nem volt pereme, nem tört le semmi róla. Hornyolt rész sem látszik a piros "dobon"/orsón (vagy min). Persze az éle lenyalódott kissé legalább, könnyen leeshet a bowden. Maga a váltókar burkolata ott van a kormányon, 4 csavarral rögzül bele az alsó mechanikát tartó műanyag, annak van egy a bowden leesését meggátolandó műanyagja szerintem, majd legközelebb lefotózom. Csak ha van is, nem nagyon működik. 
Mikor 50t-re váltok, már egy ideje néha "luftot" váltott a mechanika. Itt feszül a rendszer a legjobban, a hátsó váltó rugója is ugye itt fejti ki a legnagyobb ellenállást. Aztán néha 50t-re váltás egy tompa kattanás és a váltókarok meg se mozdulnak. Utána állítok a váltón a limiter csavarnak, picit többet engedjen, hátha segít, bár nem fűzök ehhez sok reményt. Cserébe beeshet a lánc a küllők közé.
Szóval, ez az SX Eagle váltó nem úgy tűnik, mint ami az örökkévalóságnak készült. Egyelőre nem váltok 36t fölé, csak 1-1x, ha nagyon muszáj a 42t-re, 50t-t nem használom. Tegnap így mentem 2 órát, így bírta szépen.
Neten rákerestem, temérdek fotó van ugyanilyen issue-ról. Szerintem típushiba.
Ami izgi, hogy például bike24.de-n néztem, out of stock az SX, az NX, a GX, az X01 és igen, még az XX1 eagle váltó is - kivéve az e-bike-specifikus xx1 single clicket, abból van még pár darab potom 160 EUR áron. 
zscs módosította - 2021. június 28. - 13:50