Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
11007 hozzászólás a témában

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
par napja el kezdett pattogni az ossztelos vazam. vegulis a tag egyik forgaspontja csinalja: amikor nyomo terhelest kap, akkor befeszul, es amikor visszahuzom akkor pattanik egyet. attisztitottam, zsiroztam az osszes forgaspontot, probaltam alatetezni, de megszunetetni nem tudtam teljesen - meg ugy pattog a legkevesbe, ha tobb zsirt kap, es lazabban hagyom a csavart.

lenne valakinek mas tippje, hogy mit probaljak meg? baromira elvezem a cangat, de nagyon idegorlo, hogy pattog neha. a bringaban alig van par km.

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 hozzászólás

nyeregvázcsõ, nyereg, nycsõ takaritása megvolt már ?

Ezen felindulva alaposan megtisztítottam a nyeregcsövet, ahogy régen egy youtube-os, talán Cube (?) szervízes videón láttam. Már vagy 1 éve nem végeztem el ezt a mûveletet... Tisztítás után egy kevés Motorex Bike White Grease-t tettem a váz nyeregcsövet fogadó részére és a nyeregcsõre, valamint alaposan megtisztítottam a nyeregcsõ-bilincset is. Szinte minden pattogó hang megszûnt! Már csak a kormánycsapágy körüli részek vannak hátra, onnan érkezik egy kevés hang; de villa úgyis megy szervízbe olajcserére, megcsinálom azt is (van Grease 2000-em, azzal szoktam).

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás

azért a stingrõl sztem kérdezd meg Thy-t. nem vagyok benne biztos hogy "örömódát" fog zengeni róla.

és emlékeim szerint fritzeknél mérve elég kolbász is.

nemár. pedig olyan bizalomgerjesztõ a csõtengelyes hátulja. meg a legszebb az összes közül.

Williams

Williams

vendég

• fórumtag
  • 79 hozzászólás

jaértem. elég ha befújod felszerelve. eljut az oda ahova kell.

Oks, megpróbálom köszi.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
jaértem. elég ha befújod felszerelve. eljut az oda ahova kell.

Williams

Williams

vendég

• fórumtag
  • 79 hozzászólás

lehet nem értem teljesen a problémád.
a féktüskéhez nõtt a féktest, nem? na hát azok elválasztására jó a wd40.

Na jó, de ahhoz h beáztassam akkor kiszedem az egészet, aztán utána hogy szedem ki a féktüskét a fékbõl? Azt nem tudom sehol megfogni úgy...

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
lehet nem értem teljesen a problémád.
a féktüskéhez nõtt a féktest, nem? na hát azok elválasztására jó a wd40.

Williams

Williams

vendég

• fórumtag
  • 79 hozzászólás

wd40-be (vagy egyéb csavarlazítóba) próbáltad már áztatni?

Na jó de azzal mire megyek?
Amúgy amire gondoltam még, van itthon menetrögzítõm, jól bekenem a fékkonzolt és úgy visszarakom, hátha az jobban beköt, mint a fékcsavarnál, aztán ha megszáradt próbálkozom, hátha õ lesz az erõsebb és akkor bent marad :)
Ez milyen ötlet?

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
wd40-be (vagy egyéb csavarlazítóba) próbáltad már áztatni?

Williams

Williams

vendég

• fórumtag
  • 79 hozzászólás
Sziasztok.

Honnan tudnék vázba v-fék konzolt szerezni? A mostani fos gagyi promax fék összerohadt a fékkonzollal, és csak azzal együtt tudom kiszedni :(
Szóval kéne bele új (vagy esetleg ötlet hogy szedjem le nem fékkonzolostul? :S)

Köszi.
Üdv

Bentor

Bentor

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Halihó
Tudnátok információkkal szolgálni a Kelly's Beast idei vázáról? Meg szabad venni? Össztelós vázhoz képest meglehetõsen olcsónak találtam. Jelenleg egy 2007-es Magellan Polaris vázam van, ezt szeretném lecserélni egy össztelósra.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

upsz, igaz. yetit felírtuk, de eddig sztem a cube és az rz120 a legesélyesebb. a cube-hoz viszont kormányról lockolható tag kéne.

azért a stingrõl sztem kérdezd meg Thy-t. nem vagyok benne biztos hogy "örömódát" fog zengeni róla.

és emlékeim szerint fritzeknél mérve elég kolbász is.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Mate94

Mate94

vendég

• fórumtag
  • 138 hozzászólás

mennyi idõs vagy, hogy szerinted 2 méteresre nõsz majd?

16. Végül is szerintem megvan a esélyem rá. Még ha nem is 2 méter, súrolni biztos fogom.

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
akkor még nem késõ elkezdeni kosarazni :D

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
most miert? a 94 lehet a baratnoje mellbosege is :D
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 hozzászólás
Biztos nem 16 a név alapján :-)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Köszönöm a segítséget. Most vagyok olyan 186 cm és kb. ha 200 cm-ig nõnék még. Tehát akkor mi lehet még szempont, mert az a lényeg, hogy majd késõbb is jó legyen.

mennyi idõs vagy, hogy szerinted 2 méteresre nõsz majd?

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
upsz, igaz. yetit felírtuk, de eddig sztem a cube és az rz120 a legesélyesebb. a cube-hoz viszont kormányról lockolható tag kéne.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

ejj, ezt nagyon köszi! súlyok taggal, vagy anélkül vannak vajon?

Tigger postjának második sora: "mindegyik tag nélküli súly, ált M és L méret"

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
az 575 2.7kilo taggal. a ASR5 elvileg konnyebb, szerintem 2.5 alatt van taggal. a forgaspont hianyat nem veszed eszre. tegnap is jottem le 35-tel kifekezett szetbarmolt osvenyeken es kirugozott mindent.

annyi a "baj" vele hogy 1.5-1/8 tapered fejcsove van.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F