[quote name='tamaska']1. .... nagyobb feluleten illeszkedik az also es a felsocso, erosebb lesz tole az elso haromszog. ....[/QUOTE]
Én most a félintegrált kormánycsapágy felfekvõ felületére gondoltam, ami nagyonmax 1 centi, legalábbis nem láttam még normális csapágyat hozzá, katalógusokban sem..
[quote name='tamaska']
2. a normalis geometria az pont az, hogy bele birsz tenni egy 100mm-t mozgo telot[/QUOTE]
Erre gondoltam én is.
[quote name='tamaska']
3. iszonyat fontos tenyezo. ertem amit mondasz, de annak kb a Cannondale-fele verzioban van ertelme, amikor a Fatty fejcsobe tesznek 1.1/8 villat. ott csunya[/QUOTE]
A belinkelt képeiden pont nem látszik mire gondoltam, mert itt acsapágynál ki van nyújtva a fejcsõ. tényleg csak esztétikai...
[quote name='tamaska']
4. kb ugyanakkora feluleten nyulik bele mint egy normal fejcsapagy, ...nem ipari hulladekrol.[/QUOTE]
Ez sajna nem igaz, fentebb leírtam miért. Nem tehetek róla átlagmagyarként csak átlagmagyar ipari hulladékokat tudok beszerezni.
[quote name='tamaska']
5. ennek az ervelesednek is kb pont ugyanannyi ertelme volt mint az elozoeknek

[/QUOTE]
Ez csak poén volt, mert kitöröltem a többit...

[quote name='rob']
1) nincs igazad, a félintegrált fejcsapágy sok vázban ugyanolyan csapágyat fogad, mint az, aminek a csészéje nincs elrejtve a fejcsõbe, hanem kivül van.[/QUOTE] Mutass párat ez érdekel.
[quote name='rob']
1)2) nem rövidebb a fejcsõ. legalábbis optimális esetben épp két elõnye van: a nagyobb fejcsõ nagyobb merevséget biztosít.
ha van egy sima fejcsöved ami 110mm meg egy fejcsapágyad ami plusz 25 mm, meg van egy félintegráltad...meg nagyobb átmérõjû csöveket is lehet használni.[/QUOTE] És a csapágy felfekvõ felülete?
[quote name='rob']
1)3) ebben igazad van, de ez mint irtad pusztán esztétikai hiba[/QUOTE] igen az.
[quote name='rob']
1)4) nem igaz, eleve nagyobb a felfekvõfelület és amilyen mélyen egy normál KCS benne van, oylan mély egy félintegrált is van. nem beszélünk az extra mély hagyományosakról.[/QUOTE] errõl írtam feljebb.
[quote name='rob']
1)5) na ezzel nem lehet vitatkozni. és mivel te eldöntötted, hogy szerinted sz*r igy szép elméleteket is csinálsz mellé 
[/QUOTE]
De jó lenne. Sajna kezembe fogtam nem egyszer ezeket, és soha nem értettem, hogy a leírások szerinti félintegrált cucc, miafaszért nem az mint amire ti is gondoltok. Tudom naponta van a kezetekbe mindennap mindkét fejcsõ fajta, de azt átláthatjátok, hogyha a csésze legalább kicsit szorulana ebbe az integrált fejcsõbe és nem csak beejteni kéne, akkor megérteném, miért véditek. Az, hogy behúzó sem kell hozzá ... hagyjuk már.
[quote name='rob']
ne keverd ide az acélt.[/QUOTE]
Miért? Nehéz megmunkálni? Nagy a súlya?
Mindkettõ cáfolható!
(de azért örülök, hogy ebbe a topicban még mindig lehet vitázni

a fórum lényege lenne)