Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
11007 hozzászólás a témában

bodispali

bodispali

vendég

• fórumtag
  • 64 hozzászólás
Ha nem cserélek benne tagot és feljebb tolom, akkor elvileg egy picit csökken a tengelytáv, lejjebb kerül a bb, és laposabb lesz a villa szöge?
Ha viszont beleteszek egy hosszabb tagot (185 v 190), és feljebb tolom a forgáspontot, akkor ki lehet úgy sakkozni, hogy a villaszög ne változzon, csak a hátsó háromszög szögein változtat, meredekebb lesz a támvilla -->ettõl más erõhatásra lesz érzékeny (kisebbre).
Az hogy a lefeléken idegesebb lesz (jobban dobál) az a rövidülõ tengelytáv miatt alakul ki?

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
ahogy elnezem ha feljebb tolod a himba kart akkor valtozni fog a tengelytav es a bb magassag.es ebbol eredoen a villa szoge.agilisabb lesz de lefelekben idegesebb is.
nyilvan azert esszeru hatarok kozt lehet sot erdemes athelyezni.
probald ki.a tervezok is nyilvan ezert bonthato csatlakozast almodtak meg oda.

regi/hibas agyvaltokat veszek.

bodispali

bodispali

vendég

• fórumtag
  • 64 hozzászólás
direkt linkek (nekem valamiért nem jelennek meg a képek, ha másnál is ez lenne):
https://picasaweb.go...601232928412274
https://picasaweb.go...600963211252210
https://picasaweb.go...600767472896994

bodispali

bodispali

vendég

• fórumtag
  • 64 hozzászólás
Szert tettem egy Scapin ottobulloni vázra. Erdekes mód a horst link középsõ forgáspontja egy bilincscsel van a nyeregvázcsõhöz rögzítve. Nekem persze egybõl beindult a fantáziám: elképzelhetõ az hogy a bilincs feljebb tolásával nagyobb tagot rakhatok a vázba és így nagyobb rugóutat érhetek el? A vázat nézegetve ennek nem igazán látom akadályát, de hílyán vagyok bármiféle szakértelemnek.
Illusztrációk
https://picasaweb.go...130/2012121102#
https://picasaweb.go...601232928412274

fiath.

fiath.

vendég

• fórumtag
  • 13 hozzászólás
köszi, akkor azért éreztem olyan, véget nem érõnek a rugóutat

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
elsõvel lineáris, hátsóval progresszív a mozgás.

fiath.

fiath.

vendég

• fórumtag
  • 13 hozzászólás
Sziasztok!
Van egy 2007-es coiler matic-om, és a vázon a rugóstag befogatásához van 2 hely is, mi a különbség a 2 állás között?

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

2007-es Sub 60-V-t.
A 2007-es Sub 40-V ha 1875g, akkor így felesleges. 2.2-2.3kg-ra emlékeztem, de ezek szerint jóval könnyebb. Valahol hülyeség, de az zavar, hogy 13,1 kg-os a 26-os merevfarúm, míg mondjuk párom Canyon fully-ja a nem épp könnyû kerékszettel 13,02 kg.

FYI. Lemértem anno, mikor szétbontottam a bicajt, 2200 gramm +/- 20 gramm volt a váz (20"-os méret) nyeregcsõ bilincs nélkül.

Mtbsrác

Mtbsrác

vendég

• fórumtag
  • 263 hozzászólás
Az is beletörött :D most már otttartok hogy szétkell barmolni azt a zizét.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Igen tört csavar kiszedõ, mivel ez kapja a legtöbb dzsúvát ezért ildomos pár havonta kitakarítani ezt a csapágyat és értelemszerûen a csavart is.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Mtbsrác

Mtbsrác

vendég

• fórumtag
  • 263 hozzászólás
Olyat kérdeznék hogy a régi 2006-os Merida LRS bicónak KATT kiakartam volna cserélni a fõ csapágyát a hajtómû mellett, de ahogy kivettem a hajtás felöli csavart a másik oldalon ugye bennt maradt a leszorító "alátét".
Itt is 5-ös imbusz van majd kiakartam azt is csavarni és nemes egyszerüséggel belenyalódott a feje és nemtudom kiszedni. Vmi pocsék anyagból van hogy legkisebb erõhatásra is elnyalódik.

Hogy tudhatnám kiszedni? És szérbarmolni nemakarom.
Másnem csavarkihajtóval szedjem ki ha más nemmarad?

megatron

megatron

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.694 hozzászólás
forgáspont-lánctányér összefüggésben mi volt a "szentírás'?

régrõl emlékszem valami olyanra hogy az a forgáspont ami a monó felett van az valahogy a tányérral egyvonalba legyen..

onnan a sok kérdés hogy szétszedtem a gépet, aztán szóba került a terelõ+9es sor hátul kisebb 34-36os tányérral /38 van most/ vagy a dupla 24-36 outis sorral
azért kérdezem.

sx trail a váz amúgy
A dizájndrogtól lassacskán már minden spanom mizantróp
66 rc3-ast cserélnék lyrik vagy 36ra

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Sziasztok!
Építenék ismét egy bringát magamnak.Két vázat néztem ki,egy Hercules és egy Rock Machine vázat.
Melyik a jobb választás?
Köszönöm!
:)

Link vagy foto.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
egy regi acelvazon es villan mit erdemes atvizsgalaskor ellenorizni? a rozsdasodas ellen kell vmit tenni?
~97es ktm turavaz, elvileg meg osztrakoknal gyartottak.

KaraI.

KaraI.

vendég

• fórumtag
  • 99 hozzászólás
Sziasztok!
Építenék ismét egy bringát magamnak.Két vázat néztem ki,egy Hercules és egy Rock Machine vázat.
Melyik a jobb választás?
Köszönöm!
:)
KROSS Level A2

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.091 hozzászólás
Köszönöm, nem kerestem elég kitartóan... ;)

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Van egy régi acélvázas bringám. Lecsupaszítva, slick gumival használom aszfaltozni. Gondoltam meglepem valami friss színnel (magam? :D), ebben szeretném tanácsotok kérni.
Homokszóratni, feketére szintereztetni tervezem, jó lenne valahol Szentendre környékén (természetesen el tudom vinni máshova is). Tudtok javasolni értelmes áron dolgozó embert? Nem sürgõs a meló, de jó lenne nem csiliárdokat fizetni. A bringa eredetileg kantifékes volt, bár pár éve át lett hekkelve vére. Ha már úgyis festve lesz fel lehetne rakni a "jó" oldalra két szemet a bovdenhez. Ezt hol csinálják meg vajon rendesen? Mire figyeljek a homokozás, festés kapcsán? Értelemszerûen teljesen szétszedtem, kipakoltam. A középsõ agy helyét pl. tömjem be én zoknival, vagy majd intézni a festõ?

Olvasgass itt, talán van hasznos infó: http://forum.bikemag...y-topicja-2381/

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.091 hozzászólás
Van egy régi acélvázas bringám. Lecsupaszítva, slick gumival használom aszfaltozni. Gondoltam meglepem valami friss színnel (magam? :D), ebben szeretném tanácsotok kérni.
Homokszóratni, feketére szintereztetni tervezem, jó lenne valahol Szentendre környékén (természetesen el tudom vinni máshova is). Tudtok javasolni értelmes áron dolgozó embert? Nem sürgõs a meló, de jó lenne nem csiliárdokat fizetni. A bringa eredetileg kantifékes volt, bár pár éve át lett hekkelve vére. Ha már úgyis festve lesz fel lehetne rakni a "jó" oldalra két szemet a bovdenhez. Ezt hol csinálják meg vajon rendesen? Mire figyeljek a homokozás, festés kapcsán? Értelemszerûen teljesen szétszedtem, kipakoltam. A középsõ agy helyét pl. tömjem be én zoknival, vagy majd intézni a festõ?

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás
amelyik 22e-ért volt fenn? azt jó állapotúnak hirdették. kíváncsi vagyok, elvitték-e vagy levette a hirdetõ.
pár hónapja az enyém 14-ért sem ment el, pedig az nem ennyire tré, csak láncfelkapás nyoma van.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Sziasztok! Szeretnék egy olcsó, 16-17-es méretû cromo vagy egyéb minõségi acél MTB vázat. A festése mindegy, úgyis lefújom. Régebben a Matuztól boltoltuk az ilyeneket, de mostanában semmit sem hallok felõle, weblap halott, máshol meg nem látok ilyesmit. Van esetleg ilyenetek, vagy tippetek, hogy honnan lehetne ilyet szerezni?

Én is ilyesmire vadászok régóta, de alig van. Múlt héten néztem meg egy 16os cromo Magellan Cruxot, de túl sok volt a hibája, horpadások, 2mm-rel eltolt középcsapágyház ami tán ferde is volt, kissé csálé fékszemek. Sasolni kell az aprót és egybõl lecsapni ha van valami.