Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
11012 hozzászólás a témában

Dissection

Dissection

vendég

• fórumtag
  • 178 hozzászólás
Sziasztok!

A héten egy UMF Duncan 2 tulajdonosa lettem és gondoltam megosztom veletek tapasztalataim, hátha segítek majd vele egy leendõ kollégának mivel még viszonylag kevés infot lehet találni a cuccról. Nem koplett bringaként sikerült beszerezni épített a cucc, a gyári rugóstagot (Marzocchi Roco RC) sem kértem hozzá, nálam egy DHX Air 5.0-val üzemel. A váz fejcsöve 1.5’–os, akinek nem ekkora méretû a villanyaka nem kell csüggednie mert van rá megoldás. A váz örökölte elõdjétõl a 150 villasarutávot kombinálva a 12 milis átütõvel, itt annyi a különbég, hogy a villasaru „bevan csukva”, úgy mint elöl a villáknál, és egy csavarral lehet összehúzni. Nekem Saint hajtásom volt amitõl kompletten (az agyakon kívül) búcsúznom kellett. A váltót úgymond megúsztam, mert még tervben sem volt az új váz mikor lecseréltem a Saint váltót, jó hogy nem a váz megvételekor derült ki mert (elméletileg) azt csak nyitott villasaruval lehet használni tehát ide nem lenne jó!A hajtókartól pedig azért kellett búcsúznom mert 83 mm-es a váz középcsapágy háza szóval aki Hollowtech2 vagy hasonló rendszerû karját szeretné átrakni ebbe úgy hogy az 68/73 hoz való az sajnos cserélheti le a cuccot (legalábbis én nem tudok erre más megoldást). Ez azért volt kellemetlen, mert erre vonatkozó infot a váz mégvétele elött nem találtam és mikor mentem érte akkor derült ki. Mondjuk hála a jó égnek csak egy Howitzer középrészt kellett szereznem (amit sikerült is) és kisegítettek egy Hussefelt karral úgyhogy nem volt olyan kellemetlen a dolog. A láncfeszítõ felszerelése viszont annál több gondot okozott. Érdekes, mert a komplett gépet is Boxguide feszítõvel adják azonban a doboz tartója lényegében lehetetlen, hogy elférjen a váztól. A neten keresgéltem, egy úgyszintén épített D2-rõl találtam képeket, azon nem ez a feszítõ volt és egy tesztet találtam ahol viszont ez volt fent de világosan látszódott hogy a doboz tartója teljesen átvan alakítva, úgyhogy én is ezt tettem (ha valaki ezzel szeretné használni írjon szívesen segítek, már kiforrott a technika :D ). A váz amúgy, elõdjével ellentétben, ISCG rögzítõvel rendelkezik. A másik a „felfüggesztés”. Sokan hasonlítják ezt a vázat a Kraftstoff D1 EVO vázhoz, ami ugyan ezzel a rendszerrel mûködik ott a váz adatainál azt írják 4 forgáspontos. Elméletileg 1. Én olyat is olvastam egy oldalon hogy 1 de az a hátsó rész egy „feszültség elvezetõ rendszer” (külföldi volt a leírás szabadon fordítva ez volt odaírva). Én nem tudom :D, döntse el mindenki egyénien, hogy ez most 1 vagy 4 :D viszont minden egyes forgáspont elöl van a váz hátsó része merev ami elméletileg merevebb annál mintha szét lenne szórva rajta az a 4 forgáspont legalább is szerintem aztán lehet hülyeség amit mondok. A geometriája sokkal jobb mint elõdjének (2 évig hajtottam a narancssárgát), azután ez egy igazi kezesbari. A váz tudtommal 16os méretben van one se kisebb se nagyobb (elõdjénél ugyan ez volt csak az 17es volt). Ha jól láttam a súlyadatot a Duncan-nél 1 kilóval könnyebb a D2 váza (ha mégsem elnézést de egy ilyen adatot találtam: Duncan: 5.5kg, D2: 4.egynéhány :D már pontosan nem emlékszem és egyik esetben sem írták oda hogy taggal vagy anélkül). Visszatérve a bringára, szerintem sokkal jobban kezelhetõ mint a Duncan, érzem hogy fele akkora erõt kell belefeccölnöm a megmozgatásához mint a másiknál, nagyon szépen kezelhetõ a szerkezet, jól eltalált cuccnak tûnik, remélem minden rendben lesz vele. Mozgása kicsit szigorúbb, ha olyan nyomásértéken hagytam a tagot mint elõdjénél akkor nagyon kemény volt, de hála a levegõs tag adta széles állítási lehetõségnek szépen betudtam lõni és meseszépen mozog, tény hogy másabb mint a másik, szigorúbb ez a legjobb szó rá de ugyan olyan aktív mint a réginél szóval teljesen megvagyok vele elégedve.
Elnézést a kicsit hosszú üzi miatt, remélem ezzel a leendõ tulajoknak tudtam segíteni addig amíg meg nem jelenik róla egy velõs teszt. Ha bárkinek kérdése van nyugodtan kérdezzen ha tudok segítek szívesen!Minden jót!

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.286 hozzászólás

alairasban levo XTC elado ;)

próbáltam privit. átment?
vagy menjen mail?

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás

Tudom nem ide írtad, de yasec már nem gyárt cro-mo-ból.

tavaly mág gyártott

és mivel mégis van a dedának acél csõszettje így elvileg még most is lehet
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás
Tudom nem ide írtad, de yasec már nem gyárt cro-mo-ból.

Ride everywhere.

.

bringasgyerek

bringasgyerek

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 51 hozzászólás
Végül én is átgondoltam,újra átnéztem a lehetöségeket,minden szempontból,és arra jutottam, hogy a megoldás egy Yasec váz lesz…

Köszönöm az ötleteket,tanácsokat,válaszokat és hozzá(m)szolásokat!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Tigger: nálam tavaszal jött elõ az egy_bringa_elég dolog, most viszont megint egy merev bicajon rágódok. :) lehet nem is váz lesz, hanem komplett bicaj. cube ltd a lehetséges jelölt. most egész korrekt áron hozza lehet jutni, a felszereltsége is jónak tûnik.

alairasban levo XTC elado ;)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.286 hozzászólás
Tigger: nálam tavaszal jött elõ az egy_bringa_elég dolog, most viszont megint egy merev bicajon rágódok. :) lehet nem is váz lesz, hanem komplett bicaj. cube ltd a lehetséges jelölt. most egész korrekt áron hozza lehet jutni, a felszereltsége is jónak tûnik.

AGA: a zöldpont a legkorrektebb, legjobb hangulatú, igazi családias légkörû bicajbolt. a fõnök és a szerelõ is jó fejek, néha a szerelési díjakat is lefelé alakítják. ;)

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás
Kössz! Ez kellett.

(Hát valszeg marad a 10 filléres alátét)

Ride everywhere.

.

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.042 hozzászólás
  • LocationKelenföld

ÉS ezek "hogyé" csinálják ezt?
Mármint a faktor meg a zöldpont?

(nemtudomhol a voltmár, kerestem elõtte)

Lehet, hogy a tárcsafékeknél volt.
A helyedben egy telefont megeresztenék feléjük.

Hopp, még a munkadíjas táblázatukban is szerepel:
"Váz megmunkálás tf. Felszereléshez (csak alu.) 2 500"

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás

passz. nekem anno ingyért, mert új kona vázat kellett megmûteni.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás

Ride everywhere.

.

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.042 hozzászólás
  • LocationKelenföld

NEmoff:

Tudtok olyan KORREKT helyet ahol tárcsafékszemet tudnak pontosra marni?
Ehhez való géppel és nem flexszel meg kalapáccsal! <- ilyet én is tudnék.
Pl ilyenjük van: Tárcsafékszem maró

( vagy itt is látszik lentebb )

Volt már:
http://www.bicycle.h...s.html?Itemid=1

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
ez a fajta Simplon Gravity (illetve ugyanez, csak vörös festéssel) váz milyen évjáratú?

http://www.laufrad.c...ter/Rad 005.jpg

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás

HAmár errõl van szó ;) Nekem évek óta azért van csak egy, mert valamelyiknek mindig volt baja, ezért mentem a másikkal, majd annak is lett baja, és csak azt javítottam, aztán egyszerre a tobbit, persze ritkán stb.. így legalább az az egy mindig ok (vagy egy elsõ fékkel megyek mint múlt héten :) )

NEmoff:

faktor (illetve hajdu krkpüzlet mostanság)

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás
HAmár errõl van szó ;) Nekem évek óta azért van csak egy, mert valamelyiknek mindig volt baja, ezért mentem a másikkal, majd annak is lett baja, és csak azt javítottam, aztán egyszerre a tobbit, persze ritkán stb.. így legalább az az egy mindig ok (vagy egy elsõ fékkel megyek mint múlt héten :) )

NEmoff:

Ride everywhere.

.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás

jó az, de mióta megint csak egy bringám van, hiányzik hogy kettõ legyen. :D

én meg most gondolkodom hogy minden sz..t eladok a francba a stumpin kívûl (és veszek még egy kerékszettet)

az a tapasztalat ha 4 bringa van itthon akkor is 10-bõl 9 szer az fsr - el megyek , akkor mi a francnak fogja itt a helyet a többi lom.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.286 hozzászólás

össztelós miért nem jó?

jó az, de mióta megint csak egy bringám van, hiányzik hogy kettõ legyen. :D

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás

ja, és még valami:
nézegettem a merida trail és a kona vázakat is, de azokat kicsit "kommersznek" érzem :) és az alu vázanyag miatt talán kevesebb kényelmet nyújtanak, mint egy acél váz. súlyban meg majdnem ua.

össztelós miért nem jó?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás

ja, és még valami:
nézegettem a merida trail és a kona vázakat is, de azokat kicsit "kommersznek" érzem :) és az alu vázanyag miatt talán kevesebb kényelmet nyújtanak, mint egy acél váz. súlyban meg majdnem ua.

egy massziv durvulósabbra tervezett acélváz (ha van ilyen) kb semmivel sem lesz komfortosabb mint egy alu, de az nem is 2,2 kg körül lesz súlyban.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.286 hozzászólás
ja, és még valami: