Jelentkezz be Regisztrálj

Váltók, váltókarok
Posted 2007. April 06. - 18:56

a lanchosszot en pedig ugy merem, hogy elol is es hatul is a legkisebb fogszamu fogaskerekre valtok, es ilyenkor a lancnak nem szabad elernie a hatso valto kanalat alulrol.
ha a valton nem akar megmaradni a lanc az pedig azert is lehet, mert nem all egyenesen a valto. nezd meg hatulrol, hogy sikban van e. lehet, hogy elgorbult a valtopapucs.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2007. April 06. - 18:36

Illetve lenne még egy problémám: a hátsó váltóm alsó görgõjérõl néha leesik a lánc. Ez lehet azért mert esetleg túl hosszú a lánc?
Posted 2007. April 06. - 18:06

X.
Merida Speeder__________________________Magellan Serpens --> Merida XC-Mission
Járt utat járdáért el ne hagyj!
Posted 2007. April 06. - 09:03

OFFKöszi az infókat, akkor valószínûleg benevezek egy Attack-ra...
Bár nem tarozik szorosan ide, de milyen fékkart érdemes venni hozzá (a hosszára gondoltam). Mivel szeretem a hosszabb markolatokat (nagy a kezem), gondolom egy háromujjas jobban átéri (ugye a markolathosszt + a váltó markolat részének hosszát). Vagy háromujjast ne akarjak? (Természetesen ezt is csak két ujjal húznám, de gondolom ez hosszabb). Bocsi az Off-ért.
én XT fékkart használok a markolatváltóhoz, idáig semmi gond nem volt belõle

ON
Posted 2007. April 06. - 05:56

Posted 2007. April 05. - 23:38

van már valakinek tapasztalata az idei x.9 váltókarral? link
az egyetlen sram kar, amit erdemes megvenni. majdnem mint az x.o, csak olcsobb. ha nem lennek shimano parti, ilyenem lenne
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2007. April 05. - 22:42

igen, arra akartam utalni, hogy megszokás kérdése csak a dolog.
nekem amúgy konkrétan egy régi gripshift van a bringámon: SRT800, de valószínû az újak is nagyjából hasonlóak belülrõl.
Ami nagy elõny a gripshiftekben, hogy kb 4 darabból áll az egész, igy nagyon nincs mi elromoljon bennük, tisztítani/kenni sem nehéz, illetve ha annyira számít a súly, még könnyebbek is jóval, mint a rapidfire váltókarok..
Ha markolatváltó, akkor végy egy ATTACK 3x8as verziót, és ha évente bezsírozod, sztem 10-20 évig elketyeg
Köszi az infókat, akkor valószínûleg benevezek egy Attack-ra...

Bár nem tarozik szorosan ide, de milyen fékkart érdemes venni hozzá (a hosszára gondoltam). Mivel szeretem a hosszabb markolatokat (nagy a kezem), gondolom egy háromujjas jobban átéri (ugye a markolathosszt + a váltó markolat részének hosszát). Vagy háromujjast ne akarjak? (Természetesen ezt is csak két ujjal húznám, de gondolom ez hosszabb). Bocsi az Off-ért.
Posted 2007. April 05. - 20:39

Posted 2007. April 05. - 20:00

Ez így OK, de nem egy XT váltókar kontra SRAM markolatváltó, hanem modjuk egy ALIVIO vagy DEORE váltókar kontra SRAM markolatváltó kölönbségre gondoltam.
Vagy arra akartál utalni, hogy a SRAM m.váltója (melyik?) az XT váltókarral van egy színvonalon?
igen, arra akartam utalni, hogy megszokás kérdése csak a dolog.
nekem amúgy konkrétan egy régi gripshift van a bringámon: SRT800, de valószínû az újak is nagyjából hasonlóak belülrõl.
Ami nagy elõny a gripshiftekben, hogy kb 4 darabból áll az egész, igy nagyon nincs mi elromoljon bennük, tisztítani/kenni sem nehéz, illetve ha annyira számít a súly, még könnyebbek is jóval, mint a rapidfire váltókarok..
Ha markolatváltó, akkor végy egy ATTACK 3x8as verziót, és ha évente bezsírozod, sztem 10-20 évig elketyeg

Posted 2007. April 05. - 13:55

van
és a revoshift vajon mííí?
ezt gondolom xc-nek célloztad:)
amúgy én is használtam ilyet de kaki nagyon...hidegbe beragad nem vált 7esbe meg letörik könnyen a szürke borítás, és nekem elég bonyolult a bowdencsere, de nektek ez már simán megy:D
'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'
ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960
Posted 2007. April 05. - 13:30

vanvagy a sramnak van shimano komptibilitis marokváltója?
és a revoshift vajon mííí?

tudom, hogy tourney kategória de akkor is gyárt, és annyira nem vészes. gyerek bicóján ilyen van és vált

Posted 2007. April 05. - 13:18

és a 3x7es gripshift a shimanonak az?ennél csak megvették a licencet?
'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'
Posted 2007. April 05. - 12:29

Posted 2007. April 05. - 12:04

Posted 2007. April 05. - 11:46

Posted 2007. April 05. - 11:05

nekem mióta normálisabb bringáim vannak, mindig shimano váltó+gripshift kombináció volt a bringámon. Idén lett XT rapidfire is, érzésem szerint teljesen mind1 milyen váltókart használsz, mind2 jó. Kinek ez-kinek az tetszik jobban.
Ez így OK, de nem egy XT váltókar kontra SRAM markolatváltó, hanem modjuk egy ALIVIO vagy DEORE váltókar kontra SRAM markolatváltó kölönbségre gondoltam.
Vagy arra akartál utalni, hogy a SRAM m.váltója (melyik?) az XT váltókarral van egy színvonalon?
Posted 2007. April 04. - 19:16

Nem vagyok egy határozott:chin: , így még mindig vacillálok, milyen váltókart vegyek. Mivel a hátsó váltó shimano és egy ideig még nem cserés, ezért nem sok választás marad, de....
Érdemes e venni shimano váltóhoz való SRAM marokváltót (csak megpróbálkoznék vele). Esetleg csak azért gyárt shimano kompatibilis váltó"karokat" a SRAM, hogy lefedje ezt a piaci szegmenset is, és a mindenki által hangoztatott SRAM fölény (jól mûködõ, nehezen elállítódó, tartós...) csakis a saját váltóihoz való bowdenhúzású váltókaroknál jelentkezik?
Ha érdemes, akkor melyiket: Attack, Centera vagy MRX? (Csakis 8-as)
Jelenleg egy ALTUS:( hátsó váltóhoz lenne, de késõbb sem lesz DEORE-nál jobb felrakva.
nekem mióta normálisabb bringáim vannak, mindig shimano váltó+gripshift kombináció volt a bringámon. Idén lett XT rapidfire is, érzésem szerint teljesen mind1 milyen váltókart használsz, mind2 jó. Kinek ez-kinek az tetszik jobban.
Posted 2007. April 04. - 18:11

Posted 2007. April 04. - 17:03

Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2007. April 04. - 16:00

Jé, ezt nem is tudtam! Köszi!!!Egyébként az elsõ váltó a felfogatási lehetõségtõl függ, nem a keró fajtájától... :/

A váz típusából kiderül, hogy milyen a felfogatás. Legközelebb majd közérthetõbben fogalmazok!

G-Zeron használtam ilyen rendszerû XT elsõ váltót és korántsem voltam vele megelégedve.
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]