Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18533 hozzászólás a témában

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
én még odatenném az deore 596-ot is. mentem most slx-el is meg deor-al is ponr nem volt különbség. ultrabrutál mind2. és ezek már verik a régi lujzát.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
Disc Brake System Reviews Products Listing
Van egy-két érdekes helyezés a listán. Ahol 10 felett van a Reviews-szám és magas az átlag, az már lehet mérvadó.
Szintén Shimano-t vennék, SLX-et, esetleg XT-t.

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.297 hozzászólás

gondoltam hogy beszerzek egy régi m4 hopeot, vagy gusztávot...bár amennyibe a reményt mérik évente vehetek komplett szettet...

miért akarsz fölszállni a szopórollerre?:) vegyél egy újfajta slx-et, vagy egy olyan xt-t, mint az enyém és néhány évre elfelejtheted a fékdolgot.

megatron

megatron

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.694 hozzászólás
gondoltam hogy beszerzek egy régi m4 hopeot, vagy gusztávot...bár amennyibe a reményt mérik évente vehetek komplett szettet...
A dizájndrogtól lassacskán már minden spanom mizantróp
66 rc3-ast cserélnék lyrik vagy 36ra

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás
a saint tényleg mai darab... :)

ha már itt vagyunk, melyik, nem_mai hidraulikus fék ami tartós is és fog is?

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
Avid bb7? Erre váltottam, meguntam a szarakodást az olajossal.

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás
Billegõ dugattyú sajna alap. Mostani fékek fél-egy év sportszerû használatra vannak kitalálva, onnantól a nagy többséggel szopóág van.

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Szerintem új SLX, nekem az van, veszett jó. Ár-értékben a legjobb.

megatron

megatron

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.694 hozzászólás
õõõ egy pár hibátlan saint szett valakinek eladó? :D

amúgy mit érdemes venni most? újabbik saint?

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Nekem is volt olyan Saint fékem, egy idõ után elkezdenek a dugattyúk ferdén járni, nekem ez volt a baja, de nem voltam vele egyedül. Ez annak a típusnak a betegsége. Bár az lehet látszana a fékbetét kopásán. Nekem is ilyen tüneteim voltam, csak nekem ferdén is kopott, egy idõ után kikezdte a tömítést és kuka volt a nyereg.

megatron

megatron

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.694 hozzászólás
széteszedtem most nemrég a kecskét aztán a fék valahogy nem az igazi...hiába pm203-as de a zistennek sem akar nem troli fékezés hangot adni és fogni..igen vettem új betétet is de valahogy nem áll össze ez nekem ha midnen derékszögpárhuzam akkor mi a baja...ötlet?!

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

lehetséges, van, ahol így jönnek gyárilag a cangán. ha ügyes vagy, megcserélhetõ, de kell némi szerencse is hozzá. vidd inkább szervízbe.

én is erre szavazok, mert sem ügyes, sem szerencsés nem vagyok az ilyesmiben :(

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás
lehetséges, van, ahol így jönnek gyárilag a cangán. ha ügyes vagy, megcserélhetõ, de kell némi szerencse is hozzá. vidd inkább szervízbe.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás
sziasztok!

vettem használtan egy shimano br m445 tárcsaféket. létezhet az, hogy a jobbos bowden a rövidebb? akárhogy nézem, ez fordítva van. meg lehet cserélni valahogy? vagy ne szarakodjak vele, vigyem szervizbe?

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás

Nem illik egy napon említeni az ásványi olajakat használó fékeket szintetikust használókkal. Magura ásványi, Shimano szintén. Ezek rendelkeznek egy szuper jó tulajdonsággal: nem kötik meg a vizet. Egészen más tömítettségû egy autó vagy motor fékrendszere, mint egy bringáé. Bringa esetében simán vizet szív a rendszer magába, az egymáson mozgó felületeken keletkezõ olajfilmen keresztül. Ez olaj elforrásakor kicsapódik, levegõsödik tõle a rendszer. Itt ezt elkerülendõ javallt a gyakori olajcsere. Illetve nem egy fékben láttam már ezüstös -fekete fékolajat. Ez azért gáz, mert ez úszó fémreszelék. Fékkarban - ami általában alu - egy acél rugó dolgozik ami sok használat során apró kis fém baszokat választ le a dugattyúház belsõ faláról. Ez az úszó szmötyi elõbb-utóbb képes megenni a tömítéseket. Szóval sokáig bírja...de mi van, ha épp egy lejtõn engedi el magát?

Jogos, jogos. ;) Egyébként ilyesmi dolgokat olvastam az ásványiról, igen. Ezért is maradok a Maguránál. Ha váltanék, akkor Shimano, nem zavar a +40 vagy 50 gramm sem. Különben ezen túlmenõen is teljesen helytálló a felvetésed és nagyon jó, hogy kifejtetted, ezek fontos dolgok, hiszen múlhat rajta, hogy meg tudunk-e állni vagy sem ( = sérülés veszélye) egy lejtõn, lefelé. Két szett Magurám van most, egy Louise és egy MT4, mindkettõt évente úgyis légtelenítem már, ha kell, ha nem. Csak gondoltam szemléltetem, szintetikushoz képest milyen az ásványi olaj 4 év és > 10e km után. ;) Páromnak Elixir 5-öse van, na annál úgy fest idáig, nem kérdés, kell-e 1 légtelenítés/év, pedig nem sokat használja. De szerintem ti ezekrõl SOKKAL többet tudtok, szóval hallgatok rád/rátok!

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás

4 évig masszívan használt Magura ásványi olaj. Versenyeztem is ezzel, Ausztriában is, ahol azért egy "picit" hosszabbak és gyorsabban a lejtõk, mint idehaza. És igen, szoktam fékezni és többet, mint az átlag. :)
Posted Image

Nem illik egy napon említeni az ásványi olajakat használó fékeket szintetikust használókkal. Magura ásványi, Shimano szintén. Ezek rendelkeznek egy szuper jó tulajdonsággal: nem kötik meg a vizet. Egészen más tömítettségû egy autó vagy motor fékrendszere, mint egy bringáé. Bringa esetében simán vizet szív a rendszer magába, az egymáson mozgó felületeken keletkezõ olajfilmen keresztül. Ez olaj elforrásakor kicsapódik, levegõsödik tõle a rendszer. Itt ezt elkerülendõ javallt a gyakori olajcsere. Illetve nem egy fékben láttam már ezüstös -fekete fékolajat. Ez azért gáz, mert ez úszó fémreszelék. Fékkarban - ami általában alu - egy acél rugó dolgozik ami sok használat során apró kis fém baszokat választ le a dugattyúház belsõ faláról. Ez az úszó szmötyi elõbb-utóbb képes megenni a tömítéseket. Szóval sokáig bírja...de mi van, ha épp egy lejtõn engedi el magát?

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
a hongkongbol jovo avidok azok eredetiek? hs1 tarcsakat szeretnek rendelni.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Nem tudom, a többire mi van írva, a csomagolásról úgy tûnik mindhárom fékbetéthez ugyanaz jár. Van rajta magyarázat, milyen színû jel milyen betétet takar.
Erõsebb autóban volt mindenféle betéttel kuplungom (szinter, kevlár, bóti), a kevlárost használni semmivel nem volt más, mint a boltit, egyben volt jobb, nehezebb elégetni.

Semmiféle autós és kerékpáros dolgot ne hasonlítsunk össze.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
Sok összetevõs a dolog. Én a saját "átlagos" tapasztalatomat mondtam el.

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás

Nem az olaj a gáz, hanem a koksz ami keletkezik közben. Lerakódhat a szûk részeken és eltömítheti azokat.

4 évig masszívan használt Magura ásványi olaj. Versenyeztem is ezzel, Ausztriában is, ahol azért egy "picit" hosszabbak és gyorsabban a lejtõk, mint idehaza. És igen, szoktam fékezni és többet, mint az átlag. :)
Posted Image