Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18553 hozzászólás a témában

cc_rider

cc_rider

vendég

• fórumtag
  • 40 hozzászólás

Tektro Bremscheibe Auriga Pro - BIKE-COMPONENTS.DE
Tektro Bremsscheibe Auriga - BIKE-COMPONENTS.DE
bocsi most csak nemet címet találtam, de ha itt van akkor szerintem otthon is elképzelhetõ hogy beszerezhetõ.

ebike és Xfactornet nem tud.

radnaib

radnaib

vendég

• fórumtag
  • 122 hozzászólás
Tektro Bremscheibe Auriga Pro - BIKE-COMPONENTS.DE
Tektro Bremsscheibe Auriga - BIKE-COMPONENTS.DE
bocsi most csak nemet címet találtam, de ha itt van akkor szerintem otthon is elképzelhetõ hogy beszerezhetõ.

cc_rider

cc_rider

vendég

• fórumtag
  • 40 hozzászólás

van tárcsa külön. nekem is az van.

Meg tudnád mondani hol tudok venni?

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
azt is felakasztanám aki felülrõl kezd el légteleníteni. bödön nem kell.

féknyeregre fecskendõ++csõ+ légmentes olaj

tartályra csak csõ +edény

alulról megtol

alul elzár
fékkar huzkod, igy csalogatva elõ a munkahenger alol a bubikat

teteje lezár légmentesen

örül

2000 ft lesz :D

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

ezt megnezne vki? http://techdocs.shim...69830746864.pdf

azt a bodont (oil funnel and oil stopper) nem lehet vmi massal helyettesiteni? igy kicsit korulmenyesnek tunik a korabbi verziohoz kepest, ahol volt egy "minitartaly" a tetejen. csak ezt ismerem, hogy szoktak mas fekeket legteleniteni?

erre vki? nem lehet a gyari legtelenito szettet vmi sajattal helyettesiteni? az elozo rendszeruk olyan egyszeruen mukodott...

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc

Ajánlották már az autós boltokat légtelenítõ csavarok millió méretben pár száz ft.
Kérdés a Magura Luise olajtartályának csavarja mekkora torx? Ilyen kicsit a 3 készletem egyikében sem találtam nekem a legkisebb T10 és az nagy.

T5-s

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Ajánlották már az autós boltokat légtelenítõ csavarok millió méretben pár száz ft.
Kérdés a Magura Luise olajtartályának csavarja mekkora torx? Ilyen kicsit a 3 készletem egyikében sem találtam nekem a legkisebb T10 és az nagy.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás

Infúziós szerelék, fecsi nem elég hozzá? Azt tudok én neked.

Azokat én is be tudom szerezni. Elsõsorban a kis zacskó tartalma kellene: http://images.jenson...br/br410z01.jpg

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.950 hozzászólás
Infúziós szerelék, fecsi nem elég hozzá? Azt tudok én neked.

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás
Magura légtelenítõ szett (elsõsorban 2007-es Marta-hoz) alternatívát tud valaki mondani? Chain-en van pro szett, de több helyen említik, hogy elég az alap szett is, de azt meg nem tudok értelmes áron szerezni (jensonusa.com-on van, de ott a szett valami 25$, a posta meg azt hiszem 42$, ami vicc).

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

radnaib

radnaib

vendég

• fórumtag
  • 122 hozzászólás
van tárcsa külön. nekem is az van.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
ezt megnezne vki? http://techdocs.shim...69830746864.pdf

azt a bodont (oil funnel and oil stopper) nem lehet vmi massal helyettesiteni? igy kicsit korulmenyesnek tunik a korabbi verziohoz kepest, ahol volt egy "minitartaly" a tetejen. csak ezt ismerem, hogy szoktak mas fekeket legteleniteni?

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1.169 hozzászólás

A szervizben nem tudták megmondani?
Tönkrement a tömítés, ereszti az olajat. A féktisztító nem tudom mennyire tesz jót a tömítéseknek.

Ja, a szervizben nem tudták megmondani. Elmondásuk alapján, csak cserélgették benne az olajat és légtelenítették, de nem lett jó.
Utólag valóban lehet nem kellett volna a tárcsaféktisztítóval befújni, de nem lehet látni, hogy eresztené az olajat.

Van valakinek javaslata, hova vigyem, ahol meg is tudják csinálni?

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti

cc_rider

cc_rider

vendég

• fórumtag
  • 40 hozzászólás
Üdvözletem!

Újabb (kudarcnak induló) próbálkozásom a fékemmel.
Ami kiderült, h a 180-as Tektro tárcsával és a gyári Taktro gyantás betéttel jó a fékem.Ezért gondoltam veszek egy 180-as Tektro tárcsát....
Mivel Tekrto nem forgalmaz külön tárcsát ezért vettem egy a2Z-t ami ugyan az mint a BBB Power Stop, elviekben.

a2Z-BBB Power Stop

[IMG][img]http://kepfeltoltes.hu/thumb/110707/power-stop-disc-rotor_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/img][/IMG]

Tektro

[IMG][img]http://kepfeltoltes.hu/thumb/110707/p_60392_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/img][/IMG]

Ámde!

A pofa olyan vastag mint a tárcsa a legszélesebb hullámos részén.Ellenben a Tektroval ami körben pofa vastagságú és kiállnak a hullámok.
Tehát azért próbálkozom a tárcsákkal mert rázza a kormányomat a fék fékezéskor, ezért szerettem volna Tektro 180-at mert azzal jó volt, ebike-on azt mondták ez ugyan az, valóban kép alapján annak tûnik, csak ha jobban megnézzük mikor a kezünkben van, akkor kiderül, h nem.

Namost a kérdésem, van e tapasztalat ezzel a féktárcsával, mert ugye ha felteszem egy összekoptatás erejére akkor nem veszik vissza.
Az aggodalmam az, h ezzel fog csak igazán rázni a bringa, mivel a tárcsa forgásakor a fekezési felületek változnak.

? ? ?

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
1.5mm a hatar, ra van irva a tarcsara :)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
milyen gyorsan kopik el egy tarcsa, es meddig lehet hasznalni? epp ma neztem - az egy eves (2-3e km) rt76os shimano tarcsaim mar nincsenek 1.8mm, olyan 1.7 korul lehetnek. femes beteteket hasznalok.

ps: gyk a regi alubakos tarcsaimat akarom atrakni az uj szimpla tarcsak helyere

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Sziasztok!

Észrevettem, hogy a Hayes Fx9-es elsõ fékemben a dugattyúk nem egyformán mozognak. Kiszedtem a betéteket, megjárattam a dugattyúkat, befújtam féktisztítóval, szinte egyformán mozogtak. Néhány csepp olaj megjelent a dugattyúk tövében és a kar markolatilag volt húzható. Gondoltam, levegõs, illetve kevés az olaj.
Ma elvittem egy szervizbe, ahol próbálgatták az olajcserét, légtelenítést, de nem lett jó.
Korábban már jártam így, akkor elég volt a légtelenítés, illetve olajcsere.

Mi lehet a gondja?

Köszi:
u.

A szervizben nem tudták megmondani?
Tönkrement a tömítés, ereszti az olajat. A féktisztító nem tudom mennyire tesz jót a tömítéseknek.

A sebesség mindent megold.

radnaib

radnaib

vendég

• fórumtag
  • 122 hozzászólás
sokszor ragad levegõ a dugattyú alá amit sajnos sima olajcsere vagy légtelenítés nem old meg. esetleg Sala Racing Technology - tarcsafekallitas
Sala szerint a Hayes dugok éle könnyen le tud törni. Az is lehet az ok.
Sok sikert!

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1.169 hozzászólás
Sziasztok!

Észrevettem, hogy a Hayes Fx9-es elsõ fékemben a dugattyúk nem egyformán mozognak. Kiszedtem a betéteket, megjárattam a dugattyúkat, befújtam féktisztítóval, szinte egyformán mozogtak. Néhány csepp olaj megjelent a dugattyúk tövében és a kar markolatilag volt húzható. Gondoltam, levegõs, illetve kevés az olaj.
Ma elvittem egy szervizbe, ahol próbálgatták az olajcserét, légtelenítést, de nem lett jó.
Korábban már jártam így, akkor elég volt a légtelenítés, illetve olajcsere.

Mi lehet a gondja?

Köszi:
u.

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti

Gergo83

Gergo83

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás

Hali

Ha jól láttam a leírásában akkor egy 2es imbusz kulcs kell hozzá.

A 34es számú alkatrésszel lehet állítani, annak a nem gömbben végzõdõ részében van az imbusz nyílás. Annak tekerésével tudod kijjebb és beljebb.állítani.

http://www.hayesdisc...glishForWeb.pdf

Alul találod meg a robbantott ábrát.

Köszi az útmutatót, ezt le is töltöm, úgy látom sokminden hasznos infó benne van!