Meglátjuk, hátha benyeli.
Jelentkezz be Regisztrálj
Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere
Írta 2022. június 20. - 17:09
Meglátjuk, hátha benyeli.
Írta 2022. június 20. - 16:40
Az elég balga ötlet lenne, hogy egy nyomorult nyeregcső miatt elkezdeni csiszolni akár egy alu de pláne egy karbon vázat.
Karbon csiszolása amúgy is a felszálló pora miatt nagyon egészségtelen dolog.
31,8 elég furcsa méret. Nézd meg belemegy-e, ha nem veszel egy alu nyeregcsövet, nem drágák. Ha karbont vennél, azt is lelni elfogadható áron.
- Rabbit és zscs kedveli ezt
Írta 2022. június 17. - 12:37
Az adatai szerint 31.8. Vmi Litepro nevű kínai cucc. Bromptonhoz gyártották, istentelen hosszú, 58 cm. ![]()
Egy Kona Scraphez vettem anno, hogy hosszú tekeréseknél rendesen ki tudjam húzni a nyerget, de végül nem barkácsoltam bele. ![]()
husevotelefonfulke módosította - 2022. június 17. - 12:38
Írta 2022. június 17. - 10:46
Sziasztok!
Úton van egy On-One Whippet karbonváz. A speci szerint 31.6-os nyeregcsövet fogad. Nekem meg teljesen véletlenül van a fiókban egy 31.8-as szintén karbon száram. Ha alu lenne, akkor gond nélkül felcsiszolnám a váz belsejében azt a 0,2mm-t, ha nem engedné amúgy magába gyömöszkélni. Karbonnál mi a helyzet? Nagyjából a rétegezés homogénnak tekinthető, vagy ilyenkor a külső (és akár a belső) felszínek kapnak külön vmilyen ellenállóbb réteget amit szentségtörés akár egy hajszálnyit is megcsiszolni?
milyen márka/típus a nyeregcső? Nem rémlik 31.8-as méret, hogy találkoztam volna valaha is olyannal. Nem 31.6-os az?
31.8 a nyeregcső bilincs belső átmérője szokott lenni 27.2mm-es nyeregcsövet fogadó vázak esetén.
Váz jó választás volt szerintem, magam is sokat filóztam rajta 2020 őszén.
zscs módosította - 2022. június 17. - 10:48
Írta 2022. június 17. - 09:33
Sziasztok!
Úton van egy On-One Whippet karbonváz. A speci szerint 31.6-os nyeregcsövet fogad. Nekem meg teljesen véletlenül van a fiókban egy 31.8-as szintén karbon száram. Ha alu lenne, akkor gond nélkül felcsiszolnám a váz belsejében azt a 0,2mm-t, ha nem engedné amúgy magába gyömöszkélni. Karbonnál mi a helyzet? Nagyjából a rétegezés homogénnak tekinthető, vagy ilyenkor a külső (és akár a belső) felszínek kapnak külön vmilyen ellenállóbb réteget amit szentségtörés akár egy hajszálnyit is megcsiszolni? ![]()
- Rabbit kedveli ezt
Írta 2021. szeptember 28. - 20:11
Írta 2021. szeptember 28. - 11:06
Segítséget kérnék!
Adott egy GT monti acélváz kb 96-os.Ezek tudnak már V-féket fogadni vagy csak kanti tehető fel?
Honnan tudom hogy melyik acélváz fogad V-féket is?
amelyikre canti tehető, arra a V-fék is felmegy. elöl a villán egyértelmű, hátul a bovdenezéssel lehet, hogy varázsolni kell.
A '96-os elvileg már cantifékes.
Ha monti (26"-os), a fék elhelyezéséből rögtön látod, ha U-fékes, azt ugyanis a középcsapágy mögé, a láncvillára helyezték. Így: https://youtu.be/gxC39yAseSI?t=774
Varázslásnak a végigtokozást javaslom. Aki szerint attól nyúlós lesz a fékezés, az meg is érdemli. ![]()
Rabbit módosította - 2021. szeptember 28. - 11:07
Írta 2021. szeptember 27. - 20:40
Segítséget kérnék!
Adott egy GT monti acélváz kb 96-os.Ezek tudnak már V-féket fogadni vagy csak kanti tehető fel?
amelyikre canti tehető, arra a V-fék is felmegy. elöl a villán egyértelmű, hátul a bovdenezéssel lehet, hogy varázsolni kell.
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
Írta 2021. szeptember 27. - 20:32
Segítséget kérnék!
Írta 2020. szeptember 18. - 00:54
Van olyan hegesztett alu váz, amit nem hőkezelnek?
hát azt mondta anno az olvasmány hogy a 6000 s sorozatúakat minden esetben kell hőkezelni hegesztés után, némely 7000-es eket vizont nem feltétlen .
- Kisherceg kedveli ezt
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2020. szeptember 17. - 20:57
Nekem a korábbi rémlett, ami csak lakozva volt, meg talán kék felirattal.
nincs kizárva, hogy több évjáratnál is így spóroltak. apró érdekesség, hogy anno ez a váz full xtr cuccal is elérhető volt. elvileg...
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
Írta 2020. szeptember 17. - 19:18
Nekem a korábbi rémlett, ami csak lakozva volt, meg talán kék felirattal.
'98! van egy ilyenem.
Írta 2020. szeptember 17. - 18:25
A KTM Life trekking vázai hőkezelt aluból vannak vagy nem?
Van olyan hegesztett alu váz, amit nem hőkezelnek? Aszem a '95 körüli Caprine Boomer volt ilyen, szépen is tört.
Írta 2020. szeptember 16. - 08:47
Írta 2020. január 18. - 14:04
Sziasztok!
Érdemes élettartam vázgaranciával rendelkező kerékpármárkák közül választani?
Gariztatott valaki a közelmúltban olyan vázat amire nem volt élettartam garancia?
Írta 2019. szeptember 13. - 11:07
Sziasztok!
A segítségeteket kérném.Ez a váz az Univega melyik típusa lenne? https://akosbike.hu/...ugós-tag-detail
Előre is köszönöm a segítséget.
Írta 2019. július 31. - 08:32
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni,hogy a Cannondale Super V össztelós vázakat (1999) milyen hosszú szemtávolságú hátsó rugóstaggal szerelték?
Cannondale katalógusban nem találtam róla infót.
Előre is köszönöm a segítséget.
Írta 2019. január 14. - 10:25
Az egész elég kritikán alulinak tűnik, főleg ennyiért, szinte mindenhol alkalmazhattak volna sokkal elegánsabb megoldásokat.

Belépés
Felhasználó létrehozása

Ugrás az oldal tetejére