A héten egy UMF Duncan 2 tulajdonosa lettem és gondoltam megosztom veletek tapasztalataim, hátha segítek majd vele egy leendõ kollégának mivel még viszonylag kevés infot lehet találni a cuccról. Nem koplett bringaként sikerült beszerezni épített a cucc, a gyári rugóstagot (Marzocchi Roco RC) sem kértem hozzá, nálam egy DHX Air 5.0-val üzemel. A váz fejcsöve 1.5’–os, akinek nem ekkora méretû a villanyaka nem kell csüggednie mert van rá megoldás. A váz örökölte elõdjétõl a 150 villasarutávot kombinálva a 12 milis átütõvel, itt annyi a különbég, hogy a villasaru „bevan csukva”, úgy mint elöl a villáknál, és egy csavarral lehet összehúzni. Nekem Saint hajtásom volt amitõl kompletten (az agyakon kívül) búcsúznom kellett. A váltót úgymond megúsztam, mert még tervben sem volt az új váz mikor lecseréltem a Saint váltót, jó hogy nem a váz megvételekor derült ki mert (elméletileg) azt csak nyitott villasaruval lehet használni tehát ide nem lenne jó!A hajtókartól pedig azért kellett búcsúznom mert 83 mm-es a váz középcsapágy háza szóval aki Hollowtech2 vagy hasonló rendszerû karját szeretné átrakni ebbe úgy hogy az 68/73 hoz való az sajnos cserélheti le a cuccot (legalábbis én nem tudok erre más megoldást). Ez azért volt kellemetlen, mert erre vonatkozó infot a váz mégvétele elött nem találtam és mikor mentem érte akkor derült ki. Mondjuk hála a jó égnek csak egy Howitzer középrészt kellett szereznem (amit sikerült is) és kisegítettek egy Hussefelt karral úgyhogy nem volt olyan kellemetlen a dolog. A láncfeszítõ felszerelése viszont annál több gondot okozott. Érdekes, mert a komplett gépet is Boxguide feszítõvel adják azonban a doboz tartója lényegében lehetetlen, hogy elférjen a váztól. A neten keresgéltem, egy úgyszintén épített D2-rõl találtam képeket, azon nem ez a feszítõ volt és egy tesztet találtam ahol viszont ez volt fent de világosan látszódott hogy a doboz tartója teljesen átvan alakítva, úgyhogy én is ezt tettem (ha valaki ezzel szeretné használni írjon szívesen segítek, már kiforrott a technika
Elnézést a kicsit hosszú üzi miatt, remélem ezzel a leendõ tulajoknak tudtam segíteni addig amíg meg nem jelenik róla egy velõs teszt. Ha bárkinek kérdése van nyugodtan kérdezzen ha tudok segítek szívesen!Minden jót!

Belépés
Felhasználó létrehozása

Ugrás az oldal tetejére