Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
11007 hozzászólás a témában

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás

ha nins meg
mindegyik tag nélküli súly. ált M és L méret
sting karbon 2254
alu 2630

scott spark alu 1850
karbon 1770
genius karbon 2103 (+550 a tg)

trek alu 2540
aztán

speci stumi fsr alu 2400
giant trancex alu 2530
canyon nerve xc 2520
ghost amr lektor karbon 2330

sánta kruz blur
ellswort epihphan

ezeket nem tudom de kb tudják amit a honlap hazudik
meg sztem a jeti is

ejj, ezt nagyon köszi! súlyok taggal, vagy anélkül vannak vajon?

Mate94

Mate94

vendég

• fórumtag
  • 138 hozzászólás
Csak váz kellene. Meridánál nem adnak már 61-est, mert nincs az országban sajnos.
Wheeler Cross 6.7-et néztem még amibõl van 60-as.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Köszönöm a segítséget. Most vagyok olyan 186 cm és kb. ha 200 cm-ig nõnék még. Tehát akkor mi lehet még szempont, mert az a lényeg, hogy majd késõbb is jó legyen.

14 cm magasságkülönbség az q. sok
õszitén szólva kizártnak tartom hogy ami most jó, az jó legyen akár csak +10 centihez is..

most egy 53 cm-s (xl) es speci vagy egy 55 cm-es merida ami jó lehet

aztán ha majd tényleg ütöd a 2m-t akkor valószínû kell nézni egy nagyobb

csak váz vagy komplett bringa ?

ha csak váz, akkor meg kb a meridával be iz zárult a kör.

ha bringa akkor meg a probik-ban vannak specik jó árban
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Mate94

Mate94

vendég

• fórumtag
  • 138 hozzászólás

meridából pl létezik 61-es

de egyre kevésbé gyártanak baromi magas vázakat az értelmesebb gyártók
mivel azért a cross bringák terepre is szántak, a könyebb kezelhetõség miatt 1re inkább inkább montis geóhoz közelítve tervezik õket (pl az 58-as speci hoszabb(635mm) mint a 61-es merida (630)). specik pl itt is kifejezetten alacsony hosszú vázak.
viszonyításképp montiból egy 24-es merida 620, 21-es speci 640, 22-es kona 640 mm hosszú.

szóval azért teljes geótáblát nézz mielõtt választasz.

Köszönöm a segítséget. Most vagyok olyan 186 cm és kb. ha 200 cm-ig nõnék még. Tehát akkor mi lehet még szempont, mert az a lényeg, hogy majd késõbb is jó legyen.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Sziasztok!

Tudnátok segíteni, hogy mely gyártók csinálnak 60 cm vagy afölötti méretû cross/trekking vázakat? Olyan ami tud teleszkópot fogadni.

Köszönöm!

meridából pl létezik 61-es

de egyre kevésbé gyártanak baromi magas vázakat az értelmesebb gyártók
mivel azért a cross bringák terepre is szántak, a könyebb kezelhetõség miatt 1re inkább inkább montis geóhoz közelítve tervezik õket (pl az 58-as speci hoszabb(635mm) mint a 61-es merida (630)). specik pl itt is kifejezetten alacsony hosszú vázak.
viszonyításképp montiból egy 24-es merida 620, 21-es speci 640, 22-es kona 640 mm hosszú.

szóval azért teljes geótáblát nézz mielõtt választasz.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Mate94

Mate94

vendég

• fórumtag
  • 138 hozzászólás
Sziasztok!

Tudnátok segíteni, hogy mely gyártók csinálnak 60 cm vagy afölötti méretû cross/trekking vázakat? Olyan ami tud teleszkópot fogadni.

Köszönöm!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

12-13 centit mozgó, könnyû am-maraton vázat vennék. a lényeg,h könnyû legyen, de bírja az én stílusomat. lockolható legyen, ha nem kormányról, akkor a tag legyen elérhetõ helyen. nem lényeg, h itthon kapható legyen. eddigi jelöltek, cannondale rz120, talán rush, scott spark-esetleg genius, trek fuel ex, cube sting.
megköszönném az ötleteket, és ha súlyt is tudtok hozzájuk, azt még jobban.

ha nins meg
mindegyik tag nélküli súly. ált M és L méret
sting karbon 2254
alu 2630

scott spark alu 1850
karbon 1770
genius karbon 2103 (+550 a tg)

trek alu 2540
aztán

speci stumi fsr alu 2400
giant trancex alu 2530
canyon nerve xc 2520
ghost amr lektor karbon 2330

sánta kruz blur
ellswort epihphan

ezeket nem tudom de kb tudják amit a honlap hazudik
meg sztem a jeti is

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás

rocsi: hazabeszelek :) Yeti ASR 5 alu. amerikabol mert ott megfizetheto ara van

Yeti Cycles // Ride Driven

hát, nem is tudom. hogy nincs forgópont hátul, az nem szimpatikus. amúgy tetszene. súlyát nem tudod véletlenül?

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
Váz nélkül nem tartom meglepõnek.

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Olee, 185 centis srácnak kellene, szóval kicsi. Még Epic-bõl is L-t szeretne.
Ami viszont meglepett, hogy a vázon kívül full xt-vel, kivéve az xtr váltókat (ritchey wcs kiegészítõk) + Fox villa, minden külföldrõl megoldható 460ezer ft-bõl.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
rocsi: hazabeszelek :) Yeti ASR 5 alu. amerikabol mert ott megfizetheto ara van

Yeti Cycles // Ride Driven
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Gabe, ha jó az S-es Anthem, akkor az van a háznál. ;)

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
12-13 centit mozgó, könnyû am-maraton vázat vennék. a lényeg,h könnyû legyen, de bírja az én stílusomat. lockolható legyen, ha nem kormányról, akkor a tag legyen elérhetõ helyen. nem lényeg, h itthon kapható legyen. eddigi jelöltek, cannondale rz120, talán rush, scott spark-esetleg genius, trek fuel ex, cube sting.
megköszönném az ötleteket, és ha súlyt is tudtok hozzájuk, azt még jobban.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
mivel a nem katalógusgyártók eleve a vázhoz gyártatják/szelepeltetik a rugóstagot, hogy optimális teljesitményt érjenek el vele, igy felesleges. ha eladná neked külön, te meg vennél bele egy jóskapista tagot, akkor lenne egy sz*r vázad.
azok a gyártók meg akik csak beledobálnak egy tagot és kakukk, általában nem árulják külön a vázaikat. (mert nem éri meg anyagilag, de ebbe most ne menjünk bele)
szóval lehet, hogy te azt gondolod úgy jobb lenne, de ennek az esélye kicsi.
gyûjteni kell, ez a harci helyzet.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

pommmpy

pommmpy

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
sziasztok. meg tudnátok mondani nekem, hogy összteleszkópos vázat lehet úgy kapni, hogy nem adnak hozzá rugóstagot? kinéztem egy csomót és mindegyikben volt rugóstag... és gondolom az olyanok amikben nincs csak a váz jó tíz ezerrel olcsóbb (ha van egyáltalán olyan használtan kívûl ami csak maga a 'csupasz' váz!) kösz elõre:)

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Dave: Marin?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

merevfarú CC vázból mit érdemes venni 30-40e-ért? igazából 17" kellene (a merida 16" kicsi, a 18" meg hosszú), RS Duke XC+LX hajtókar+XT váltás+Avid SD7 fékek+DT240s/XC717 kerekek mennének rá, Pro kiegészítõkkel, szóval szintben kb ezekhez passzoljon. (a kerék kicsit kilóg a sorból, tudom, de nagyon jó árban volt)...túra, hobbi XC, rövidtáv maraton a felhasználási terület, most egy 16" Merida Kalahari 580-am van.

17-es kona
2008-as 09-es pixis, úgy emléxem volt 17-es

de a mostani meridák a 16-osok hoszabbak mint a kala volt , lehet az is jó (nekem pl jó a 16-os merida)
vagy a tfs trailbõl 17-es (igaz az sem hoszabb mint a 16-os tfs/hfs)

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
merevfarú CC vázból mit érdemes venni 30-40e-ért? igazából 17" kellene (a merida 16" kicsi, a 18" meg hosszú), RS Duke XC+LX hajtókar+XT váltás+Avid SD7 fékek+DT240s/XC717 kerekek mennének rá, Pro kiegészítõkkel, szóval szintben kb ezekhez passzoljon. (a kerék kicsit kilóg a sorból, tudom, de nagyon jó árban volt)...túra, hobbi XC, rövidtáv maraton a felhasználási terület, most egy 16" Merida Kalahari 580-am van.

spooon

spooon

vendég

• fórumtag
  • 198 hozzászólás

halljuk

Nekem volt egy 2006-os Trans Misson bringam ami hasonlo volt a Mission TFS 900-hoz. Az is cicergett de mar csak akkor jottem ra mi lehetett amikor eltort a csillapitas es hajtomu kozott. Gyakorlatilag egyenes vonalban mintha fureszeltek volna. Szervizes sracok szerint az az evjarat tort mint a ropi, nem csak ott hanem mindenhol. :/ Erdemes atnezni a vazat, ha elkezd vhol repedni annak nyoma van. Nekem mar ket merida tort el ugyanigy, pedig nem dongettem vele tulzottan.
Sp

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
halljuk