Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18533 replies to this topic

trek8k

trek8k

vendég

• fórumtag
  • 145 posts

Sziasztok srácok!

Ilyen setupom van. Fékezéskor rángat nagyon a fék, berezonál a bringa egész eleje. Rendesen be van állítva a fék, a pofák nincsenek elkopva.

Előző villával is csinálta.

Nekem akkor csinált ilyet a fék, amikor a két dugattyú nem teljesen egyszerre érte el a tárcsát és ezért a tárcsa mindig kicsit meghajlott fékezésnél.

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts
Sziasztok srácok!

Ilyen setupom van. Fékezéskor rángat nagyon a fék, berezonál a bringa egész eleje. Rendesen be van állítva a fék, a pofák nincsenek elkopva.

Előző villával is csinálta.

Van a shimanonak valami jobb CL-es tárcsája?

http://kepkezelo.com...lbtt9axhrx6.jpg

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts

Bocs M sorozat, a T nem tudatosult bennem.

M8010

Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
Trekkinghez 4 dugattyus fek?

Amugy a fekkar a ludas a dologban (csinaltam egy m8000-r785 fektest cseret), azon mulnak a kulonbozo haklik. Nyaron jol mukodik tobbnyire, a pumpalasi problemak hidegben jonnek.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts

Ez van csak a 4 dugós, teljesen jó hiba mentes egy éve.

Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

kombitomi

kombitomi

vendég

• fórumtag
  • 86 posts

Sziasztok! Deore XT T8000-es sorozat fékéről van-e valakinek tapasztalata? Kimondottan az érdekelne, hogy ennél is meg van-e a vándorló nyomáspont?

'19 Trek DS vs. '09 Trek 8500 vs. '03 Opel Astra H Caravan 'Njoy+ 1.7CDTI

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,558 posts

Megvolt végül a próbakör, mik a tapasztalatok? 

A fékkarról teljesen levehető a bilincs, vagy maradt zsanéros? Vajon a sram bilincses váltókarok is beférnek a fékkar bilincse és pöckei közé? :) Az NX váltókarnak azért nem shimanosan filigrán a bilincse, és nem is cserélhető :D

Nem akartam még írni mert az ember ilyenkor tud elhamarkodott véleményt formálni. Volt már olyan alkatrésze mindenkinek gondolom ami első nekifutásra 1-200 km alatt nagyon tetszett de utána már nem annyira. 

Lehet, hogy a 785-öm volt már régi de ez a 8100-as (2 dugattyús) valami eszméletlenül jól fog. Beállítottam úgy, hogy elérem két ujjal de igazából eggyel húzom mert elég. A fékkar okozta hosszabb erőkar miatt talán egy kicsit puhább érzésre mint az elődök de az erőkar pozitív hatása érezhető. Zsanér van. Sram kompatibilitásról nem tudok mert Shimanos vagyok.   

Mars

Mars

vendég

• fórumtag
  • 527 posts

Azt hiszem erre mondhatjuk, hogy friss és ropogós!  :D  :P  ;)  :)

Holnap már fent is lesznek, tuti megyek egy kanyart majd a hétvégén.

xtlever.jpg

Megvolt végül a próbakör, mik a tapasztalatok? 

A fékkarról teljesen levehető a bilincs, vagy maradt zsanéros? Vajon a sram bilincses váltókarok is beférnek a fékkar bilincse és pöckei közé? :) Az NX váltókarnak azért nem shimanosan filigrán a bilincse, és nem is cserélhető :D 

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

jah... azt hittem ispecet hasznalsz.

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,558 posts

Mire gondolsz váltócsatlakozás kapcsán? 

Külön bilincsen van a 8000-es karom és marad is. Pont a helyén marad a váltókar csak nem előtte lesz a fékkar rögzítve hanem utána. Próbálgatva úgy láttam, hogy jól ki van ez találva (elhelyezésre gondolok). 

A betét J04C metal, a szokásos nálam. Beváltak, régóta azokkal gurulok. 

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
Majd a valtocsatlakozasrol reszletesen plz :) fekpofa? Sima szinteres? Elore most vettem femeset (ugyanugy berezonal), lehet atteszem oda is, jobban tetszik ahogy mukodik.

Edited by arn, 2019. July 11. - 17:09.

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,558 posts

Azt hiszem erre mondhatjuk, hogy friss és ropogós!  :D  :P  ;)  :)

Holnap már fent is lesznek, tuti megyek egy kanyart majd a hétvégén.

xtlever.jpg

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1,169 posts

Sram Guide R fékemben megint cseréltem betétet. Most is befékezi kissé a kereket, de úgy gondoltam, most hagyom, nem engedek az olajból, mert ha kopik a betét, akkor meg számomra hosszú lesz a fékkar útja.

Okozhat ez valami problémát? Pl. melegedik a tárcsa, ilyesmi.

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
A fektest? Nekem kepekrol nem ugy tunt... meg mar a negyediket fogyasztom 2000km korul, es az elso is elkezdett rezonalni, amit nem tudok hova tenni, de hogy egy otodiket nem veszek belole, az ziher.

Egyedul az tart vissza, hogy szivesen homogenizalnam az egeszet, viszont nem sokara itt vannak az uj bringak.

Edited by arn, 2019. July 09. - 20:33.

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,558 posts

Az m8000 es 8100 ugyanazzal a kabelszettel jon. Ha cserelek legalabb atkabelezni nem kell a bringat.

Neked elég szerintem csak fékkart venni és cserélni. Azon történt fejlődés, a fék maga azonos a 8000-es szériával. 

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
Az m8000 es 8100 ugyanazzal a kabelszettel jon. Ha cserelek legalabb atkabelezni nem kell a bringat.

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,558 posts

Akkor majd egy beszamolot kerunk :) kabelt vettel, vagy a regi marad?

Írok majd róla bár a hideg idők még messze vannak. 

Komplett szettet vettem mert a hazai Shimano guru nagyon azt mondta, hogy a 785 féle drót nem jó hozzá. Meg azt is könnyebb kábellel értékesíteni. 

Akinek a bringáján próbáltam egy későbbi gyártású 8000-et (közben valamit módosították a széria karján de nem lett ugye tökéletes) azt mondta, hogy 2 havonta cseréli az olajat és úgy tudja télen-nyáron gond nélkül használni. 

Az r2 bike-on meg azt irjak h valamikor juliusban lesz, de nem tudni mikor. Honnan rendeltel? Ott mar raktaron van es csak a szallitast kell kivarni? en is lennek kiserleti nyul, ha lenne, mar rendelnem is, csak engem az m7100-as 4dugos erdekel.

Bike-components oldalról rendeltem. Volt egy kis kuponom már nagyon-nagyon régről amit muszáj volt felhasználnom ezért is onnan. Láttam, hogy a bike24 olcsóbb, hozzáteszem én már fürödtem be rendesen azzal a bolttal (tudom amúgy, hogy nem rosszak). Igaz könnyű valamit olcsóbban adni ha nincs :)

Bike-components mindig nagyon jól állt a vásárlásaimhoz, sokat költöttem már náluk. 

Van csomagszám, el is indult, tényleg van náluk.  

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Az r2 bike-on meg azt irjak h valamikor juliusban lesz, de nem tudni mikor. Honnan rendeltel? Ott mar raktaron van es csak a szallitast kell kivarni? en is lennek kiserleti nyul, ha lenne, mar rendelnem is, csak engem az m7100-as 4dugos erdekel.

Bike24

Mars

Mars

vendég

• fórumtag
  • 527 posts

Rendelhető már a kinti oldalakról a 8100-as fék, már meg is rendeltem. Raktáron van elvileg.
Próbáltam pár féket pont a héten, a 785-öm már nagyon gatya. A 8000-es szuper volt érzésre (tudom nem megbízható), az összeshez képest az enyémet csak húzni lehet már és elengedni, el is felejtettem milyen volt régen. Sokat ment-megy, ráadásul húzom is a fékeket, ezzel ellensúlyozva a lejtmeneti tudás hiányomat :) :)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Rendelhető már a kinti oldalakról a 8100-as fék, már meg is rendeltem. Raktáron van elvileg.
Próbáltam pár féket pont a héten, a 785-öm már nagyon gatya. A 8000-es szuper volt érzésre (tudom nem megbízható), az összeshez képest az enyémet csak húzni lehet már és elengedni, el is felejtettem milyen volt régen. Sokat ment-megy, ráadásul húzom is a fékeket, ezzel ellensúlyozva a lejtmeneti tudás hiányomat :) :)

Akkor majd egy beszamolot kerunk :) kabelt vettel, vagy a regi marad?