Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Bringa kövéreknek

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
263 hozzászólás a témában

N_Vitya

N_Vitya

törzsvendég

• fórumtag
  • 519 hozzászólás

Nem véletlen, hogy Amerikában, ahol van jópár duci, a fekvõbringák sokkal népszerûbbek, mint errefelé. Ezeknél nincs gond a nyereggel, hiszen olyan az ülésük, mint egy kényelmes fotel. Mondhat bárki bármit, soha egyik nyereg sem lesz olyan kényelmes, mint egy rekumbenses ülés! Egyszerûen nem oda terhelõdik a súly, ahol kevéssé vagyunk kipárnázva, ráadásul a kidörzsölõdéstõl sem kell tartani. Arról nem is beszélve, hogy biztosan nem okoz prosztata problémákat.
Szerintem egy valóban túlsúlyos embernek a rekumbensek jelentik a megoldást. Ha ráadásul trike-ot választ, akkor a fékekkel, meg az egy kerékre jutó terheléssel sincs gondja. (Talán kicsit elfogult vagyok, de hát ez van, :) ettõl még lehet igazam!)

Ja, csak sajnos ezekkel elég nehezen lehet meghódítani az erdõt...

Murla

Murla

vendég

• fórumtag
  • 188 hozzászólás

Egy másik ízgalmas kérdés, hogy milyen nyereg jó (kényelmes) nagyobb súlyú embereknek? Nemsokára új bicajom lesz, egy Merida Matts 90, aminúgy hirlik elég kényelmetlen nyereg van gyárilag

Nem véletlen, hogy Amerikában, ahol van jópár duci, a fekvõbringák sokkal népszerûbbek, mint errefelé. Ezeknél nincs gond a nyereggel, hiszen olyan az ülésük, mint egy kényelmes fotel. Mondhat bárki bármit, soha egyik nyereg sem lesz olyan kényelmes, mint egy rekumbenses ülés! Egyszerûen nem oda terhelõdik a súly, ahol kevéssé vagyunk kipárnázva, ráadásul a kidörzsölõdéstõl sem kell tartani. Arról nem is beszélve, hogy biztosan nem okoz prosztata problémákat.
Szerintem egy valóban túlsúlyos embernek a rekumbensek jelentik a megoldást. Ha ráadásul trike-ot választ, akkor a fékekkel, meg az egy kerékre jutó terheléssel sincs gondja. (Talán kicsit elfogult vagyok, de hát ez van, :) ettõl még lehet igazam!)

juby

juby

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 hozzászólás
nyeregcsö b+ bbb korm és egyebek szintén hajtomü truva isoflov ,b+ fontos a sürübb átvizsgálás,alkatrész csere.alapjában mindkét gép elég massziv nehéz darab de naon birják a strapát viszont én is birnám ha lenne bringás ruha 4xl es méretben de ez egy másik téma tehát zárom soraimat ha bárkinek tok tanácsot adni bátran keresen
bocs amiér ily hosszu let D

juby

juby

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 hozzászólás
nos figyelmessen elolvastam mindenhozzászolást.én 2éve 160kg voltam most 140vok járok aszfalton, cc-zek,Dobogokö kórnyékén sokfelé jártam voltak igen meredek lefelék ,sár,esö meg ami kell.De az avid vfék mindig megfog.Persze észnél kell lenni kerékböl 2szett van ami nekem bejöt 1.wtb dual duty fr 2.b+ zero 2milis dt küllö b+ agy kb 2év alat 1szer kellet igazitanom rajtuk vázbol van egy noname acél + Scott purgatori kb,,ezer"éves de még semi baja

k.ender

k.ender

vendég

• fórumtag
  • 35 hozzászólás
Lehet szidni a tárcsafékeket mint a bokrot, de nekem a BB5öm megmentette az életem, mert az az idióta buszos felmászott a járda/bicikli út párosra... (najó, én vagyok 49 kg a bicó 14... :D)

.:]{3|\|[)3R:.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Egy másik ízgalmas kérdés, hogy milyen nyereg jó (kényelmes) nagyobb súlyú embereknek? Nemsokára új bicajom lesz, egy Merida Matts 90, aminúgy hirlik elég kényelmetlen nyereg van gyárilag

ez abszolút szubjektív és egyénfüggõ.....lehet amire én azt mondom hogy a világ legkényelmesebb nyerge, az Neked egy fél óra után elviselhetetlen....../pl sokan szeretik a lookin nyergeket, nekem annál kényelmetlenebb még nem volt, / de mondjuk hosszú távon általában inkább a keményebb nyergek jók, és ha az adott súlyhoz alkata is van az embernek akkor inkább a kissé szélesebbek.../135-140 mm /. nekem eddig a selle san marco és a specialized, lukas közepû nyergek jöttek be, /igaz ezek nem olcsók/ de szokták dicsérni pl a ricsi nyergeket is, ......

szal a választék nagy, de mivel kipróbálni nem tudod, elég lutri.....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

matts90

matts90

vendég

• fórumtag
  • 22 hozzászólás

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás
Ami az érdekes volt, hogy nem a küllõk feje pattant le nagyobbrészt hanem a menetnél törtek inkább.
A küllõ anyába benne maradt a darab. Szóval a küllõk minõsége tényleg gyenge lehetett.

Egyébként nem egyszer fûztem kereket éltemben és csak ennél a küllõ szériánál volt vele gond.
Persze nem kell gyakran kereket fûzni és nem is egy óra alatt hozom össze, de megcsinálom.

Az össztelós gyári küllõivel is akadtak ilyen problémáim egy idõ után és a szimpla alu felni is deformálódott.
Akkor vettem hozzá duplafalu felnit és valami strapabíró küllõt is szereztem, már nem emlékszem a márkára.
Azt viszont méretre kellett vágni mert agyváltót tettem bele és ahhoz nem volt gyári méret.
Ezt nekem szervízben vágták méretre, de csak úgy vállalták ha õk fûzik, mert
a méret fûzés közben adódott (mint mondták), nem számolták ki elõre.

A minõségi küllõ és felni beépítése után az össztelósnál már nem szakadt küllõ
és stabil a kerék, szóval teljesen igaza volt aki korabban ezt írta, hogy nagyobb terhelésnél ez lényeges.

A mai "cora-bike" kategóriával még 72 kilósan is vigyázni kell.
Ráül egy tekintélyesebb ember és összeroskad a bringa minden porcikája.

Viszont egy idõben két naponta volt defektem.
Királydinnye tüske, szög, üvegszilánk, nagyobb tüske stb. ..mindent kiszedtem már a gumiból.

Aztán vettem 3500,-körüli áron defekt védõ szalagot.
Olyasmi anyagból van mint a mûanyag pvcpadló szegély, talán kissé rugalmasabb.
Azóta már legalább két éve soha semmi gondom nem volt ezzel. Ajánlom mindenkinek!

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás

átfûztem és centíroztam az egész hátsó kereket és reggel azzal mentem, haza. :)
Persze így sem bírta sokáig, megint szétszakadt.
Ennyit a kempingrõl..

Inkább ennyit a vásárolt küllõk minõségérõl, vagy a keréképítési/centírozási tudásodról...

Esetleg az agyat nagyobb felnihez tervezték, és a küllõk laposabb kilépési szöge túlterhelte a hajlítást. De nagyjából az is a te hibád, hogy nem hajlítottad meg õket fûzéskor.

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás
Most nézem, hogy Zoli még nem járt itt?
A neten keresztül nem igazán szokott beszélgetni és talán ott nem jött össze valami.

Ettõl függetlenül mindenkinek köszönöm a tanácsokat a nevében is.
Majd kinyomtatom neki az itteni termést, végülis össze hozzuk valahogy a segítséget.

Reggel amikor találkoztam vele akkor azt kérdezte, hogy itt megkérdeztem-e
milyen bringás boltban nézzen körül teherbíró agyváltós kisebb egyszerûbb bicikli után.
Aztán mondtam a belépés módját és a személyes kérdezés lehetõségét.

Mindenkinek köszönöm az összes építõ hozzászólást, más nem is volt közte :)
Talán majd késõbb jelentkezik, de ha nem akkor majd segítek neki áttekinteni az itteni infókat.
Mégegyszer kössz mindent.

Szoktam tolni rendszeresen keresztanyám kempingjével a telken (söré a közértbe, meg fagyié, meg kukoricáért a vetésbe), de nem akarja megadni magát rajta semmi, pedig 100 fölött vagyok simán.

Amit a szakadós kemping küllõkrõl írtam, azt egy helyen vettem (mert akkor másik agyváltó került bele)
és azután kedtek szakadni a küllõk ennyire, hogy egy út alkalmával legalább kettõ-három elszállt.

Majdnem elfeledtem, hogy egy alkalommal kb 20 kiló krumplit tettem fel a csomagtartóra, de az is csdak 90 kiló..
De azután kezdett szakadozni.

Szóval lehet, hogy selejt minõséget adtak abban a boltban és azért ment szét gyakran.
Biztosan serbli-acélból készülhettek..:mad: lehet, hogy vissza kellett volna menni reklamálni.. :karpiem:

Szigi_

Szigi_

törzsvendég

• fórumtag
  • 958 hozzászólás

Azt hiszem "montana" volt ráírva.
Jópár éve harmincért vettem a Kálvin téren az áruház alatt a brigaboltban.

Hugomnak is olyan bringája van. Nõi rózsaszín. Nagyon vad!
Egyébként ha jó összecsukható bringa kell: http://www.puma.com/bike/

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.179 hozzászólás

Szerintem a mai kínálatban a nem gagyi bicajok mind elbírnak majd' mindenkit.

Ha meg a régebbieket nézed szerintem méginkább így van! Azok még nem a fogyasztói társadalomnak készültek;) pláne a kemping. Én nemrég vettem egyet innen az apróból a lányomnak 3 ezer Kemény Magyar Forintért :D teljesen hibátlan, igaz az elsõ dörzsfékje hiányzik. Ez tényleg best buy!

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
70 kiló tényleg semmi. Mostanában mindig csodálkozom a hsz-eken, hogy 75 kg vagyok, milyen bicikli kell hozzá, stb. stb.
Ez hülyeség. Én 95kg vagyok, de még soha nem fordult meg a fejemben, hogy emiatt valami irreális alkatrészbázis kellene, esetleg bicaj. Még sosem fordult velem elõ, hogy a súlyom miatt tettem volna valamit tönkre.

Szerintem a mai kínálatban a nem gagyi bicajok mind elbírnak majd' mindenkit.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Szoktam tolni rendszeresen keresztanyám kempingjével a telken (söré a közértbe, meg fagyié, meg kukoricáért a vetésbe), de nem akarja megadni magát rajta semmi, pedig 100 fölött vagyok simán. Szal az szentem best buy telekre. :D Kijössz a tóból, iszapot lerázod, és már tekerheted is meztéláb a jó kis gumírozott pedálokat. :)

Ha nincs elég pénzmag, akkor inkább egy egyszerûbb merevgép, mint egy gagyi, balesetveszélyes össztelós.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.179 hozzászólás
Szerintem a 120 kilóhoz városba semmi extrát ne keress!

Én 111kg voltam amikor tekerni kezdtem és egy 20 éves Puch országútit vettem 20 ezerért, hozzá sem kellett nyúlni a 4000km alatt amit beletettem, mielõtt lecseréltem volna. Viszont ez nem semmi, hogy a gazdaságos váz így törik 70 kiló alatt:scared:

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

ja csak az egészség mindennél fontosabb, és az nem jó játék, amikor egy váz ilyen szinten épül ketté a hegesztés mentén...

Akkor nem egybõl jött szét.
Jöttem le a János hegyrõl és valami nagyobb gödör jobban megterhelte még fentebb, éreztem is.
Utána már lent a SzilágyiE. fasoron elkezdett nyikorogni. Szinte sírt a fém de nem láttam hol.
Többször megálltam keresni a hiba okát. Mire kiértem a Duna partra akkor engedte el annyira,
hogy meg tudott billenni és erõsen féloldalassá vált. Súrlódott a kerék ha terheltem a nyerget.
Azután is tudtam menni vele ha nem ültem, csak állva hajtottam.
Szerencsémre nem volt annyira hirtelen és veszélyes amikor megadta magát.
Egyébként kössz a jótanácsot és végülis igaz, törhetett volna rosszabbul is.

Közben átadtam Zolinak a belépési adatokat, majd biztosan jelentkezik késõbb.

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás
ja csak az egészség mindennél fontosabb, és az nem jó játék, amikor egy váz ilyen szinten épül ketté a hegesztés mentén...

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

Mi a márkája ennek vaáznak? :D

Azt hiszem "montana" volt ráírva.
Jópár éve harmincért vettem a Kálvin téren az áruház alatt a brigaboltban.

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

Facs! Egyértelmûen sz@rjál rá!
A védõfelszerelés a bringázás szerves része. Ennyi.

Pontosan így van!
Ez olyan mintha kiröhögnél valakit mert beköti a biztonsági övet, vagy mert becsukja az ajtót indulás elõtt.

balu:
egy ilyen tesco hulladék vázat én nem állnék neki hegesztgetni, nem jó vicc...
nem akarlak megsérteni, de ennél egy 20 éves acél váz is jobb konstrukció, akkor már inkább azt...

Ebben igazad van, de akkor éppen nem jutott volna jobbra való.
Viszont van egy ismerõsöm aki különbõzõ csövekbõl hegeszt hasonló dolgokat és nagyon jól dolgozik.
Szerintem erõsebb lett mint a gyári. Szóval akkor ez volt a legjobb és legolcsóbb megoldás.
Már gondoltam rá, hogy valami komolyabb és fõleg könnyebb bringát kellene venni
(ami elbírja a 72 kilómat), viszont nem szeretnék lemondani a hátsó kerék rugózásról.
Egy ilyen jobb gép az többszázezerbe kerül, az össztelós kényelmét meg már megszoktam.

Régebben agyváltós kemping bringával jártam, de annak a küllõi nem bírták,
a végén már naponta kellett cserélgetni a kiszakadt szálakat.
Volt olyan eset is, hogy Békásmegyerrõl bejöttem a munkába az Ecseri úthoz de a népliget elõtt már össze roppant minden küllõ. Aztán felraktam az 1-es villamosra és onnan felemelt hátsó kerékkel végig szaladtam az Ecserihez.

Utána telefon haza, behozták a tartalék küllõket mert már számoltam rá, hogy mindíg szakad, így volt bõven.
Itt munkahelyen átfûztem és centíroztam az egész hátsó kereket és reggel azzal mentem, haza. :)
Persze így sem bírta sokáig, megint szétszakadt.
Ennyit a kempingrõl..

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Facs! Egyértelmûen sz@rjál rá! Én is ezt teszem. Amikor kiröhögött néhány kis pics@ (12-14 évesek) meg 1-2 plázabuzi, oda sem hederítettem. Volt rajtam bukó meg mez és épp megáltam kulacsot tölteni... Õk nem tudják, hogy néha 60-nal repesztek, erdõben meg sokszor 35-40-nel, és körülöttem fák. De azt sem tudják, hogy milyen meredekeken kell lemenni. Csak azt látják, ami a szemük elõtt van.
De a sisak már 2-szer megvédett a komolyabb (?) fejsérülésektõl. Vedd fel! Ne akard tönkretenni az életed! A többi meg nem bringás.
[Jó kis prédikáció, nem? :D )
Mod.: A védõfelszerelés a bringázás szerves része. Ennyi.
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.