Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
11007 hozzászólás a témában

spooon

spooon

vendég

• fórumtag
  • 198 hozzászólás

Hello!

Nincs valakinek esetleg vmi tippje így látatlanban arra, hogy a Merida 2009-es TFS 900v váz miért nyekereg/recseg, ha egy kicsit odalépek neki? Mostanában kezdte csak el,pedig már több mint egy éve használom.
Középrészét szétszedtem, összeraktam semmi.A hátsókereket is, ott csak a racsni kotyog egy kicsit de ez eddig nem járt ilyen tünettel.A kormányt, villát leszedtem, kiszedtem, nem találtam semmi különöset.
Ötlete valakinek?
Kösz:

Balázs

Probaltam megkeresni ezt a vazat de nem sikerult. Ez ossztelos v merev faru? Matts TFS XC 900 v vagy Mission TFS 900
AZ oszteloshoz van egy csunya sztorim :/
Sp

Balias

Balias

vendég

• fórumtag
  • 42 hozzászólás
Nemsokára meglesz.Lehet hogy az:)Kösz!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Hello!

Nincs valakinek esetleg vmi tippje így látatlanban arra, hogy a Merida 2009-es TFS 900v váz miért nyekereg/recseg, ha egy kicsit odalépek neki? Mostanában kezdte csak el,pedig már több mint egy éve használom.
Középrészét szétszedtem, összeraktam semmi.A hátsókereket is, ott csak a racsni kotyog egy kicsit de ez eddig nem járt ilyen tünettel.A kormányt, villát leszedtem, kiszedtem, nem találtam semmi különöset.
Ötlete valakinek?
Kösz:

Balázs

nyeregvázcsõ, nyereg, nycsõ takaritása megvolt már ?
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Balias

Balias

vendég

• fórumtag
  • 42 hozzászólás
Hello!

Ötlete valakinek?
Kösz:

Balázs

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Anthemre még egy pont, én egyszerûen imádom ha nem az akkor hei hei :)
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás

Sziasztok! Mi a véleményetek a 2010es Magellan polarx 4x-ról?

Tandemként,valamint országúti versenyzésre csak mérsékelten ajánlott :D

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Anthem tetszene nekem is, csak drága...:S

nekem meg egy hei hei 100. csak drága
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
Anthem tetszene nekem is, csak drága...:S

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Össztelós, 100 mm-t mozgó vázat venne haverom maratonozásra. Csak alu jöhet szóba, a karbont õ sem pártolja. Az Epic pl. tetszene, de abból ugye nem nagyon van vázként alu. Új vázat venne, elsõsorban csak vázat. Az idei alu Kelly's-ek jók, de ugye azok sincsenek vázként külön. Merida kizárva.

Elõre is köszönöm az ötleteket, Gábor

sztem ha nagyon akar lehet szerezni kellizt. bár én azért nem hajtanék rá annyira. -õszintén nehezen fogom hogy ahol egy katalogus kelliz elfér, ott egy merida mért nem , de nem vagyunk egyformák :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Össztelós, 100 mm-t mozgó vázat venne haverom maratonozásra. Csak alu jöhet szóba, a karbont õ sem pártolja. Az Epic pl. tetszene, de abból ugye nem nagyon van vázként alu. Új vázat venne, elsõsorban csak vázat. Az idei alu Kelly's-ek jók, de ugye azok sincsenek vázként külön. Merida kizárva.

Anthem vagy valami kona.

A sebesség mindent megold.

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás

"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

Martin90

Martin90

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Sziasztok! Mi a véleményetek a 2010es Magellan polarx 4x-ról?

poison

poison

vendég

• fórumtag
  • 84 hozzászólás
Sziasztok!Szeretném a véleményeteket kérni a GT I-drive telós rendszerérõl.Válaszaitokat köszönöm.

Williams

Williams

vendég

• fórumtag
  • 79 hozzászólás

stipistopi, én vinném! hova menjek érte?

Ment privi.

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás

Sziasztok!
Kell valakinek ajándékba egy régi '93-mas Mongoose Iboc Pro "toblerone" váz? Én kidobnám.
Róla van szó.
A fejcsõnél alul el van repedve, és olyan állapotban van, amilyenben.
Ha esetleg dísznek kell valakinek vagy valaki gyûjti nem tudom, én a legközelebbi lomtalanításkor megválok tõle.
(gondoltam rá hogy meghegesztetem aztán valami szinter, de nekem annyit nem ér)

stipistopi, én vinném! hova menjek érte?

Williams

Williams

vendég

• fórumtag
  • 79 hozzászólás
Sziasztok!
Kell valakinek ajándékba egy régi '93-mas Mongoose Iboc Pro "toblerone" váz? Én kidobnám.
Róla van szó.
A fejcsõnél alul el van repedve, és olyan állapotban van, amilyenben.
Ha esetleg dísznek kell valakinek vagy valaki gyûjti nem tudom, én a legközelebbi lomtalanításkor megválok tõle.
(gondoltam rá hogy meghegesztetem aztán valami szinter, de nekem annyit nem ér)

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
jaja, tõlük rendeltem, használtban szerintem nem nagyon van

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 hozzászólás

Azért még érdemes finomítani a koncepciót. A felsorolt vázak némileg eltérõek mind minõségükben, mind felhasználási területükben.
...

Nagyon jól összefoglaltad, a hozzászólásod egy kicsit a fejemben is rendett tett azon tekintetben, mit is szeretnék valójában; szóval, köszi a sok-sok infót! Írok majd hamarosan és bõvebben, jópár egyéb acélváznak is utánaolvastam és érdeklõdtem az elmúlt napokban. Szóval, inkább egy viszonylag könnyû XC váz az, amit keresek és a 140-es villautas, túlépített vázakat ejteni fogom a körbõl - amiket amúgy is bár átütõs, de könnyû, 100-as villával terveztem volna használni. A hosszabb villautas villák úgy jöttek a képbe, hogy nálunk forgalmaznak közülük egyet biztosan, az NS Bikes Society-t, ami ráadásul akciós is most. A rövid listámból ezeket majd szépen kiejtem.
Te hogyan szerezted be a Cotic vázat, rendelted?

remelem a felesegem nem olvassa a topicot:)

:)

spooon

spooon

vendég

• fórumtag
  • 198 hozzászólás

elég abba egy átütõs reba vagy revelation
36 meg túl masszív már ahoz a vázhoz szerintem

Felvilagolnatok mit is jelent a "tul nagy/massziv" dolog. Azt meg ertem, hogy celszeru hasonlo elso-hatso rugoutakkal epiteni a bringat, di a 32-36-os villak kozott a sulyon kivul mi a kulonbseg az adott vazban. Koszonom a segitsegeteket!
Sp

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás

...
De hogy igazán ontopic legyek: hónapok óta néha rá- és ránézek a merevfarú acélvázakra és rágódom erõsen. Maradna az AM 3000-D és jövõre, talán év vége felé lehetne mellé egy merevségben kissé túlépített acélvázas merevfarúm, 100 mm-t mozgó de átütõs villával (BlackBoxos Reba Team MaxleLite), széles kormánnyal, jó erõs kerekekkel. A következõk lehetnek esélyesek (ha az árat egyelõre "figyelmen kívül hagyom"):
- On One 456 (CrMo 4130 csövek)
- NS Bikes - Society váz (Tange CrMo 4130-as csövek)
- Genesis Altitude váz (Reynolds 853 acélcsövekbõl)
- Cotic Soul váz (Reynolds 853/631/4130 kombó)

Pár tesztet olvastam már a Coticról és az Altitude-ról; hát, az angolok nagyon dícsérik õket. ;) Esetleg tudtok más mtb acélvázat, amit még érdemes számításba vennem? Ár alapján NS Bikes, ami nálunk is kapható, az a még "belefér" kategória, de a Genesis Altitude szimpatikusabb (Coticról nem is beszélve, csak ugye az ára...).

Azért még érdemes finomítani a koncepciót. A felsorolt vázak némileg eltérõek mind minõségükben, mind felhasználási területükben.

A 456 meg a society inkább keményebb am jellegû felhasználásra, hosszabb (140 körüli) villákhoz tervezve, nagyobb tömeggel (2,3-2,4 kg). Ezekhez 100as villát nem ajánlanék. (arra ott van az inbred), viszont itt jöhetnek erõs alkatrészek.

Az altitude meg a cotic már nagyon finom könnyû darabok, semmilyen "túlépítéssel" nem szabad elrontani õket. Könnyû, átütõs villa még jöhet, de ezek inkább már cc jellegû gépek, így ehhez illõ könnyû, filigrán kiegészítõkkel érdemes ellátni õket. Nem azt mondom a kisebb durvulást nem bírnák el, de a 456-hz meg a societyhez ég és föld. Ezeknél számottevõ rugalmasság van a vázban (cotic-ot konkrétan ismerem), de ezeknek az acélvázaknak pont ez a lényege, hogy alacsony tömegûek, a vékony falvastagságok miatt rugalmasak=kényelmes hosszútávon.

Altitude-ból kétféle van, az egyik 853, az olcsóbbik 520-as.

van még olcsóbb ragley, drága chromag, curtis, kinesis decade, sanderson, meg még csomó másik csak meg kell keresni õket (mtbr-t ajánlom)

Yasec mindig is csinálta és gondolom most is az egyedi gépeket. De amiket felsoroltunk, azok konfekciógeometriával sorozatban készülnek, szóval ez egy más kategória. Hozzá csak akkor menj, ha van jó sok maniókád (megsúgom, több mint egy cotic ára) de még mindig sokkal olcsóbb mint akármelyik külföldi nagy vázépítõ, és az utolsó mm-ig tisztában vagy az elképzelt vázaddal, szóval még ne. :D (egyébként itt is akadnak jócskán kompromisszumok)