Sziasztok!
A héten egy UMF Duncan 2 tulajdonosa lettem és gondoltam megosztom veletek tapasztalataim, hátha segítek majd vele egy leendõ kollégának mivel még viszonylag kevés infot lehet találni a cuccról. Nem koplett bringaként sikerült beszerezni épített a cucc, a gyári rugóstagot (Marzocchi Roco RC) sem kértem hozzá, nálam egy DHX Air 5.0-val üzemel. A váz fejcsöve 1.5’–os, akinek nem ekkora méretû a villanyaka nem kell csüggednie mert van rá megoldás. A váz örökölte elõdjétõl a 150 villasarutávot kombinálva a 12 milis átütõvel, itt annyi a különbég, hogy a villasaru „bevan csukva”, úgy mint elöl a villáknál, és egy csavarral lehet összehúzni. Nekem Saint hajtásom volt amitõl kompletten (az agyakon kívül) búcsúznom kellett. A váltót úgymond megúsztam, mert még tervben sem volt az új váz mikor lecseréltem a Saint váltót, jó hogy nem a váz megvételekor derült ki mert (elméletileg) azt csak nyitott villasaruval lehet használni tehát ide nem lenne jó!A hajtókartól pedig azért kellett búcsúznom mert 83 mm-es a váz középcsapágy háza szóval aki Hollowtech2 vagy hasonló rendszerû karját szeretné átrakni ebbe úgy hogy az 68/73 hoz való az sajnos cserélheti le a cuccot (legalábbis én nem tudok erre más megoldást). Ez azért volt kellemetlen, mert erre vonatkozó infot a váz mégvétele elött nem találtam és mikor mentem érte akkor derült ki. Mondjuk hála a jó égnek csak egy Howitzer középrészt kellett szereznem (amit sikerült is) és kisegítettek egy Hussefelt karral úgyhogy nem volt olyan kellemetlen a dolog. A láncfeszítõ felszerelése viszont annál több gondot okozott. Érdekes, mert a komplett gépet is Boxguide feszítõvel adják azonban a doboz tartója lényegében lehetetlen, hogy elférjen a váztól. A neten keresgéltem, egy úgyszintén épített D2-rõl találtam képeket, azon nem ez a feszítõ volt és egy tesztet találtam ahol viszont ez volt fent de világosan látszódott hogy a doboz tartója teljesen átvan alakítva, úgyhogy én is ezt tettem (ha valaki ezzel szeretné használni írjon szívesen segítek, már kiforrott a technika

). A váz amúgy, elõdjével ellentétben, ISCG rögzítõvel rendelkezik. A másik a „felfüggesztés”. Sokan hasonlítják ezt a vázat a Kraftstoff D1 EVO vázhoz, ami ugyan ezzel a rendszerrel mûködik ott a váz adatainál azt írják 4 forgáspontos. Elméletileg 1. Én olyat is olvastam egy oldalon hogy 1 de az a hátsó rész egy „feszültség elvezetõ rendszer” (külföldi volt a leírás szabadon fordítva ez volt odaírva). Én nem tudom

, döntse el mindenki egyénien, hogy ez most 1 vagy 4

viszont minden egyes forgáspont elöl van a váz hátsó része merev ami elméletileg merevebb annál mintha szét lenne szórva rajta az a 4 forgáspont legalább is szerintem aztán lehet hülyeség amit mondok. A geometriája sokkal jobb mint elõdjének (2 évig hajtottam a narancssárgát), azután ez egy igazi kezesbari. A váz tudtommal 16os méretben van one se kisebb se nagyobb (elõdjénél ugyan ez volt csak az 17es volt). Ha jól láttam a súlyadatot a Duncan-nél 1 kilóval könnyebb a D2 váza (ha mégsem elnézést de egy ilyen adatot találtam: Duncan: 5.5kg, D2: 4.egynéhány

már pontosan nem emlékszem és egyik esetben sem írták oda hogy taggal vagy anélkül). Visszatérve a bringára, szerintem sokkal jobban kezelhetõ mint a Duncan, érzem hogy fele akkora erõt kell belefeccölnöm a megmozgatásához mint a másiknál, nagyon szépen kezelhetõ a szerkezet, jól eltalált cuccnak tûnik, remélem minden rendben lesz vele. Mozgása kicsit szigorúbb, ha olyan nyomásértéken hagytam a tagot mint elõdjénél akkor nagyon kemény volt, de hála a levegõs tag adta széles állítási lehetõségnek szépen betudtam lõni és meseszépen mozog, tény hogy másabb mint a másik, szigorúbb ez a legjobb szó rá de ugyan olyan aktív mint a réginél szóval teljesen megvagyok vele elégedve.
Elnézést a kicsit hosszú üzi miatt, remélem ezzel a leendõ tulajoknak tudtam segíteni addig amíg meg nem jelenik róla egy velõs teszt. Ha bárkinek kérdése van nyugodtan kérdezzen ha tudok segítek szívesen!Minden jót!