Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Térdfájás és egyéb ízületi bajok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
492 hozzászólás a témában

trek 1000

trek 1000

vendég

• fórumtag
  • 49 hozzászólás

Balu, félreértesz. A nyeregpozíció beállítása megy, a kérdés az SPD beállítása? Itt a cipõn lehet elõre-hátra, kifele-befele állítani a patentszemet, illetve kicsit tekerni is lehet, hogy a lábfej kifele, befele nézzen.

12 lépés a helyes stoplibeállitás érdekében
1.lépés: lábadon zoknival ülj le egy szék szélére. Próbáld megjegyezni, hogy hol legszélesebb a lábfejed. 2.lépés: ismételd meg az elsõ lépést, vagyis keresd meg ezeket a pontokat, de már bringás cipõvel a lábadon. 3.lépés: a belsõ oldalon lévõ bütyköt jelöld meg filctollal vagy hibajavitóval. (nem kell befesteni az egész csukát, csak egy pötty kell) 4.lépés: vedd le a cipõt és készülj fel a stoplik becsavarozására. Vedd figyelembe a lábujjad hosszúságát. Ha rövidnek tartod akkor a fölsõ, ha hosszúnak, akkor az alsó furatokat használd. 5.lépés: helyezd egy vonalba a stopli közepén az imbuszcsavarokat a talpon megjelölt pontal. Az oldalirányú elhelyezkedéshez a cipõ talpmintázatát ved figyelembe. 6.lépés: becsavarozás elõtt zsirozd be a csavarokat, és az órajárásával megegyezõ irányba húzd meg õket (a húzás és tépés két külön fogalom) 7.lépés: ne lepõdj meg ha a stoplik nem szimetrikusak. A jobb és bal oldalad sem teljesen egyforma. 8.lépés: ülj fel a bicajodra és lépj bele a pedálokba. Állitsd be a pedálok oldási erõsségét. Ne állitsd túl keményre, igy adhatsz magadnak egy kis esélyt a menekülésre. 9.lépés: a hajtókarokat a talajjal párhuzamosan tartva nézd meg, hogy a cipõn lévõ jelölés egybe van-e a pedál tengelyével. 10.lépés: a stopli keresztirányú helyeztét az egyenletes súlyelosztás elõre meghatározza. Bizonyosodj meg arról, hogy egyformán legyen elosztva a súlyod, és érezd, hogy talpad ivelt. 11.lépés. menj egy rövid bicajozásra, és figyeld meg, hogy mindig kényelmes legyen, és térdeid a pedálozás alatt egyenesen maradjanak. 12.lépés: ha ég a talpad a stoplik túl hátra kerültek, 2-3 mm-es lépésekkel hozd elõrébb. figyeld a mozgásod az elsõ néhány alkalomal, és ha kell, fokozatosan változtass a tökéletes érzésig. [FONT="][/FONT]

trek 1000

trek 1000

vendég

• fórumtag
  • 49 hozzászólás

Gyógyszert én sem ajánlom, nekem már a 13 év alatt sikertült kikészíteni a gyomromat. Most egy mellékhatások nélküli dolgot használok, amelyek a különbözõ izületekre vannak kitalálva. Nekem használ.

Esetleg megosztanád mi az a "dolog"!?

fibi

fibi

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás

sziasztok
kb 2 honapja naponta biciglizem és 1 honapja megfájdult a térdem , legugoglni alig tudok, ülöhelyzetböl meg nehezen tudok felállni.
Mitöl Lehet?
sport krémmel szoktam mostanába bekenegetni
Várom a hozzászolásotokat
Izabiza

Gyógyszert én sem ajánlom, nekem már a 13 év alatt sikertült kikészíteni a gyomromat. Most egy mellékhatások nélküli dolgot használok, amelyek a különbözõ izületekre vannak kitalálva. Nekem használ.

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás
Thát te az SPD patentet szeretnéd állítgatni
Merõlegesen a két láb egymásra, ne tekerj lábújhegyen, ne lógjon a sarkad, taplközéppel kényelmesen tudjál tekerni. Ez egyéni. Tolni és húzni is legyen kényelmes!!
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X

nyissz

nyissz

vendég

• fórumtag
  • 187 hozzászólás
Balu, félreértesz. A nyeregpozíció beállítása megy, a kérdés az SPD beállítása? Itt a cipõn lehet elõre-hátra, kifele-befele állítani a patentszemet, illetve kicsit tekerni is lehet, hogy a lábfej kifele, befele nézzen.

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás

Ha már szóba jött: hogyan kell helyesen beállítani az SPD-t? Mi a trükk?

Én úgy állítottam be, ahogy kényelmesnek éreztem, de lehet, hogy hosszú távon ez felõrli a térdem?

Ha kérdésedre válaszolnék azt mondanám:) : egy csavarral és egy inbuszkulcsal, de van olyan rendszer amit nem kell állítgatni (Egg Beater)

Gondolom a kérdés mögött a helyes ülés helyzet rejlik:chin:
Mi sem egyszerübb ... tekerési pozicióban, (ez mehet otthon is ha ügyes vagy) dobsz egy vizszintes hajtókar állást ülve és nézzél le függõlegesen a pedáltengelyre. A térdkalácsodnak ki kell takarnia a pedáltengelyt akkor jó. Ha nem akkor a nyeregvízszintes huzigálásával tudod korrigálni
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...

nyissz

nyissz

vendég

• fórumtag
  • 187 hozzászólás

Millió oka lehet, gyulladás, kopás, stb, orvoshoz vidd el!

Az említett nyereg ált. akkor szokott problémát okozni, ha extrém alacsonyan ül a delikvens, és úgy hajt, de gyakoribb és valószínûbb egy naponta tekerõ embernél a rossz stoplibeállítás, feltéve, h SPDvel megy.

Ha már szóba jött: hogyan kell helyesen beállítani az SPD-t? Mi a trükk?

Én úgy állítottam be, ahogy kényelmesnek éreztem, de lehet, hogy hosszú távon ez felõrli a térdem?

Janes

Janes

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás

1. a nyeregmagasságot nem láb leérésre kell beállítani ... a legegyszerûbb beállítási mód, ha úgy lövöd be, ha a pedál alsó helyzetben van akkor ha kinyujtod a lábad éppen, hogy érd el a sarkaddal a pedált.
1.1 Vagy egy képlet: mérd meg a lábad hosszát, álj a falhoz tégy egy könyvet szorosan az ülleped alá, zárd össze a lábad és mérja meg valaki a talajtól a könyv üllepd felöli részéig a távolságot.
Mondjuk ez legyen: X
A beállítandó érték: Y

A képlet: (X*0,883)-3mm=Y na ezt a méretet kell belõni a hajtókar tengelyközepétõl az ülés legmagasabb pontjáig (követve az üléscsõ dõlését)

2. Ha a karod zsibbad, vagy nagyon szorítod a kormányt, vagy nyújtva van a kezed akkor az üléspoziciót kell elõrébb tolni, vagy rövidebb stucni.

Remélem segített és érthetõ

köszi a segítséget! és igen érthetõ volt nagyonis.:) :D eszerint is megnézem a nyeregmagasságot.

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás

Egy hete vetem egy országútit, elõtte csak montiztam. Most hosszabb távon 100 km észleltem, hogy fáj a derekam, illetve a jobb karom erõsen zsibbad bizonyos táv megtétele után. Mitõl lehet? A váz elvielg méretes 175 magas vagyok, s M-es vázat hajtok, a nyereg magasságát pedig úgy állítottam be, mint a montin, hogy megálláskor nem ér le a lábam, illetve csak a lábfejem, cipõm orra. szóval nem tudom mi a baj.

1. a nyeregmagasságot nem láb leérésre kell beállítani ... a legegyszerûbb beállítási mód, ha úgy lövöd be, ha a pedál alsó helyzetben van akkor ha kinyujtod a lábad éppen, hogy érd el a sarkaddal a pedált.
1.1 Vagy egy képlet: mérd meg a lábad hosszát, álj a falhoz tégy egy könyvet szorosan az ülleped alá, zárd össze a lábad és mérja meg valaki a talajtól a könyv üllepd felöli részéig a távolságot.
Mondjuk ez legyen: X
A beállítandó érték: Y

A képlet: (X*0,883)-3mm=Y na ezt a méretet kell belõni a hajtókar tengelyközepétõl az ülés legmagasabb pontjáig (követve az üléscsõ dõlését)

2. Ha a karod zsibbad, vagy nagyon szorítod a kormányt, vagy nyújtva van a kezed akkor az üléspoziciót kell elõrébb tolni, vagy rövidebb stucni.

Remélem segített és érthetõ

Janes

Janes

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
Egy hete vetem egy országútit, elõtte csak montiztam. Most hosszabb távon 100 km észleltem, hogy fáj a derekam, illetve a jobb karom erõsen zsibbad bizonyos táv megtétele után. Mitõl lehet? A váz elvielg méretes 175 magas vagyok, s M-es vázat hajtok, a nyereg magasságát pedig úgy állítottam be, mint a montin, hogy megálláskor nem ér le a lábam, illetve csak a lábfejem, cipõm orra. szóval nem tudom mi a baj.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

sziasztok
kb 2 honapja naponta biciglizem és 1 honapja megfájdult a térdem , legugoglni alig tudok, ülöhelyzetböl meg nehezen tudok felállni.
Mitöl Lehet?
Izabiza

Millió oka lehet, gyulladás, kopás, stb, orvoshoz vidd el!

Az említett nyereg ált. akkor szokott problémát okozni, ha extrém alacsonyan ül a delikvens, és úgy hajt, de gyakoribb és valószínûbb egy naponta tekerõ embernél a rossz stoplibeállítás, feltéve, h SPDvel megy.

De simán lehet az is, hogy egyszerûen beteg beteg vagy, ami izületi gyulladásban nyilvánul meg, ráadásul megfejelted az írottak alapján hirtelen nagyobb mennyiségû terheléssel!
Szóval bízd arra, akire kell, innen nem gyógyít meg senki!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

sziasztok
kb 2 honapja naponta biciklizem és 1 honapja megfájdult a térdem , legugoglni alig tudok, ülöhelyzetböl meg nehezen tudok felállni.
Mitöl Lehet?
Izabiza

Voltarennel, Diclac-kal, stb (diklofenák tartalmú) krémmel érdemes kenegetni, aztán ha nem javul orvos. Rossz nyereg beállítás miatt is lehet.

A sebesség mindent megold.

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
elötte nem is tekertél még sose?
mert ha most vágtál bele és nagy hévvel akkor lehet h megeröltetted magad.
mindenesetre jobbulást! és pihentesd pár napot

izabiza

izabiza

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
sziasztok
Mitöl Lehet?
Izabiza

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Ugyanez volt nekem is, és Dante módszerével küzdöttem le...
a leghasznosabb a kondizás volt, és ez a gyakorlat, ami a mélyhátat erõsíti;

http://body.builder....tes.htm4?id=161

emellett más has- és törzsmerevítõ izom edzést is csináltam, plusz persze úszni kezdtem, ezek amúgy is jól jöttek a téli mozgásszegényes idõszakban. És nyújtás, biztos, ami biztos.
Plusz még két trükk lehetett lényeges; észrevettem, hogy a gépemen hiába van vízszintesre állítva a nyereg, már simán beülésnél elõfordult, hogy kicsit hátra dõlt, úgyhogy elõre döntöttem icipicit, illetve pár mm-t lentebb vettem a nyeregcsövet, a stucnin meg emeltem fél centit... És a két és fél éven át kínzó hátfájás most tavaszra végre elmúlt...

geoff

geoff

törzsvendég

• fórumtag
  • 401 hozzászólás

Mivel ezzel szívtam évekig, egész õsszel gerinctorna meg háterõsítés, s probléma elfelejtve. Keress meg priviben, nem akarok most 3 oldalt teleírni.

Dante szerintem írd le nyugodtan ide is, vagy nekem priviben, gondolom érint többünket is.

Nekem is ez a gondom, tavaly nem éreztem a hátam, de idén felfeléken sokkal hamarabb kezd el fájni az alsó hátizmom, mint a lábaim akár. Fura.
Elkezdtem hátizomerõsítéseket csinálni, de kiváncsi vagyok neked mik jöttek be.

Köszi

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás

Nekem lassan két hónapja fáj a derekam. A bringán semmi nem változott, így a tekerési szög maradt a régiben.
Ráadásul az a fura, hogy ha tekerek, utána egész jó rövid ideig, majd kb. fél óra-óra múlva beáll megint. Plusz amikor fekszem és utána kell lehajolni, no az nem valami kellemes. Van vkinek vmi ötlete erre? Dokik nem nagyon jöttek rá a dolog megoldására, söt még az okára sem.
Attól lehet, hogy hüvösben kiültem a teraszra pár órára? Soha nem hittem abban, hogy ilyesmi megfázás lehet. Persze csak találgatok.

keiko rheumás vagy. a rheuma definíciója: ismeretlen eredtû gerinctájéki fájdalom, leggyakrabban a deréktájon. Én is küzdök vele néha elõjön, kis kenegetés és elmúlik. Ez nem idegbecsípõdés, vagy sérv,amitõl sokan félnek. Én úszással szoktam elmúlasztani. Ismerõs az érzés, amikor sokáig vagy egyfajta pozícióban, aztán amikor váltani kell akkor jön a fájdalom?

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
Végigolvastam itt néhány hozzászólást, nem szabad egybõl felelõtlenül nagy edzésadagokkal kínozni magunkat egy-egy hosszabb kihagyás után. Ha valaki hosszabb kihagyás utánn áll neki edzeni, semmiképp se tegyen úgy mintha a kihagyott x hónap év nem történt volna meg. A legfontosabb,hogy fokozatosan terhelve szoktassuk izületeinket a kerékpározáshoz. Sprinteket csak megfelelõ melegítés után és egyre növekvõ távolságokra illesszünk a távba. Én 20km kötelezõ bemelegítésig nem is terhelem a térdem sprinttel. Ha fáj a térd, elõször a beállításokkal játszunk, nem biztos, hogy a térdünk rossz. A Proenzi és egyéb porcerõsítõ kapszulák alkalmazását csak indokolt esetben tartom szükségesnek, ha orvos írja. Ezek ugyanis elsõsorban kopásos és nem elsõsorban gyulladásos eredetû problémákra jók. Én nem szedtem soha ilyesmit, ráérek vele 60éves koromig.

Nagyon jó sérülésekre, nyúlásra, húzódásra a Deep Freeze nevû krém, ajánlom mindnekinek. Fájdalomcsillapító, kiváló helyiérzéstelenítõ hatású. Ész nélkül magunkba tömni Flector kapszulát és/vagy tapaszt nem szabad.

alfaG

alfaG

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Üdv!
www.grepex.hu keressétek az Atrosan nevû terméket!

Keiko

Keiko

törzsvendég

• fórumtag
  • 419 hozzászólás

Mivel ezzel szívtam évekig, egész õsszel gerinctorna meg háterõsítés, s probléma elfelejtve. Keress meg priviben, nem akarok most 3 oldalt teleírni.

Privi ment, elõre is thx
Jónást várják a halban!