :D

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
Sok altípus van Suntour XCR-en belül, ezekhez 185mm-ig ajánlanak tárcsát. Gondolom a tiéd régebbi modell, esetleg próbálj utánanézni konkrétan annak. 185-nél én sem szívesen tennék rá nagyobbat XC-re, hátulra is az lenne ideális.

inkubator

inkubator

vendég

• fórumtag
  • 34 hozzászólás

Egy barátom juicy 5-öt használ elöl 203-as tárcsával DH-ra (egyébként ez DH tárcsaméret, nem XC), neki megfelel, az ár sem sok érte ha elfogadható állapotú. Én inkább 180/180 vagy max. 203/180-as tárcsákat használnék elölre/hátulra (ha a villa elbírja).

A váz Merida Matts TFS, a villa Santour XCR.

más: Karbantartása amúgy éves szinten mennyi? Évente mennyit kell rákölteni?

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Sziasztok! Szeretnék Tektro-ról váltani és használtan venném a fékrendszert, de 2 verzió is van:
1., Avid Juicy 5 kompletten elõl-hátul 203-as avid tárcsákkal használtan 20.000
2., Avid BB5 szintén 203-as tárcsával szeretném, csak nem tudom hogy használtan mennyibõl lehetne kihozni szintén kompletten.

Kompletten alatt a tárcsák+pofák+féktest+csõvezés+karokat értem.

A Juicy olajos, a BB5 bowdenes. XC keróra és 120kg-hoz.
Szerintetek a BB5-öt mennyibõl lehet kihozni? Vagy a Jucy 5 best buy 20-ért?

Egy barátom juicy 5-öt használ elöl 203-as tárcsával DH-ra (egyébként ez DH tárcsaméret, nem XC), neki megfelel, az ár sem sok érte ha elfogadható állapotú. Én inkább 180/180 vagy max. 203/180-as tárcsákat használnék elölre/hátulra (ha a villa elbírja).

inkubator

inkubator

vendég

• fórumtag
  • 34 hozzászólás
Sziasztok! Szeretnék Tektro-ról váltani és használtan venném a fékrendszert, de 2 verzió is van:
1., Avid Juicy 5 kompletten elõl-hátul 203-as avid tárcsákkal használtan 20.000
2., Avid BB5 szintén 203-as tárcsával szeretném, csak nem tudom hogy használtan mennyibõl lehetne kihozni szintén kompletten.

Kompletten alatt a tárcsák+pofák+féktest+csõvezés+karokat értem.

A Juicy olajos, a BB5 bowdenes. XC keróra és 120kg-hoz.
Szerintetek a BB5-öt mennyibõl lehet kihozni? Vagy a Jucy 5 best buy 20-ért?

mzoli10

mzoli10

vendég

• fórumtag
  • 215 hozzászólás
Én csak azt mondanám a híres mondás után szabadon:
Minden féktárcsaegyengetõ.

Én tegnap egy elég masszív süteményesvillával egyenesítgettem. :)