Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18553 hozzászólás a témában

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás

Sziasztok!
Le tudná valaki írni érthetõen, hogy lehet hidraulikus Hayes HFX9-XC fékkar távolságot a markolathoz közelebbre beállítani?
Gyárilag nekem túl messze van, és nem akarok semmit elrontani...!
Elõre is köszi!

Hali

Ha jól láttam a leírásában akkor egy 2es imbusz kulcs kell hozzá.

A 34es számú alkatrésszel lehet állítani, annak a nem gömbben végzõdõ részében van az imbusz nyílás. Annak tekerésével tudod kijjebb és beljebb.állítani.

http://www.hayesdisc...glishForWeb.pdf

Alul találod meg a robbantott ábrát.

Gergo83

Gergo83

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Sziasztok!
Le tudná valaki írni érthetõen, hogy lehet hidraulikus Hayes HFX9-XC fékkar távolságot a markolathoz közelebbre beállítani?
Gyárilag nekem túl messze van, és nem akarok semmit elrontani...!
Elõre is köszi!

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás
Ez a kar csak nekem tûnik Juicy-naK?
Avid Code 7 tárcsa fék « fék / tárcsa « MTB ALKATRÉSZ « Kategóriák tallózása

Gardner03

Gardner03

törzsvendég

• fórumtag
  • 260 hozzászólás

izé, was?!

Szia Rob! Közben egyértelmûen kiderült, hogy nem.

Mivel nem találtam olyan képet ami az xt féktest kerék felõli oldalát mutatná , így a feltöltõ csonk alatti dudor kicsit megtévesztett.

A robbantott ábra egyértelmûvé tette a helyzetet.

Esetemben a kívül vezetett fékcsõ nekifeszülne a carbon támvillának, így elõbb-utóbb kikezdené(fully).

Erixir cr-nél a "banjo bolt" átér a teljes féktesten így hasonló esetben megfordítható, a féktest alakja tévesztett meg, már tiszta, köszi!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Vájtfülû Shimano gurukhoz lenne kérdésem, a br-m785-ös féktesten a fékcsõ bekötése megcserélhetõ? Alapból kívül van, megfordítható belülre?

izé, was?!

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Gardner03

Gardner03

törzsvendég

• fórumtag
  • 260 hozzászólás
Vájtfülû Shimano gurukhoz lenne kérdésem, a br-m785-ös féktesten a fékcsõ bekötése megcserélhetõ? Alapból kívül van, megfordítható belülre?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
en siman bevallalnam
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Irritum

Irritum

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás
Fékszettet kell intéznem - nem nekem lesz, és gagyit nem akarok ajánlani. Promax Q3 mennyire vállalható tízezer pénzért tokkal-vonóval / darab? Hivatalos honlappal nem lettem elõrébb, neten olvasottak alapján "elmegy". Felhasználás elsõdlegesen aszfalt, másodlagosan döngölt földutak, harmadlagosan Mecsek.

Amiért ez egyáltalán felmerülhetett a bevált (BB7, M595 stb.) cuccokkal szemben;

Helyzet:
- költségvetés: 15-20K HUF
- új tárcsafékszett kell (elõre-hátra)
- V-fék nem játszik (nem vagányságból, simán nem kompatibilis vele a bicaj :))
- nemegyujjas fékezés oké, nemfejreállós fékerõ szintén oké

Ennyiért egy pár Shimano M416 + mûgyantás tárcsa + madzag és ház jönne ki (fékkarok vannak). Próbálkozom még a fékre érdemes többet költeni technikával, de kétséges a siker. :D

Mit gondoltok?

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás

:D Köszi a tippet, erre sosem gondoltam volna!
Viszont már tudom, mi NEM jó;
a kórházi oxigéncsõ vastagabb része túl vastag, az orrhoz futó vékonyabb része meg túl vékony... :P
A kötegelõt amúgy próbáltam, nem segített.

Infúziós szerelék elég vékony és pont rászorul a csapra. Gyógyszertár.

Ride everywhere.

.

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.627 hozzászólás
semennyire

inkubator

inkubator

vendég

• fórumtag
  • 34 hozzászólás
Avid Jucy 5 olajos fékkel mennyire kompatibilis a Deore LX Dual Control hidraulikus fékváltókar ST-M585? Elvileg Shimano és Magura ásványi olajos hidraulikus tárcsafékekhez passzol.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
Mi lenne ha vékonyabb csõvel próbálkoznál, aminek az egyik vége patent, a másik végét kitágítod valamivel (szerszámmal, meleg levegõvel)?

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
:D Köszi a tippet, erre sosem gondoltam volna!
Viszont már tudom, mi NEM jó;
a kórházi oxigéncsõ vastagabb része túl vastag, az orrhoz futó vékonyabb része meg túl vékony... :P
A kötegelõt amúgy próbáltam, nem segített.

mzoli10

mzoli10

vendég

• fórumtag
  • 215 hozzászólás
Az akvárium levegõcsõ tökéletes hozzá. Én is azt használom.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
autósboltban szoktuk venni...

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
díszállat bolt,akvárium lélegeztetõcsõ?
esetleg pici gyorskötözõt rakj a csonkhoz, hogy szorosabban illeszkedjen.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
>&@{<

Kellene némi tanács. Elkavartam valahova a légtelenítõ szettemet, vettem új fecskendõt, de a gumicsõ, amit itthon találtam, túl nagy átmérõvel rendelkezik, a légtelenítõ csonk mellett szivárog az olaj. Hol érdemes keresnem csövet, és milyen átmérõtvel?

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás

dede. a fékkaron a 10 es szám, és a fékkar távolság állító tekerõ között felfelé nézõ/ kiemelkedõ kis fém görgõ.
a fékkar behúzásánál annak forognia kéne egy kis vájatban , de az enyém kör alakúról valamiért szögletesre kopott, ezért minden behúzásnál súrlódik az egész fékkar,nem tud forogni benne az a kis alkatrész, tök szar érzésre, meg hangra is, a másik, jó elsõ sainthez képest.

az pont nincs beszámozva, gondolom akkor nem is lehet külön kapni, így komplett fékkart vennem kell. : S

Maga a 10es, egy komplett fékkart takar, nem???
Mert ha igen akkor elég csak azt megvenned, mivel az tartalmazni fogja.

cseresznye

cseresznye

törzsvendég

• fórumtag
  • 759 hozzászólás

Szerintem olyan nincs. :)

dede. a fékkaron a 10 es szám, és a fékkar távolság állító tekerõ között felfelé nézõ/ kiemelkedõ kis fém görgõ.
a fékkar behúzásánál annak forognia kéne egy kis vájatban , de az enyém kör alakúról valamiért szögletesre kopott, ezért minden behúzásnál súrlódik az egész fékkar,nem tud forogni benne az a kis alkatrész, tök szar érzésre, meg hangra is, a másik, jó elsõ sainthez képest.

az pont nincs beszámozva, gondolom akkor nem is lehet külön kapni, így komplett fékkart vennem kell. : S
A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert.

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás
Szerintem olyan nincs. :)