Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
7437 hozzászólás a témában

Tailor

Tailor

törzsvendég

• fórumtag
  • 665 hozzászólás
Köszi a választ, megnézem, utána jelentkezem.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
cuki: elsõ lépésben olvasd el a bikemag.hu oladlon található váltóbeállítás cikket, utána olvass vissza ebben a topicban 1 azaz egy oldalt és ha még mindíg nem stimt akkor kérdezd meg újra ... bár valószínûleg virtuálisan senki nem fogja tudni megmondani neked hogy mitöl zörög a váltód ;) (kedvenc kérdésem: "valamit kiírt a számítógépem, mi baja lehet?")

Tailor

Tailor

törzsvendég

• fórumtag
  • 665 hozzászólás
sziasztok.
A váltokról lenne egy pár kérdésem. A hátsó váltom ( acera ) a beállítások ellenére is csörgö hangot ad. Fõleg kisebbrõl nagyobbra.
Mindenféle beállítást már próbáltam, de a hang megmaradt. Kicsit zavaró.
Tudnátok ebben tanácsot adni ?

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
mondjuk a Nokon nem is bovdenház, hanem egy isteni ajándék ;) ha hajlandó vagy kifizetni

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.218 hozzászólás
No ez a Nokonnál valahogy nem jelentkezik. Összenyomhatatlan az egész szerkezet, s a szilikoncsõ meg igen sikamlós. Ha meg mégis darabos lenne kissé a mozgás, olajat a csõbe és siklik, mint a jég.

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás
leginkább a surlódás számít....
ha végig házban fut a bowden, nagy a surlódása, és kellemetlenebb érzés a fékezés váltás, illetve estelgesen a váltó/váltókar vagy fék/fékkar rugóereje nem elegendõ a bowden mozgatásához és akkor már mûködésbeli rendellenességek is fellépnek

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.362 hozzászólás

csak erdeklodes keppen. a bringa egy reszen a bovden szabadon van a levegoben ezt erdemes a kovetkezo ujra bovdenezesnel bovdenhazba bujtatni vagy megint hulyeseget kerdezek :D ?

Na azt mintha nem mondta volna el senki, hogy miért is futnak szabadon a bowdenek ahol lehet.Tehát azértm mert a bowdenháznak azért van valami rugalmassága, szóval ha kilmétreket tekersz belõle a cangára akkor meglehetõsen rugalmas lesz a fékezés/romlik a váltásteljesítmény.Míg ha szabadon fut, akkor a ház rugalmasága nem játszik, csak maga a bowdenszál.

tomikacrux

tomikacrux

vendég

• fórumtag
  • 54 hozzászólás
Köszönöm a válaszokat low normal ügyben, természetesen ha van valaki másnak is tapasztalata kérem írja meg!!!!
"...- Idõt bõven hagyj mindenre! Inkább a sátradban ebédelj, mint a sziklafalban vacsorázz. Soha nem indulhatsz túl korán!..."

csgy

csgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás
Hosszú volt a hét, vagy mi van?

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
ááá, egy beszari alak vagyok.
elméleti biciklista, lakás nagybót, oda-vissza.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
akkor te most ilyen ember a gépben cyber biker vagy? :)

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
biztos kaffi lehet, én még nem mentem ilyen fordított mûködésû váltóval..
Mondjuk. nálam az se fordul elõ, hogy a bicó "nagy áttételben" marad. Mert ugyanis van egy színérzékelõ a stücniben a fejem felé, s ha a vörös sötéttebb árnyalatait véli felfedezni, az elõtte lévõ dõlésszög ismeretében automatikusan kiadja a parancsot az ujjaimnak, hogy "low" de sürgõssen vaze.
;-)

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.218 hozzászólás

En mar probaltam olyan bicajt,amin rapidfire xtr kar vol,forditott rugos xtr valtoval.Igaz az meg a regebbi volt,de szerintem nagyon szar hogy azzal valtasz fol amivel egyebkent le,raadasul csak egyet tudsz egyszerre.Bar lehet ez csak engem zavar,uj dual control cuccosokkal is ez a bajom

Én Low Normal XTR-t nyüstölök a saját Dual Control váltókarjával és egyáltalán nem gáz hogy csak egyesével pakolgatja a láncot a nagyobb lánckerékre. Sõt!!!! A "pofozásos" mûvelet sokkal rövidebb ideig tart (nálam), mint egy nyomás. A 3 fokozat váltása idõben ugyanannyi, mint a 3 visszaváltás.
Gondolom elõfordult már veletek, hogy egy emelkedõn nagy áttételben maradt a bicó és könnyebbe kellett váltani, ugyanakkor meg nyomni kellett a pedált, mert ha nem akkor elfogy a lendület és perec. Ekkor hagyományos váltónál ha váltunk akkor kerreg, kattog, s az ujjunk beletörik a váltokar nyomásába, esetleg szakad a lánc. Ez a fordított mûködésnél nincs. Meredek fölfelén, kiállva is kerregés nélkül könnyedén teszi a láncot a nagyobb lánckerékre, s mivel a váltókar ekkor old, men törik le az ujjunk sem.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
viszont bújtathatod aligatorba vagy avid flak jacketbe és akkor nem megy bele a sár. ez engem szerencsére nem érint mert esõben nem bringzom.
inkább használd a bovdenakasztó szemeket, a végig bovdenházat csak nagyon jó bovdennel érdemes alkalmazni és akkor is csak ha nem megy másképp

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
hö?
Hogy a két bowden akasztó közötti tökeid alatt elsuhanó bowdenszakaszra gondolsz?
áá, nem ,nem kell bebowdenezni szerintem.
szerintem.

Gui

Gui

törzsvendég

• fórumtag
  • 707 hozzászólás
csak erdeklodes keppen. a bringa egy reszen a bovden szabadon van a levegoben ezt erdemes a kovetkezo ujra bovdenezesnel bovdenhazba bujtatni vagy megint hulyeseget kerdezek :D ?

Csucsu

Csucsu

törzsvendég

• fórumtag
  • 780 hozzászólás
  • LocationBudapest
Én egyszer próbáltam 1 low normál XT váltós bringát, villámgyorsan megszoktam. Igaz maratonon nem próbáltam, de én jobb szeretek felfele váltani egyszerre 3-4 fokozatot, mint lefele. Mondjuk ez hagyományos váltókarral volt.

Gui

Gui

törzsvendég

• fórumtag
  • 707 hozzászólás
tenyleg.. nem rossz 5let :)
elvegre az attetel azonos :D ha elol a legnagyobb hatul kozepen vagyok kb.

csgy

csgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás
Szerintem ne tekerj semmit, hanem inkább hanyagold a legkissebb és legnagyobb fokozatot hátul, ha elöl a középsõn vagy.

Gui

Gui

törzsvendég

• fórumtag
  • 707 hozzászólás
elolvastam a bikkmakk cikket a valto beallitasrol de nem igazan tudom mit tegyek
ha a elso valtom kozepen hatuul legkisebben van akkor hozzaer picit a lanc az elso valtohoz es zorgosos hangja van. A finom allito keves. Min tekerjek milyen iranyba es mennyit :D ,hogy jo legyen?