Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
7430 hozzászólás a témában

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
nem fogsz tul nagy kulonbseget eszrevenni. nekem egyik gepemen xt van, masikon deore es kb ugyanugy mukodik mindaketto.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

BRo

BRo

vendég

• fórumtag
  • 22 hozzászólás
Üdv! Érdemes lecserélni az Acera elsõ váltót Aliviora? Van vkinek az Alivioval kapcsolatban tapasztalata?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Ebben igazad van, felszerelve szerencsére nem látszik.

A sebesség mindent megold.

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás
attól még randa hogy cserélhetõ!!! ;)

Ride everywhere.

.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
AGA, az az acéllap cserélhetõ. A 3mm pedig 12mm, saját mérés.
Szerintem a shadow sram-másolat, megpróbálták a sram néhány hibáját kijavítani, nagyjából sikerült, de a fõ elõnyt nem vették át (1:1). Aztán majd meglátom milyen lesz gyakorlatban.

A sebesség mindent megold.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Nekem nem tetszik a Shadow...
Épp mondtad nekem régebben Höri, hogy Shadow váltót vegyek, ne simát. És ma néztem olyan csúnya...:)

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Viszont az XTR shadow... gyönyörû... X.O. elbújhat...
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás
Tavaly még csak távolról láttam ezt a shadow xt váltót, de most kézbevéve nagyon nem gyõzött meg. Kb 3 mm-rel keskenyebb, és 10 grammal könnyebb a másiknál, az az acél lap amivel a vázhoz kell rögzíteni... egy öntött szinte sorjás lap. :/
A másik amit az eladósrác mutatott, a fékváltókar elején a domború x-es lapján mintha egy kínai "fröcsöntött" acéldarab lenne. Igénytelen. A régebbi szebb volt. Bár ez is biztosan jól mûködik, de akkor is.

Ride everywhere.

.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Igen. Az LX nagyon jó, az XT csapágyazott, Deore meg belépõ szintû 9-es.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

itx

itx

törzsvendég

• fórumtag
  • 583 hozzászólás

Véletlen váltás nem igazán... Elég nagy a holtjátéka ahhoz, hogy ilyen elõforduljon. Viszont az új rapidfire plus sokkal jobb...

mitol vagy mivel jobb? amugy ha jol sejtem, akkor az kulon valtokar, igaz?

outcast

outcast

vendég

• fórumtag
  • 194 hozzászólás

Tudok adni aprópénzért neked 9-es deore váltót .

Már szert tettem egy deore szettre,és mivel így is 2/7-8 3/6-7-8-as fokozatokat használom csak,nem látom értelmét a 9 -esnek.
De azért köszönöm a felajánlást.

Sram Attack Trigger Shifter 3x8 OEM ez lesz valószínûleg a nyertes.

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Véletlen váltás nem igazán... Elég nagy a holtjátéka ahhoz, hogy ilyen elõforduljon. Viszont az új rapidfire plus sokkal jobb...
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

itx

itx

törzsvendég

• fórumtag
  • 583 hozzászólás
a dualcontrollos karok mennyire birjak az xc-nel durvabb hasznalatot? enduro, am, esetleg dh-ban hasznaltok ilyet?
a "biras" alatt az lenne a kerdes, h. pl veletlen valtas elofordul-e?

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.218 hozzászólás
8-as váltó simán megy 9-es sorral és lánccal. A váltókartól függ elsõsorban. Edzõbicón 8-as acera van XT sorral és 9-es sram lánccal és váltókarral. Tökéletesen mûködik.

:love: I Love Kolim!!!!!!!

Tüzes Paripám

ppeter

ppeter

vendég

• fórumtag
  • 229 hozzászólás
Amúgy nekem 9-es rendszerû deore fékváltó karom van és nagyon szeretem. ( már csak azért is mert manapság fillérekért árulják. )
Ha bringát építesz és még nem késõ inkábbb 9-est csinálj .
Tudok adni aprópénzért neked 9-es deore váltót .

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
vagy áttérsz sramra
trigger témák
egyébként a használt rapidoktól nem kell tartani én jelenleg egy alivio?? váltókart használok-7es- minden gebasz nélkül

mondjuk, így kicsit macerás a váltás összeépítése
de fvkban sztem se vegyél már, csak külön

..

volt egy 92-es XT fkvkarom, hullajó volt. Az a tipus, amikor még a középsõ tányérhoz "két fokozat" tartozott :-D
megölhetetlen, bukás miatt kitéptem belõle a bowdent uj bowden azt' uccu...
csak kb fél kiló< a kettõ :-))
de a mai cuccok nem errõl szólnak
vedd a saját igénybevételednek leginkább megfelelõt jó áron
nem kell bedõlni topbéláknak, szvsz...
a maradék lét meg könnyû gumikba

outcast

outcast

vendég

• fórumtag
  • 194 hozzászólás

jajj ez felejtõs. Nem a deore kategória, szetten kívüli cucc, max altus szint. Barátkozz a DC váltókarokkal, vagy külön fékkar-váltókar kombóban gondolkodj.

Rendben van,és köszönöm.

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.218 hozzászólás
jajj ez felejtõs. Nem a deore kategória, szetten kívüli cucc, max altus szint. Barátkozz a DC váltókarokkal, vagy külön fékkar-váltókar kombóban gondolkodj.

Tüzes Paripám

outcast

outcast

vendég

• fórumtag
  • 194 hozzászólás
Köszönöm a kimerítõ választ,
mivel új gép építésére vetemedtem,keresés közben ezt találtam,
http://www.vatera.hu...n_47977136.html,viszont nem találtam(még) róla infót,amibõl kiderülne ,hogy milyen kategória.
Jelenleg is markolatváltót használok,szóval ezzel nincs gondom.

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.218 hozzászólás
8-as rendszerhez nehezen fogsz normális fékváltókart találni. Az ezfire acera és társait gondolom nem akarod egy deore-hoz társítani. Alivioból létezik újonnan 8-as rendszerhez, a többi már 9-es. Régrõl talán még akad használtan LX fékváltókar, de ritka már. Elõnyük talán az hogy kevesebb helyet foglal a kormányon, és masszívabb egységet képez, hátrány talán az, hogy nem szabható teljesen egyénre. Bár ez is csak szokás kérdése. Mûködésre, belsõségre ugyanaz, mint fékkar nélküli társa, nincs különbség. Ma már csak az alsó kategóriákban gyártanak ilyeneket. Eljárt felettük az idõ, bejött helyettük a Dual-Control-os fékváltókar, ahol a fékkarral váltassz és fékezel. Én szerettem mindkettõt, bár most külön fékkar-váltókar kombót használok. Minden területen megállja a helyét, szokás kérdése. Akár verseny, akár túra. Használtan akár XTR, XT-t is ki lehet fogni, de 8-ashoz szinte lehetetlen találni jó állapotút, mert már lassan 10 éve a 9-es rendszer dominál.

Tüzes Paripám