Jelentkezz be Regisztrálj
Tárcsafékek - általános eszmecsere
Posted 2012. October 24. - 12:31
s most az újakat kipróvalva (slx, 596) ezek már verik a nálam eddig etalon régi lujza fr-t. (az 575 csak majdnem eléri azt a szintet)
ellenben a formula (tán rx) nem nyûgözött le különösebben
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2012. October 24. - 08:36
Posted 2012. October 24. - 07:25
Sajnos ebben Zee kollégával kell egyetértsek.
Nekem Hayes volt, meg Avid. Shimano-ból több féle. Magasan a Shimano volt a legmegbízhatóbb. Baráti körben is szopnak az RX-ekkel meg a K-szériás Formulákkal sajnos. Azok ilyenek. :/ Nekem ezek a Magurával karöltve az alkatrészek miatt nem jöttek szóba.
A Hope-okat bevállalnám, csak kétszeres áruk van, annyival meg nem jobbak.
Kétszeres ár?
Ha a Mo forgalmazó árait nézzük akkor sincsen nagy különbség.
Posted 2012. October 24. - 06:19
Nekem Hayes volt, meg Avid. Shimano-ból több féle. Magasan a Shimano volt a legmegbízhatóbb. Baráti körben is szopnak az RX-ekkel meg a K-szériás Formulákkal sajnos. Azok ilyenek. :/ Nekem ezek a Magurával karöltve az alkatrészek miatt nem jöttek szóba.
A Hope-okat bevállalnám, csak kétszeres áruk van, annyival meg nem jobbak.
Posted 2012. October 23. - 21:40
Biketiggert idézném csak
"Vannak akik szeretnek szívni, a többiek Shimano féket vesznek"
Hát nem tudom, lehet kevesebb szívás van a Shimanokkal, de Én akkor sem vennék azt.
HOPE, Formula, Magura párti vagyok.
Jelenleg is egy The One-om van. Azt elismerem h iszonyatos szívás a légtelenítése, de kárpótol a fékereje.
És mielõtt megszólnátok, próbáltam már új XT,XTR, SLX, Saint féket is.
Posted 2012. October 23. - 20:29
"Vannak akik szeretnek szívni, a többiek Shimano féket vesznek"
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Posted 2012. October 23. - 20:22
apro.bikemag.hu/
BIKE-COMPONENTS.DE - Fahrradteile & Fahrradzubehr fr Mountainbike (MTB), Rennrad, Trekking-Fahrrder und Roadbike
az egyik helyen a "hirdetés feladása", a másikon a "buy" gombot ajánlom.
esetleg visszavihetnéd a boltba, ahol vetted a cangát.
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
Posted 2012. October 23. - 18:49
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni. Formula RX (2011es) féket használok, szinte teljesen új, kb 500km van benne, elöl 180as hátul 160as tárcsával. Az utóbbi idõben olyan jelenséget tapasztalok vele, hogy ha dinamikusabban fékezek, vagy folyamatosan nagyobb erõvel kell lefelé fékezni, az egész fékrendszer beremeg és pont olyan brutális hangot ad az egész, mint amikor egy szénnel megrakott tehervonat vészfékez és még zúg is hozzá egy kicsit az egész. Totál olyan érzés, mint amikor az autó fékbetétje elkopik és vas a vason fékez. Elöl és hátul is csinálja, elõl a villát is berázza, hátul valószínûleg nem tud berázni semmit, csak hangot ad. Akkor jelentkezik, ha a fékkart jobban behúzom, kisebb erõhatással járó lassítófékezésnél nem. A fék gyárilag rajta volt a bringán (Cube), a jelenség ellenére fékerõ van, nem érzem levegõsnek, a tárcsa nem görbe. A vicc az, hogy a bringavétel elõtt kipróbáltam egy ilyen tesztgépet és teljesen ugyanezt produkálta, de nem foglalkoztam vele, mert az gondoltam, hogy azon már erõsen elhasználták a féket. Ezek szerint nem. Olvastam weben azt is, hogy a Formula RX nem egy csendes fék és nehéz beállítani, de ez már egy kicsit több annál szerintem. Tudnátok segíteni, tapasztaltatok már ilyet? Mivel kezdjem a próbálgatást? Tárcsa, vagy betétcsere? Beállításokkal már próbálkoztam, a tárcsa jól fut, nem nyomja el egyik oldalra sem, a felülete jól kopik, több ötletem nincs. Elõre is köszi a segítséget!
Hali
Barátomnak is ugyan ez a problémája.
Eddig adapter cserével tudtuk mérsékelni a jelenséget, de nem sokat nyertünk vele. Pont most írta barátom h megint ugyan olyan lett :S
Most azon vagyunk h teljesen szétszedjük kitakarítjuk, és majd reméljük lesz vmi.
Mi elsõnek próbálkoztunk betét, tárcsa cserével is, de semmi nem használt. Ha esetleg rájövünk a megoldásra kiírom ide.
Kitartás!
Posted 2012. October 23. - 18:35
Tanácsot szeretnék kérni. Formula RX (2011es) féket használok, szinte teljesen új, kb 500km van benne, elöl 180as hátul 160as tárcsával. Az utóbbi idõben olyan jelenséget tapasztalok vele, hogy ha dinamikusabban fékezek, vagy folyamatosan nagyobb erõvel kell lefelé fékezni, az egész fékrendszer beremeg és pont olyan brutális hangot ad az egész, mint amikor egy szénnel megrakott tehervonat vészfékez és még zúg is hozzá egy kicsit az egész. Totál olyan érzés, mint amikor az autó fékbetétje elkopik és vas a vason fékez. Elöl és hátul is csinálja, elõl a villát is berázza, hátul valószínûleg nem tud berázni semmit, csak hangot ad. Akkor jelentkezik, ha a fékkart jobban behúzom, kisebb erõhatással járó lassítófékezésnél nem. A fék gyárilag rajta volt a bringán (Cube), a jelenség ellenére fékerõ van, nem érzem levegõsnek, a tárcsa nem görbe. A vicc az, hogy a bringavétel elõtt kipróbáltam egy ilyen tesztgépet és teljesen ugyanezt produkálta, de nem foglalkoztam vele, mert az gondoltam, hogy azon már erõsen elhasználták a féket. Ezek szerint nem. Olvastam weben azt is, hogy a Formula RX nem egy csendes fék és nehéz beállítani, de ez már egy kicsit több annál szerintem. Tudnátok segíteni, tapasztaltatok már ilyet? Mivel kezdjem a próbálgatást? Tárcsa, vagy betétcsere? Beállításokkal már próbálkoztam, a tárcsa jól fut, nem nyomja el egyik oldalra sem, a felülete jól kopik, több ötletem nincs. Elõre is köszi a segítséget!
Posted 2012. October 23. - 17:03
regi/hibas agyvaltokat veszek.
Posted 2012. October 23. - 16:59
olyan problémám lenne, hogy nem fog rendesen a fékem. Hayes El camino-m van elõl, hátul, rendesen le lett légtelenítve, (legalábbis szerintem levegõ mentes) új fékbetétek vannak benne, kb 1 hónaposak, már bõven mentem annyit, hogy bekopjon, a tárcsákat letisztítottam alkohollal, aztán újra bekoptattam, nem fognak rosszul, de szerintem kevés a fékerõ. valami ötlet, hogy mi lehet?
Posted 2012. October 19. - 19:33
Posted 2012. October 19. - 10:30
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2012. October 18. - 18:20
Konkrét, nem shimano tárcsatípusokat tudnátok ajánlani ehhez a gyantás fékhez?
"Sziasztok!
Tanácsra lenne szükségem. Arra lennék kíváncsi, hogy milyen féktárcsák (180 és/vagy 160mm) használhatóak a shimano alivio (BL-M486+BR-M486) hidraulikus fékhez, a gyártó által ajánlott Shimano SM-RT62M, SM-RT62L, SM-RT63 típusokon kívül. Úgy tudom nem mindegy, hogy mit veszek hozzá a mûgyantás fékbetétek élettartama és hatékonysága miatt.
Tudnátok ajánlani néhány alternatívát? Egyenlõre nem számít, hogy centerlock-os vagy 6csavaros.
Elõre is köszi a segítséget! "
Posted 2012. October 18. - 13:46
regi/hibas agyvaltokat veszek.
Posted 2012. October 18. - 13:10
Az mindegy ,h a racsnira hány lánctányér megy,gondolom elég kevés ilyen hossznál.
Cruiser vázra teném és az én meglévö tárcsfékes hátsoagyam joval hosszab.
Létezik e ilyen rövid agy (a megadot paraméterekel)?
Ha valaki tud az ajálhatna is !
Posted 2012. October 18. - 09:30
Posted 2012. October 17. - 21:26
Sziasztok!
Tanácsra lenne szükségem. Arra lennék kíváncsi, hogy milyen féktárcsák (180 és/vagy 160mm) használhatóak a shimano alivio (BL-M486+BR-M486) hidraulikus fékhez, a gyártó által ajánlott Shimano SM-RT62M, SM-RT62L, SM-RT63 típusokon kívül. Úgy tudom nem mindegy, hogy mit veszek hozzá a mûgyantás fékbetétek élettartama és hatékonysága miatt.
Tudnátok ajánlani néhány alternatívát? Egyenlõre nem számít, hogy centerlock-os vagy 6csavaros.
Elõre is köszi a segítséget!
Posted 2012. October 16. - 16:25
Akkor most megnyugodtam, hogy nem csak szerintem lehet jó fék egy bovdenes. Az Avid bovdenes 700 (!!!) feletti review-val van és elég magas pontot kapott. De a BB7 modell külön is 245 review-t kapott.Disc Brake System Reviews Products Listing
Van egy-két érdekes helyezés a listán. Ahol 10 felett van a Reviews-szám és magas az átlag, az már lehet mérvadó.
Szintén Shimano-t vennék, SLX-et, esetleg XT-t.