Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Térdfájás és egyéb ízületi bajok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
492 hozzászólás a témában

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
hmm,
ma tesin ugrottam fel a labdáért focin hogy elkapom, de jött egy gyerek, aki még a levegõbe meglökött, és én onnan a levegõbõl ráestem a térdemre.a legehõ legszarabb...felállni kb 4edjére tudtam, aztán eszméltem rá arra hogy akönyököm is rohattul fáj.bringázni csak nehezen tudok, de lépcsõzni alig alig.de legalább használhattam a suliba a tanári liftet:P
jah és azt mondták hogy be van vizesedve a térdem...az rossz dolog?

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
aloe veras meg eukaliptuszos melegítõ- meg sportkrémek agyba fõbe...nekem ez szokott mûködni.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Fáj a térdem, tegnap kb 50nel átmentem egy bokron és eltalálta a térdem egy nagyobb ág, ma reggel kezdett el fájni, nincs rajta seb, de fáj a csont, lépcsõn lefelé alig tudok menni. Ötletek (a jegelés nem jött be)?

A sebesség mindent megold.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás

Sógorom neurológus, de õ se tudta megmondani, hogy konkrétan mi az összefüggés az izületek és az idõõjárás között, pedig nagyon kiváncsi lennék rá.

--Trifo

nekem a szemöldököm felett, ahol össze lettem varrva, amikor buktam úgy 2 éve, és a térdemnél, ahol szintén hasonló problémám volt, fáj mindig teljesen egyszerre, amikor valami hideget eszek vagy iszok hirtelen (jéghideg fagyi vagy mondjuk egy jó jeges kóla)....:)

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás

Válaszod köszönöm , TripleB .
Érdekelne milyen tüneteid voltak , mielõtt diagnosztizálták .

Terhelés alatt szúró fájdalom,izületek fázása,néha zsibbadás,de a fõ momentum a fájás.Valõszínû hosszabb bemelegítésekkel lehetett volna tompítani valamicskét.....

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
uszabi: Tünetek: nyomó fájás a térdemben, fõleg terhelésre, meg ropogás lépcsõn mászkáláskor. Nem az a viselhetetlen fájdalom, csak nagyon-nagyon bosszantó.

Shaun: már én is... Sógorom neurológus, de õ se tudta megmondani, hogy konkrétan mi az összefüggés az izületek és az idõõjárás között, pedig nagyon kiváncsi lennék rá.

--Trifo

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.323 hozzászólás
Francba ezekkel a fronthatásokkal... De legalább tudom 3 napra elõre milyen idõ lesz kb :)
Sose értettem mit rinyálnak annyit, hogy hidegfront meg izületi panaszok, most már tudom :cry:
"Ha nem lehetsz a legjobb, légy a legrosszabb!"

bptitans.hu

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
:D:D
köszi amúgy.meg a sarkam is fájt régebben ugy hogy nem tudtam ráálni.akkor még nem tekertem.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás

az normális hogy én 8 éve néptáncolok, 2 éve futok úszok és bringázok?

amennyiben legalább 10 éves vagy, akkor ez normális:D:D

keress fel egy szakembert, meg olvasgass különbözõ netes fórumokon...

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
az normális hogy én 8 éve néptáncolok, 2 éve futok úszok és bringázok?
a térdeim már teljesen kikészültek, meg a combom is könnyen megfájdul.de a térdem az készenvan már...ha sokat táncolok mondjuk valami széki négyest, utána olyan mint ha belülrõl fájna a térdem, ott a kalács környékén.de iszonyat módon fáj...esetleg mit lehet ezzel kezdeni?

uszabi

uszabi

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás
Válaszod köszönöm , TripleB .
Érdekelne milyen tüneteid voltak , mielõtt diagnosztizálták .

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég

És még egy kérdés a végére: van valami ötletetek, hogy hogyan lehetne bemelegíteni munkába induláshoz? Csak hogy ne kelljen totál készületlen izületekkel nekilátni a bringázásnak, mondjuk -5 -10 fokban.

--Trifo

szabadgörgõ
a legolcsóbb, legegyszerûbb

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
Hali!
Bár nem én lettem megszólítva,de nekem is ez a diagnózis azt hiszem...
Én a budai Sportkórházban voltam vizsgálaton és ott állapították meg mi baja a térdemnek
ultrahangos és lézeres kezelés,mellé a térdbe kapok injekciót

-=B.B.B.=-

uszabi

uszabi

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás
Üdv !

Trifo !
Érdekelne , hogy milyen tüneteid voltak és milyen vizsgálatokkal állapították meg a porcpuhulást .

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Hali!

Nekem anno a SportKH-ban állapítottak meg porcpuhulást és kaptam rá Donát meg Condrosulfot. Érzésem szerint szart se értek. Ellenben a gyerekeim mentették meg a térdemet: nem volt idõm/alkalmam rendesen elmenni bringázni, meg semmi mást se, úgyhogy a pihenés meg is tette a hatását.

Na meg a nyújtás. Boocitól kaptam anno egy gyakorlatsort, azt csináltam hónapokig reggel-este és az be is jött. A bringázás elmerevíti, úgyhogy nem is árt hozzá a nyújtás. Íme:
Feltöltött kép

És még egy kérdés a végére: van valami ötletetek, hogy hogyan lehetne bemelegíteni munkába induláshoz? Csak hogy ne kelljen totál készületlen izületekkel nekilátni a bringázásnak, mondjuk -5 -10 fokban.

--Trifo

sanyesz

sanyesz

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Elmentem a körzetihez, írt nekem Voltaren-t, meg Fastum gélt. 1 hete kezelem, annyi a változás, hogy járni már teljesen fájdalommentesen járok, de a biciklizés még nem megy. Ha tekerek, terhelés nélkül tudok csak, max 7.5 km/h-val, de akkor is belejön a fájás 500m után.
Egy gyalogtúrás haverom vigasztalt azzal, hogy csak megerõltetés, 3 hét a gyógyulása... addig még akkor van egy hét...

pgyuf

pgyuf

vendég

• fórumtag
  • 12 hozzászólás
Sanyesz!

Nekem is hozzád hasonló tüneteim voltak/vannak. Igaz én nem vártam, addig amig már menni sem tudtam (tavaly). A kattogás eleinte nekem is fájdalom nélkül járt. Majd nem is biciklizés, hanem egy rossz mozdulattal megfájdult. A télen pihentettem, de így is eltartott 1 hónapig, amire rendbejött. Az idén májusban kezdtem újra a kerékpározást és 2 hónap múlva visszajött a kattogás fájdalom nélkül. Még lépcsõzésnél érzem, ami igazán csak kellemetlen, de nem fáj. Mostanra megelégeltem valamennyire és eldöntöttem, hogy szeptemberben elmegyek egy dokihoz. Már korábban kellett volna, de félek hogy azt mondják le a kerékpárról. Én meg már gyerekkoromtól imádok kerekezni. Ha voltál orvosnál kérlek írd meg mi történt! Majd én is beszámolok.

pgyuf

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 hozzászólás
Hát ha igy folytatod nem sokáig. Tudom kényelmetlen meg meleg stb de nem lenne egyszerûbb fölvenni mindig? Én is ezt teszem ezentúl, mert sokkal ,,bátrabb" vagyok ha rajtam van..És én is eljtászottam azt amit Te, uccsó kör csak ugy a városban, nem kell védõ, persze h lezuztam a pedállal lábszáramat:)
Térdfájásom eddig egyszer volt szerencsére, vmikor nyár elején, egy csúnya kiakadás után, nem borultam el, de a bal térdem utána egy hétig fájt legalább..

Def Jam

Def Jam

törzsvendég

• fórumtag
  • 658 hozzászólás
hát nemtudom én ahányszor borulok mindig a térdemet zuzom szét...
multkor elmentünk hegyre, áhh mondom nem huzok most térdvédõt ugyse kell...
bumm röpültem egy nagyot, szétszúztam mind2 térdem, még most is fáj vmennyire, de persze amikor rajtam van és belesülök teljesen akkor feleslegesen van rajtam...
nemtudom meddig fogja bírni a térdem... =(

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
Kapott már vki közületek Zeel nevû cuccot a térdébe?

-=B.B.B.=-