Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
7430 hozzászólás a témában

Lacika

Lacika

vendég

• fórumtag
  • 229 hozzászólás
Hál isten ez nem a shimano-sram vita :) (komolytalan...)
Nem hiszem el, hogy ezt a váltót normálisan tároltad!!! Apámnak a biciklijén egy 8éves LX váltó figyel, benne van már jópár ezer kilóméter!!! és semmi baja. A nyitott erkélyen van télen, nyáron.

Eerie

Eerie

törzsvendég

• fórumtag
  • 514 hozzászólás

Mivel saját eszemtõl, magamnak nem vásárolok ilyet, egy haverom kérésére rendeltem egy Shimano Deore hátsó váltót. mivel a haver utólag meggondolta magát, rajtam maradt. Ez már volt vagy 3 éve. ...kis szütyübe belerak... eltesz.
[...]
Számomra tanulság, amire lassan egyre több ember jön rá: ha ár- érték arányt nézel, a Shimano? kérdésre, símán "NÓ" szóval kell válaszolni.

Ezzel szemben szeretném felhozni tisztelt vitrinbiker úr az én Deore hátsóváltómat, amely 2002-ben kezdte meg szolgálatait, és jelenleg is minimális karbantartási igény (értsd évente átlagban egyszer bovdencsere, utánállítás és csókolom) mellett ugyanolyan jól végzi feladatát, mint 5 évvel ezelõtt. Számomra tanulság: most inkább nem is írom le.

Tyito

Tyito

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.067 hozzászólás
Karakoma: most rohanok dolgozni... holnap, ha hazajövök, fényképezek ugyan olyan korú LXet és régebbi Sachs Quartzot és 3éves XOát Ugyan ott, ugyan úgy tároltat! Szembetûnõ lesz a különbség!

Üdv.: tyito a nem hegylakó! Peace ;)

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.558 hozzászólás

Mivel saját eszemtõl, magamnak nem vásárolok ilyet, egy haverom kérésére rendeltem egy Shimano Deore hátsó váltót. mivel a haver utólag meggondolta magát, rajtam maradt. Ez már volt vagy 3 éve. ...kis szütyübe belerak... eltesz.
Múlt héten, Feleségem gyermekethordani összerakott kerójára, gondoltam, felszerelem! Elõvettem és a linkben látható szomorú látvány fogadott!
Három nap csavarlazítózás után csak a felsõholtpont állító csavart és a bowdenfeszítõ csavart sikerült kitekernem, zsírzás okából, az alsó holtpont állító csavarka kérlelhetetlen maradt!

http://kep.tar.hu/tyitoka/50453978#2

kicsit off:
A Shimano XTR Dual Control kesztû után, amelyben összegyûrödött a szivacs a tenyér részen és nem is a legoccsóbb kategória, itt a következõ símán nó pofon!
Számomra tanulság, amire lassan egyre több ember jön rá: ha ár- érték arányt nézel, a Shimano? kérdésre, símán "NÓ" szóval kell válaszolni.
ON:

Tisztelt Moderátor Urak! Ha az énvélemény nyílvánítás ezen formája erkölcsöt rombol, kérem törölni a hozzászólásomat. Köszönöm!

Már csak azért is megkérdezem: Ha soha nem használtad a váltót akkor mitõl ilyen rozsdás? Esetleg a nem megfelelõ tárolás miatt rohadt bele a csavar, rohad szét az egész?! Minden boltban akad 5-6 éves alkatrész (Shimano és egyéb is) azok nem néznek így ki valamiért… Szerinted tényleg a Shimano a felelõs ezért?
Ha ugyan ezen a helyen tárolod a vizesen elrakott, a gumisnál a zacsiba szépen belecsomagolt téli autós kerekeidet (felnistõl), akkor a szétrohadt felni, sz@rráment gumi miatt kit fogsz okolni?

Tyito

Tyito

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.067 hozzászólás
Múlt héten, Feleségem gyermekethordani összerakott kerójára, gondoltam, felszerelem! Elõvettem és a linkben látható szomorú látvány fogadott!
Három nap csavarlazítózás után csak a felsõholtpont állító csavart és a bowdenfeszítõ csavart sikerült kitekernem, zsírzás okából, az alsó holtpont állító csavarka kérlelhetetlen maradt!

http://kep.tar.hu/tyitoka/50453978#2

kicsit off:
A Shimano XTR Dual Control kesztû után, amelyben összegyûrödött a szivacs a tenyér részen és nem is a legoccsóbb kategória, itt a következõ símán nó pofon!
ON:

Tisztelt Moderátor Urak! Ha az énvélemény nyílvánítás ezen formája erkölcsöt rombol, kérem törölni a hozzászólásomat. Köszönöm!

Üdv.: tyito a nem hegylakó! Peace ;)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
a 32-34 az mért van keresztbe ?
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
én pl. szeretem ha valahova nem kell felcipelnem:D így néha jól jön a 34.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
siman. mert? nincs az annyira keresztbe. csak kicsit :)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
32-34 keresztbe?

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
a 22-34 azt mar tenyleg fuggoleges falra maszasos attetel, de egy 32-34 neha jol jonne a 32-32 helyett. nem szeretem hasznalni a kis tanyert. a kovetkezo hajtomuvem dupla lesz.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
pite: visszatérve a délelõtti kérdésedhez: ha 34-es fogsort ki is tekersz, tuti gyorsabban halad az, aki melletted cipeli/tolja ;) szóval ezért felesleges.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
sora 8as fvk-val jó a 300as ex hátsó váltó?és a 400as elsõ?az nagy baj ha országútira teszek 200 gs-t hátra?:confused:

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás

sziasztok,

épp a váltót szerelném fel,de felmerült egy nemvárt kérdés. Jagwire RIPCORD váltóbovdent vettem, és duplavégû. egy "dió" nagyobb mint a másik. az egyikbe "SS", a másikba meg "CC" van írva. Sram Attack "trigger" váltókarba tenném, de nem tudom eldönteni melyik felét....:confused:

nincs olyan végtelenül sok befûzési lehetõség (gy.k. 2), és szerintem az alatt az idõ alatt, amíg a kérdést beírod és várod a választ, addig vagy 4 bowdennel próbálhattad volna ki, hogy melyik vége is a jó...bowden megfog, befûzõd a vékonyabb végét, és megnézed, hogy jó-e avagy nem. ha igen, akkor örülsz, befûzõd a bowdenházba is meg a váltóba is. ha meg nem, akkor a másik vége lesz a jó...próba cseresznye;)

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás

sziasztok,

épp a váltót szerelném fel,de felmerült egy nemvárt kérdés. Jagwire RIPCORD váltóbovdent vettem, és duplavégû. egy "dió" nagyobb mint a másik. az egyikbe "SS", a másikba meg "CC" van írva. Sram Attack "trigger" váltókarba tenném, de nem tudom eldönteni melyik felét....:confused:

Én az X.9-embe a hosszúkásabb (vékonyabb) végét fúztem be. Valszeg az jó lesz neked is. Remélem nem mondok hülyeséget :chin:
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

newbiker

newbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 520 hozzászólás
sziasztok,

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

971-es lancot en nem vennek. mondjuk ez leginkabb az itteni arszabas miatt van. a 951 is van olyan jo, de sokkal olcsobb. ha mar tobbet akarsz kolteni, akkor inkabb 991. vagy valamelyik ureges csoda. es akkor konnyitettel is :)

Valmi különbség csak van? Akkor inkább 951 mint 991, annyit láncért enm szívesen adnék, de 4K-t gondoltam megér a 971... Ha más szerint is inkább 951 mint 971 akkor jó, mert legalább a XT sor ártöbbletét enyhítené...

http://www.speed-way...offset=6#termek
Bár ahogy elnézem össz egy ezres a különbség...
3100 a 951, 4100 a 971...és 5500 az XTR. Van értelme az XTR láncnak vagy ha nem strapabíróbb mint a Sramok? (951 azt tudom hogy üti a hasonló árban lévõ shimanokat, de följebb nem hallottam róluk semmit...) LX 3700, XT 4800 Ft.
Ezek közül akkor a 951 éri meg legjobban?

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
991-tõl kicsit féltem, de príma. :)

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
971-es lancot en nem vennek. mondjuk ez leginkabb az itteni arszabas miatt van. a 951 is van olyan jo, de sokkal olcsobb. ha mar tobbet akarsz kolteni, akkor inkabb 991. vagy valamelyik ureges csoda. es akkor konnyitettel is :)

RAUH-Welt
B E G R I F F

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Az, hogy a váltó precíz-e vagy sem, az nem attól függ, hogy mien kanalas. Nekem hosszú kanalas a Saint-em, és igen precíz. :)

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Kamasima: http://bikemag.hu/content/view/100/10/ Be kell állítanod a végpontot.