Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Váltók, váltókarok
Indította
zsizso
, 2005. március 04. 13:20
Írta 2005. március 18. - 06:50

viszont bújtathatod aligatorba vagy avid flak jacketbe és akkor nem megy bele a sár. ez engem szerencsére nem érint mert esõben nem bringzom.
inkább használd a bovdenakasztó szemeket, a végig bovdenházat csak nagyon jó bovdennel érdemes alkalmazni és akkor is csak ha nem megy másképp
inkább használd a bovdenakasztó szemeket, a végig bovdenházat csak nagyon jó bovdennel érdemes alkalmazni és akkor is csak ha nem megy másképp
Írta 2005. március 18. - 01:58

hö?
Hogy a két bowden akasztó közötti tökeid alatt elsuhanó bowdenszakaszra gondolsz?
áá, nem ,nem kell bebowdenezni szerintem.
szerintem.
Hogy a két bowden akasztó közötti tökeid alatt elsuhanó bowdenszakaszra gondolsz?
áá, nem ,nem kell bebowdenezni szerintem.
szerintem.
Írta 2005. március 18. - 01:55

csak erdeklodes keppen. a bringa egy reszen a bovden szabadon van a levegoben ezt erdemes a kovetkezo ujra bovdenezesnel bovdenhazba bujtatni vagy megint hulyeseget kerdezek
?

Írta 2005. március 17. - 21:32

Én egyszer próbáltam 1 low normál XT váltós bringát, villámgyorsan megszoktam. Igaz maratonon nem próbáltam, de én jobb szeretek felfele váltani egyszerre 3-4 fokozatot, mint lefele. Mondjuk ez hagyományos váltókarral volt.
Írta 2005. március 14. - 21:41

tenyleg.. nem rossz 5let 
elvegre az attetel azonos
ha elol a legnagyobb hatul kozepen vagyok kb.

elvegre az attetel azonos

Írta 2005. március 14. - 20:47

Szerintem ne tekerj semmit, hanem inkább hanyagold a legkissebb és legnagyobb fokozatot hátul, ha elöl a középsõn vagy.
Írta 2005. március 14. - 20:40

elolvastam a bikkmakk cikket a valto beallitasrol de nem igazan tudom mit tegyek
ha a elso valtom kozepen hatuul legkisebben van akkor hozzaer picit a lanc az elso valtohoz es zorgosos hangja van. A finom allito keves. Min tekerjek milyen iranyba es mennyit
,hogy jo legyen?
ha a elso valtom kozepen hatuul legkisebben van akkor hozzaer picit a lanc az elso valtohoz es zorgosos hangja van. A finom allito keves. Min tekerjek milyen iranyba es mennyit

vendég_rvilike_*
Írta 2005. március 14. - 20:23

En mar probaltam olyan bicajt,amin rapidfire xtr kar vol,forditott rugos xtr valtoval.Igaz az meg a regebbi volt,de szerintem nagyon szar hogy azzal valtasz fol amivel egyebkent le,raadasul csak egyet tudsz egyszerre.Bar lehet ez csak engem zavar,uj dual control cuccosokkal is ez a bajom
Írta 2005. március 14. - 19:42

Én low normal XT+ LX dual control-ról tudok beszámolni. Ha fullra nyomod, akkor simán váltja neked lefelé a 3 fokozatot. Szépen lemászik a lánc, semmi ugrás terhelés alatt sem. gondolom az XTR sem lehet sokkal sz@rabb

Írta 2005. március 14. - 19:12

úgy van ahogy Endroo mondja, és ezzel kapcsolatban volnék arra kíváncsi, hogy mit csinál abban az esetben ha teljesen "megnyomom"(ekkor 4-et vált lefele=kisebb fogaskerékre), nem ugrik vagy...?
"...- Idõt bõven hagyj mindenre! Inkább a sátradban ebédelj, mint a sziklafalban vacsorázz. Soha nem indulhatsz túl korán!..."
Írta 2005. március 14. - 13:09

Érdemes beruházni egy Avid Rollamajig-ra?
Eddig nem sok bringán láttam, de nézegetve a lánc katalógust a merida a csúcsmodelljeit ezzel adja.
Eddig nem sok bringán láttam, de nézegetve a lánc katalógust a merida a csúcsmodelljeit ezzel adja.
Írta 2005. március 14. - 10:36

de fordítva mûködik, nem? tehát nyomom, akkor lefelé, ha gyorslövök, akkor felfelé :chin:
Írta 2005. március 14. - 00:12

Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata rapidfire xtr váltókar és lownormal xtr váltó haszálatával kapcs.?
sajnos nincs.

Írta 2005. március 13. - 22:05

most had ne keressem meg helyettedMi a pontos neve ami 1500FT ? :scratchhe

ggx: akkor már igazán elflexelheti a láncvillát is

Írta 2005. március 13. - 19:21

Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata rapidfire xtr váltókar és lownormal xtr váltó haszálatával kapcs.?
"...- Idõt bõven hagyj mindenre! Inkább a sátradban ebédelj, mint a sziklafalban vacsorázz. Soha nem indulhatsz túl korán!..."
Írta 2005. március 13. - 18:58

Láncot másképp nehéz lesz leszedni, hacsak nincs kedved szétbontani az elsõ+hátsó váltót.
és utána még le kéne bontani a láncvillát is, ugyanis a lánc belefut a hátsó triangulumba....
maradjunk a patentszemnél

Írta 2005. március 13. - 18:16

1500-ért van jófajta + 800-ért van patentszem és soha többé nem kell láncbontóval f.szakodni
Mi a pontos neve ami 1500FT ? :scratchhe
Írta 2005. március 13. - 14:09

állítólag lehet, de én szkeptikus vagyok mint a zsírral kent lánc esetében is
bár ha elég puha a zsír ... liba tipusú?

Írta 2005. március 13. - 14:07

Minnél hosszabb a bowdenház, annál nyúlósabb és lassabb a váltás.
Írta 2005. március 13. - 14:02

érdemes egész bovdenházat szerelni a váltóhoz?!
nálam a vázon az alsõcsövön fut a váltó bovden igy a latyak meg a retek rögtön fölurgik rá...
edit
aham,értem
de igy sem tul jó csak ha tiszta idõ van
lehet kipróbálom ...
azt majd mesélek
nálam a vázon az alsõcsövön fut a váltó bovden igy a latyak meg a retek rögtön fölurgik rá...
edit
aham,értem
de igy sem tul jó csak ha tiszta idõ van
lehet kipróbálom ...
azt majd mesélek

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..
BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz!