Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
7430 hozzászólás a témában

xy888

xy888

vendég

• fórumtag
  • 66 hozzászólás
Nekem meg ugyan ilyenem csak bilincses de nem aza tipikus felülhúzós hanema a top swinges,szóval mint ez csak bilicses.És jó h a lánckeré így meg úgy,de nem azzal volt a agond hanem amikor kinyomtat amgát oldalra közép vagy angytányérra és felgyült ott a sár nem tudta amgát kistányérra visszahúzni és ez ugyan olyan csak ez a monoblockra szerelhetõs nem bilincses.Nos ez a bajom!!!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
az enyémet speciel nem volt ember aki be tudta volna állitani...../szintén karbon g-zero és xt/ középtánnyérról nagyra váltás az úgy történt hogy megállás és láncot kézzel felsegít....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

Egyébként az elsõ váltó a felfogatási lehetõségtõl függ, nem a keró fajtájától... :/

Jé, ezt nem is tudtam! Köszi!!! ;)
A váz típusából kiderül, hogy milyen a felfogatás. Legközelebb majd közérthetõbben fogalmazok! :D

G-Zeron használtam ilyen rendszerû XT elsõ váltót és korántsem voltam vele megelégedve.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

jimmy8

jimmy8

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás
Nem vagyok egy határozott:chin: , így még mindig vacillálok, milyen váltókart vegyek. Mivel a hátsó váltó shimano és egy ideig még nem cserés, ezért nem sok választás marad, de....
Érdemes e venni shimano váltóhoz való SRAM marokváltót (csak megpróbálkoznék vele). Esetleg csak azért gyárt shimano kompatibilis váltó"karokat" a SRAM, hogy lefedje ezt a piaci szegmenset is, és a mindenki által hangoztatott SRAM fölény (jól mûködõ, nehezen elállítódó, tartós...) csakis a saját váltóihoz való bowdenhúzású váltókaroknál jelentkezik?
Ha érdemes, akkor melyiket: Attack, Centera vagy MRX? (Csakis 8-as)
Jelenleg egy ALTUS:( hátsó váltóhoz lenne, de késõbb sem lesz DEORE-nál jobb felrakva.

Tyito

Tyito

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.067 hozzászólás
Karakoma: kicsomagoltam és leképeztem... http://pix.bikemag.h...ry.php?cat=2955

Eerie: nem a vitrinben tekerek a kerómmal. Ha jól olvasod, éppen a polcon tárolt alkatrészrõl van szó! Nézz szét: http://pix.bikemag.h...00&ppuser=41216

enté: a régi alkatrészekkel semmi bajom! Van 20éves Dura-Ace és 600as szettel szerelt versenykeróm újszerû 3db és van sokat nyúzott 1995ben vásárolt Kettler Alu-Rad Travellerem full deoreLXel és semmi baja. Egyébként az elsõ váltó a felfogatási lehetõségtõl függ, nem a keró fajtájától... :/

Egyébként én is most vettem a kerómra monoblokkra szerelõs elsõ váltót.
Ja... enté: Scott Geniusra vettem

Feltöltött kép

xy888: ha nem tekered a hajtómûvet, talán besarasodik a lánckerék, de hajtás közben, sztem. nem tud besarasodni. Majd a SzilvásMarci után megmondom!

Üdv.: tyito a nem hegylakó! Peace ;)

xy888

xy888

vendég

• fórumtag
  • 66 hozzászólás
Simplon Gravity

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

De arra a vázra csak olyat lehet,bilincseset nem!

Milyen vázról van szó?

[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

xy888

xy888

vendég

• fórumtag
  • 66 hozzászólás

Sziasztok!Monoblockra szerelhetõ elsõ váltókról kellene infó,tapasztlat: hogy bírják a dzsuvát hajlamosak eltömõdésre?Eltömõdnek és utána nem rakják le a kis tányérra ilyen elõfordul nálluk?XT,XTR fõleg de más ilyen váltókról is várok tapasztalatokat,véleményeket.

De arra a vázra csak olyat lehet,bilincseset nem!

h0o2a7j6

h0o2a7j6

törzsvendég

• fórumtag
  • 279 hozzászólás
X9 3*9 16900 FT
X7 3*9 9900 FT

nagyon sok különbséget nem találtam köztük, X7 ár/érték arányban gondolom jobb vétel!?

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

Sziasztok!Monoblockra szerelhetõ elsõ váltókról kellene infó,tapasztlat: hogy bírják a dzsuvát hajlamosak eltömõdésre?Eltömõdnek és utána nem rakják le a kis tányérra ilyen elõfordul nálluk?XT,XTR fõleg de más ilyen váltókról is várok tapasztalatokat,véleményeket.

Hagyományos kialakítású váznál nincs értelme. Inkább maradj a bilincses váltóknál, abból is a Down Swing.

[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.708 hozzászólás

Egy kicsit kétértelmeûen fogalmaztam:chin: .
A 8-as váltókar 7-es sornál esetén gondoltam, hogy a váltókarnál nem tudok egy sebességet kapcsolni (mert ha tudnék, akkor rosszul volna beállítva a hátsó váltó végpontja, így vagy befelé, vagy kifelé leesne a lánc).
A kérdésem tehát: melyik a kisebbik rossz: Ha a hátsó soron a legkisebb fogaskerék lesz a 7-es fokozat, és továbbváltva lazul a bowden (szerintem ez a rosszabb), vagy a legnagyobb fogaskerék lesz a 2-es fokozat és tovább nem tudnék váltani, mert a bowden nem engedné (mivel a hátsó vátó nem mozdul tovább)
Na ezt jól elmagyaráztam....:blabla: :)

Ugy csináld hogy ne lógjon a bowden! tehát felül határold le, vagyis ne tudjál egyesbe váltani a váltókarral, a legfelsõ fogaskeréken levõ lánc a "kijelzõn" kettes fokozat legyen. Szar ha lóg a bowden, mert akkor zörög, ha hozzáverõdik a vázhoz, meg mittomén, én a legnagyobb fogaskerékhez határolnám...

jimmy8

jimmy8

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás

én már nyuztam 7-es sort 8-as váltóval és forditva is:D nem volt gáz mindig az 1-est hagytam ki mert inkáb hegyre fel toltam volna:)-bár sose kellet- mindhogy lemondjak a nagytányér-kónuszos száguldozásokrol sikon
tehát töled függ melyiket hagyod ki:D

Egy kicsit kétértelmeûen fogalmaztam:chin: .
A 8-as váltókar 7-es sornál esetén gondoltam, hogy a váltókarnál nem tudok egy sebességet kapcsolni (mert ha tudnék, akkor rosszul volna beállítva a hátsó váltó végpontja, így vagy befelé, vagy kifelé leesne a lánc).
A kérdésem tehát: melyik a kisebbik rossz: Ha a hátsó soron a legkisebb fogaskerék lesz a 7-es fokozat, és továbbváltva lazul a bowden (szerintem ez a rosszabb), vagy a legnagyobb fogaskerék lesz a 2-es fokozat és tovább nem tudnék váltani, mert a bowden nem engedné (mivel a hátsó vátó nem mozdul tovább)
Na ezt jól elmagyaráztam....:blabla: :)

xy888

xy888

vendég

• fórumtag
  • 66 hozzászólás

juby

juby

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 hozzászólás
én már nyuztam 7-es sort 8-as váltóval és forditva is:D nem volt gáz mindig az 1-est hagytam ki mert inkáb hegyre fel toltam volna:)-bár sose kellet- mindhogy lemondjak a nagytányér-kónuszos száguldozásokrol sikon
tehát töled függ melyiket hagyod ki:D

jimmy8

jimmy8

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás
Visszaolvastam a topikot, ezért csak megerõsítésre lenne szükségem:
A jelenlegi marokváltómat (revoshift) szeretném lecserélni (kényelmetlen, pontatlan, nem bírom megszokni stb..). Jelenleg egy 7-es sor van hátul. Késõbb ezt cserélném 8-asra. (Ha lehet nem akarok vitát nyitni a 8 vs. 9 sorokról (láncról stb):) ). Jól gondolom e, hogy ehhez a 7-es sorhoz megvehetem a 8-as (fék)váltókart? (legfeljebb az egyik sebességet nem tudom használni). Ha igen, akkor hogyan érdemes beállítani: az 1-es vagy a 8-ast ne tudjam le ill. felváltani?
Gondolom a 9-es váltókar szóba sem jöhet (kevesebbet „húz” váltásonként:confused: ?)

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás

Miért ne lenne? Tökéletes lesz, bár az LX-nek mióta 42-es a nagytányérja?

elírtam, 44-es:) hát nemtudom, miután rob kioktatott, hogy van vagy 5 féle ugyanazon típusból más láncvonalhosszhoz, más nyeregvázcsõszöghöz és fogszámhoz, ezután már elbizonytalanodtam...végre sikerül Pitével összefutni (remélem..) és eladni neki a régi XT-t, ami neki pont jó lenne, nekem meg pont nem jó (szerelõbácsi is mondta, hogy a fogszámmal van a gond, ezért nem bírtam normálisan beállítani), és 2000 Ft ráfizetéssel tudok venni egy olyat, amilyet linkeltem az imént. most valahogy nem akarok olyat venni, ami nem mûködik úgy, ahogy elvárnám...de akkor ezek szerint jó lesz.

Igen.

köszi:)

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

Számomra tanulság, amire lassan egyre több ember jön rá: ha ár- érték arányt nézel, a Shimano? kérdésre, símán "NÓ" szóval kell válaszolni.

Mutassak 12 évet futott Shimano hátsó

Hali, ez a váltó
http://ebike.hu/term...lto/mtb/elso/69
(shimano FD-M761 nem top swing) jó lesz-e a ht2-es lx hajtómûhõz (22/32/42)?

Igen.

http://ebike.hu/term...-contr-mtb/2409
ezzel jó az extrában lévõ deore hajtás szettes h. váltó?ebbe van optikai kijelzõ?ennyi pénzért szerintem nem drága lehet beruházok majd egybe a nyáron úgyis leszpénzem:D és szerintetek ez éri meg jobban vagy egy normál váltókar??(anyagiakat ne nézzétek)

Attól függ melyik a kényelmesebb, meg attól, hogy lesz-e hidraulikus tárcsaféked. A túlzott integrálás csak ritkán valik be.

[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.218 hozzászólás
Miért ne lenne? Tökéletes lesz, bár az LX-nek mióta 42-es a nagytányérja?

:love: I Love Kolim!!!!!!!

Tüzes Paripám

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
Hali,

ez a váltó

http://ebike.hu/term...lto/mtb/elso/69

(shimano FD-M761 nem top swing) jó lesz-e a ht2-es lx hajtómûhõz (22/32/42)?

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
http://ebike.hu/term...-contr-mtb/2409
ezzel jó az extrában lévõ deore hajtás szettes h. váltó?ebbe van optikai kijelzõ?ennyi pénzért szerintem nem drága lehet beruházok majd egybe a nyáron úgyis leszpénzem:D és szerintetek ez éri meg jobban vagy egy normál váltókar??(anyagiakat ne nézzétek)

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960