Sziasztok!
Véleményeitekre lennék kíváncsi. Adott egy 17-es magellan crux váz. Tavaly saját hülyeségembõl kifolyólag (nagyon kihúzott nyeregcsõ) elrepedt a váz az üléscsõ és a felsõcsõ találkozásánál kb. Akkor meg lett hegesztve, de nem tettem bele semmit a vázba, és egy kicsit elhúzta a hegesztés, de nagy nehezen bele tudtam erõszakolni a nyeregcsövet.
A helyzet az, hogy most megint elrepedt, csak most elõször az üléscsõ-támvilla csatlakozásánál kb., utána a hegesztett résznél is kb. a varrat közepénél.
Kérdésem a következõ lenne:
Érdemes-e tovább hegesztetni, vagy kuka?
Egy bicikliszerelõ azt mondta, hogy tegyek bele egy 27.2-25.4 átalakítót, úgy hegesztessem meg, az már benne is marad, annyival vastagabb lesz a váz, és akkor teszek bele 25.4-es nyeregcsövet, az átalakítót is snicceljem be, és nagyobb furatot csináljak a végére.
Másik szerelõ azt mondta, hogy tegyek bele egy 27.2-es acél nyeregcsövet a hegesztés idejére, és még egy elemet hegesztessek hozzá az üléscsõ, és a felsõcsõ közé, hogy jobban tartsa.
Vagy benne hagyom a mostani nyeregcsövet, úgy, ahogy van, és simán meghegesztetem.
Igazából minél kevesebbet akarok rákölteni, azon gondolkozom, hogy veszek inkább egy új vázat, mer nem szeretném, hogy egyszer csak egy hegyi durvulásnál belém álljon vmi, mert ugye az ilyen utólagos hegesztések már nem lesznek olyanok, mint kellene. De gondoltam kikérem a véleményeteket.
Linkelek képeket, feketével behúztam a repedéseket, mert sajna nem látszana, jobb fotót meg nem tudok csinálni.
Várom ötleteiteket!
Köszi!!!