Jelentkezz be Regisztrálj
Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere
Írta 2016. július 02. - 12:57
Írta 2016. június 28. - 00:15
Írta 2016. május 15. - 00:36
Köszönöm !
Csak váz vásárláson gondolkodom és már kezd egy nagy káosz lenni a kis fejecskémben a sok geometria táblázat + a haverok véleményétől.
Írta 2016. május 14. - 13:49
Valaki tudná elemezni 3-4 tőmondatban, mi a különbség két XC merev váz között, ha csak a láncvillák hosszát nézzük ?
Szóval, miért előny/hátrány a rövidebb/hosszabb láncvilla ?
Köszönöm !
Elvileg a rövidebb láncvilla fordulékonyabbá teszi, de ez kerékméret/összkoncepció függvénye is. Fordítva a hosszabb stabilabbá, illetve jobb a meredeken felfelé (jobban tapad a hátsó).
Írta 2016. május 10. - 16:48
Valaki tudná elemezni 3-4 tőmondatban, mi a különbség két XC merev váz között, ha csak a láncvillák hosszát nézzük ?
Szóval, miért előny/hátrány a rövidebb/hosszabb láncvilla ?
Köszönöm !
Írta 2016. május 09. - 23:51
Fijjug!
Rosszalkodó bringához vázat keresek. Ami nálam azt jelenti: merev farú trail váz, amivel az akarmilyen meredek, persze lefele is kellemes.
Vagyis rövid lancvilla, hosszú és alacsony felsőcső, lapos fejcsőszög. A (nálunk még nem eléggé) klasszikus
long, low, slack stílus.
Részletesebben:
- lapos fejcsőszög: bármilyen lapos, úgyis túl meredek lesz.. 61fok a minimum amit eddig találtam, de az
viszonylag hosszú telóval, és én rövidebb rugóúttal használnám, ha már a hátulja merev. Rövidebb fejcső is
előny.
- kerékméret: jó a 26, 27.5 elmegy, 29 persze kizárva
- +os láncvilla szélesség jöhet, de jó a 135-ös is
- vázanyag: jó az alu, acél is szimpi de az ugye drágább, karbon felejtős mert drága és kényes..
- lehetőleg új, EU-n belülről. Ha használt de itt van magyaroszágon, megtapperolható az is érdekel.
Amit eddig találtam, hangsúlyozom, ha eddig nem tettem volna
a lapos fejcsőszöget:
- https://www.btr-fabr...roducts/belter/
csak hát khmm-khmm az ezer font ugye..
- Ragley Troof, pontosabban http://singletrackwo...-dh-type-riding
ez meg régebbi váz
Előre is köszönöm a segítségeteket.
peppe módosította - 2016. május 09. - 23:55
Írta 2016. április 24. - 13:01
köszönöm szépen! tehát vázakat nem cserélgethetem össze vissza. mert van ey elég frankó vázam csak 29es gumikkal még nagyobb lenne (nagyon magas vagyok)
Írta 2016. április 23. - 19:09
Nagy szerencsével beleférne hátul, elől nagy valószínűséggel nem férne bele a villába (és ha igen akkor csak kissebb gumival, ill. kis sárnál is gyorsan szorulna), de akkor is teljesen megváltoztatja a geometriát, szóval jó bringa nem lenne belőle. Rosszabb esetben terhelés alatt súrolni fogja a vázat (támvilláknál), ami akár balesetveszélyes is lehet. Magasabb lenne a súlypontod is mint amire tervezték, ráadásul az áttételeken is változtatna (nehezebb lenne meredeken felfelé).
Írta 2016. április 23. - 13:19
Írta 2016. április 22. - 22:54
S, mik az esetleges buktatók?
az egész elképzelés..
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2016. április 22. - 12:48
Sziasztok, nem találtam meg a megfelelő topicot. a lényeg hogy szeretnék egy bingát építni, egy 26"os kerekű brina vázából indunék ki, azonban 29"-es kerekeket alkalmaznék, ez kivitelezhetetlen lenne, vagy ha belefér a vázba a kerék akkor jó bringa lenne, mikre kell odafigyelni, mik az esetleges buktatók? előre is köszi szépen
Írta 2016. április 04. - 13:35
Valaki ismeri ezt a gyartot?kezdo fullinak megfelelne egy 180cm magas embernek?
http://bolha.testbik...php?clid=240528
Ne viccelj
Van épp egy eladó szép szinte új am vázam, kb ennyiért oda is adom ![]()
Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..
BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz!
Írta 2016. április 04. - 13:24
Haló!
Adott egy Mondraker Zenith X váz, ami 216*63os dhx levegős tagot fogad. Így 170mm moccan, ami nekem sok tekeréshez, de a váz masszívságára szükségem van. Kérdsem az lenne hogy egy 200*56mm RP23 tagot ha beleteszek, az nagyon hazavágja? Van hozzá geometria állító szett, azzal utána lehet menni a szögetnek, inkább a mozgás mássága miatt aggódok.
Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..
BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz!
Írta 2016. március 21. - 11:11
Írta 2016. március 20. - 18:02
Mi ezzel a baj?az ok hogy a tagot egybol cserelni kell de a vazzal mi lehet a gond.oke nem high end ezt tudom de ennyire szar?
azért fullit csúnyán el lehet b---ni.
sokszor a "nagyok" is rossz katalogból választanak (szétcsavoRODÓ FORGÁSPONTOK, SZAR MOZGÁS, ROSSZ GEÓ ETC)
mire veszel egy jó tagot + 40-50, ott vagy mintha vennél egy bevált darabot taggal.
Írta 2016. március 20. - 00:24
regi/hibas agyvaltokat veszek.
Írta 2016. március 20. - 00:19
Valaki ismeri ezt a gyartot?kezdo fullinak megfelelne egy 180cm magas embernek?
80-90 körül szoktak lenni használható teljesen jó fulli vázak.
ezt +venni szvsz ekvivalens azzal mintha rágyújtanál a megfelelő címletekkel.
Írta 2016. március 19. - 11:49
regi/hibas agyvaltokat veszek.
Írta 2016. február 24. - 18:40
Sziasztok!
Lenne egy nagy problémám!
Vettem nemrég egy vázat és belső bowdenvezetéses a cucc. Na most az a bajom, hogy felül benyomom a bowdent, de az egy istennek sem akar alul kijönni.
Érzem, hogy megakad egy ponton (lemértem a becsúszott hosszt, végig megy) és onnan semerre! Mind a kettő oldalon ez a helyzet. Létezik, hogy ez a belső vezető cső nem egy cső hanem a váz belsejében szabadon mehet mindenfelé a bowden???
Ebben az esetben, hogy a sörétbe tudom átvezetni hogy a másik oldalon kijöjjön? ![]()
Írta 2016. február 04. - 10:40
ez az aszimmetria leginkább a láncvillákat érinti, a támvillákra nem jellemző. több oka is lehet (van):
- a hajtásoldalon a hajtásnak és váltásnak kell a hely. el kell férjen a lánc (lehetőleg mind kevesebb kontaktussal a láncvillával), kell hely az első váltónak (berugózott állapotban is!).
- a bal oldalon fenti szempontok nem játszanak, tehát lehet egyszerűbb a láncvilla vonalvezetése, viszont ott a fék (ez mondjuk rendszerfüggő, hogy a láncvillát vagy a támvillát terheli, utóbbi "jobb"), aminek hely kell és másképpen terheli a vázat, mint a hajtás/váltás.
köszi a választ

Belépés
Felhasználó létrehozása

Ugrás az oldal tetejére