Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
11007 hozzászólás a témában

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás
Te hallod-e, már itt tart a honlapod? utoljára mikor láttam még csak egy üres lap volt...
(és mégegy off a roppantógyûrût hanyagoljuk.. mostanában nem fogok cserélni féket..)

Szerintem egy normálisan beállított cc gép elsõ villájának is kell sag, Kb a telóút 20% -nyi, akkor mûköd értelmesen, talán csak dirtnél nem mert ott a nagy ütést kell csillapítani nem az utat simítani...

Ride everywhere.

.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc

Olvastam a BM ban a IH sunday vázról és azt írták a felfüggesztésre, hogy nem ül be a rider alatt (nincs sag). Tudtommal azért szükséges, mert ha sík útról megyünk egy gödörbe, legyen negaítív út. a bringa elméletileg nem esik bele a lyukba a sag mértékéig, viszont kifelé a lyukból ismét beül a sag.

viszont IH nál bele esik a kerék és a bringa a gödörbe. kap egy ütést az érkezéskor és kijövetelkor, ami meg összenyomódást eredményez.

Na most akkor mi van? a sag csak marketing lenne?

SAG nem egyenlõ a tekeréskor fellépõ pogózással.

Azt irtuk, hogy sprinteléskor ugymond felkeményedik, tizedannyit nem himbilimbizik mint más vázak
természetesen itt is megvan a 40% SAG.

SAG nélkül nincs dh
Érdemes ezt elolvasni
http://salaracingtec...ok/rugozas.html

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
szerintem a sag nem csak marketingduma, mert azért van mint amit te is írtál. ennél a váznál viszont írták is hogy inkább egy merev vázra hasonlít kicsit (persze erõs túlzással). ugye ez egy modern verseny dh váz ahol nem kell minden kis kavicsot (itt gödröt) kimozognia a váznak, hanem testbõl is dolgozni kell, nem úgy mint a klasszik dh gépeken, mint pl vega, régi demo, és társai.

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

pézsé

pézsé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.333 hozzászólás
Olvastam a BM ban a IH sunday vázról és azt írták a felfüggesztésre, hogy nem ül be a rider alatt (nincs sag). Tudtommal azért szükséges, mert ha sík útról megyünk egy gödörbe, legyen negaítív út. a bringa elméletileg nem esik bele a lyukba a sag mértékéig, viszont kifelé a lyukból ismét beül a sag.

viszont IH nál bele esik a kerék és a bringa a gödörbe. kap egy ütést az érkezéskor és kijövetelkor, ami meg összenyomódást eredményez.

Na most akkor mi van? a sag csak marketing lenne?

Iceshark

Iceshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.036 hozzászólás
ó ezt észre sem vettem :(, azért ha az ott egy horpadás, akár lánctól akár mástól akkor már érdemes odafigyelni

edit:

szerintem mégsem az:

itt is látszik pedig itt zsír új, megnyugodhatunk :)

"Sose becsüld alá az emberi hülyeség hatalmát!"

hegyi kecske ; zõdcség ; városi vadász

a bringaszállító

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás

itt kicsit gyanús nekem,de lehet hogy csak a fotó
[IMG][img]http://kepfeltoltes.hu/thumb/081122/ghost_rt7500_01_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/img][/IMG]

Láncbeszívásra gondolsz?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

errõl mi a vélemény, oke ghost, tehát nagyon rossz nem lehet?

http://piacter.bikem...t=178567&cat=15

mondjuk írtam a srácnak 1 hete, hogy mégis mekkora a váz?, de nem válaszolt azóta sem, így azért elég nehéz eladni valamit :(

Már én is néztem, jó váz.

A sebesség mindent megold.

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás
itt kicsit gyanús nekem,de lehet hogy csak a fotó
[IMG][img]http://kepfeltoltes.hu/thumb/081122/ghost_rt7500_01_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/img][/IMG]

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
hivd fel....amugy jaja nem rossz

Iceshark

Iceshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.036 hozzászólás
errõl mi a vélemény, oke ghost, tehát nagyon rossz nem lehet?

http://piacter.bikem...t=178567&cat=15

mondjuk írtam a srácnak 1 hete, hogy mégis mekkora a váz?, de nem válaszolt azóta sem, így azért elég nehéz eladni valamit :(

"Sose becsüld alá az emberi hülyeség hatalmát!"

hegyi kecske ; zõdcség ; városi vadász

a bringaszállító

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
minden epic brain-es.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás

az sztem csak volt (ha a komplett bringára gondolsz)

epic ha minden igaz 2003tól van és mindig braaines volt az volt az egyik lényegwe a dolognak

mondjuk egy bringaboltban a legkönnyebb valamit visszaalakítani komplett bringává :)
clionak pedig úgyis csak váz kell (elvileg), tehát azzal sincs probléma
brain ügyben passzolok.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

azt nem tudom, hogy mennyire lesz pénztárcabarát, de a probikeban van egy s-es fehér epic, asszem már braines, de az tuti, hogy 2006-os

az sztem csak volt (ha a komplett bringára gondolsz)

epic ha minden igaz 2003tól van és mindig braaines volt az volt az egyik lényegwe a dolognak
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás

Köszönöm a tanácsot! :)

Forgáspontok csapágyazásától és a takarócsavarok állapotától félek - baromi drága az utánpótlása.

Kellett már újraperselyeztetnem egy fox-ot (vanR) és nem sokat segített - új taggal megszûnt a kotyogás.

Esetleg tud-e valaki valami típushibáról - pl rosszul tervezett tárcsafékszem, fejcsõnyúlás... vagy bármi :)

Vagy tud-e valaki egyéb eladó maratonozós-túrázos fsr speci vázat S vagy M méretben - minél pénztárcabarátibb módon ;)

azt nem tudom, hogy mennyire lesz pénztárcabarát, de a probikeban van egy s-es fehér epic, asszem már braines, de az tuti, hogy 2006-os

clio

clio

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.281 hozzászólás

elobb dontsd el hogy s vagy m. szerintem inkabb s lesz, nekem az m volt a pont jo, de en 177cm vagyok.

S-et szeretnék inkább.
Egyébként rosszul írtam, mert 17"- os a merev specim (rockhopper), annak éppen nem nagy az átlépési magassága, felsõcsõ hossz sztem ideális :). 17"-os author modus viszont már magas és hosszú is.
Az M-es enduroval is elvoltam, de kd 50-es stucnival és annak picit már határeset az átlépési magassága.
Tehát az M még beleféhet. Átlépési magaságban teszteltem már M-es fsr xc-t, éppen belefér. Tekerés közben még nem - úgyh nem tom nem hosszú-e.

Vigyázat! Nagyfeszültség! :D
evvagyokén

ParadicsomHáz & TermeszetesTanya
TÉGY!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
elobb dontsd el hogy s vagy m. szerintem inkabb s lesz, nekem az m volt a pont jo, de en 177cm vagyok.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

clio

clio

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.281 hozzászólás

Hali!

Szerintem nézd meg alaposan a himbakar környékét ill. nem kotyog -e a kedves, párszor találkoztam Speciknél ilyen problemákkal...... ennyi szerintem jó kis darab

Köszönöm a tanácsot! :)

Forgáspontok csapágyazásától és a takarócsavarok állapotától félek - baromi drága az utánpótlása.

Kellett már újraperselyeztetnem egy fox-ot (vanR) és nem sokat segített - új taggal megszûnt a kotyogás.

Esetleg tud-e valaki valami típushibáról - pl rosszul tervezett tárcsafékszem, fejcsõnyúlás... vagy bármi :)

Vagy tud-e valaki egyéb eladó maratonozós-túrázos fsr speci vázat S vagy M méretben - minél pénztárcabarátibb módon ;)

evvagyokén

TÉGY!

Kann Matti

Kann Matti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.458 hozzászólás

Szisztok!

Itt is megkérdem, hátha :)

Mi a véleményetek errõl a vázról (csak a váz érdekel, nem az egész bicó). Mik lehetnek a buktatók, ha megveszem?

http://piacter.bikem...=175204&cat=500

Köszi

Hali!

Szerintem nézd meg alaposan a himbakar környékét ill. nem kotyog -e a kedves, párszor találkoztam Speciknél ilyen problemákkal...... ennyi szerintem jó kis darab
Kill the Hill:szok: vagy fordítva?
www.kannmatti.kepeim.hu

clio

clio

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.281 hozzászólás

Hogy lesz egy újabb csúnya Speci vázad a többi csúfság mellé.:) Bár tény, hogy ez messze a legrondább.

Nagyon dögnek teccik lenni a tanárbácsinak :P
Nem az esztétikai része érdekel, mert az úgyis szubjektív :D

evvagyokén

TÉGY!

adamkg

adamkg

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.715 hozzászólás
Hogy lesz egy újabb csúnya Speci vázad a többi csúfság mellé.:) Bár tény, hogy ez messze a legrondább.