Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
7430 hozzászólás a témában

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás

Vagyis nagytányérról ;)

Amúgy thez, minden váltás idõveszteség :) 1 körben mondjuk 5X leváltasz, 7 körben az 35 alkalom, ami olyan 17 másodperc körüli veszteség, ami 30 km/h-s átlag esetén 140 méter ;) Meg minek leváltani, ha birgya' keresztben is?

Kistányért én is gondolkozom hogy leszedjem, de akkor kellene egy 29-es tányér, mert van olyan cc pálya, ahol 32-34 kevés...

ja, hogy Te állsz váltás közben!

értem már! :)

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Váltogatni, áhh...
Kistányér csak sütizéshez, középen meg elvan az ember. Ott még haladni is lehet.

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Vagyis nagytányérról ;)

Amúgy thez, minden váltás idõveszteség :) 1 körben mondjuk 5X leváltasz, 7 körben az 35 alkalom, ami olyan 17 másodperc körüli veszteség, ami 30 km/h-s átlag esetén 140 méter ;) Meg minek leváltani, ha birgya' keresztben is?

Kistányért én is gondolkozom hogy leszedjem, de akkor kellene egy 29-es tányér, mert van olyan cc pálya, ahol 32-34 kevés...
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Itt középtányérról volt szó. :) Kistányérom bükk maraton után már nem volt.

A sebesség mindent megold.

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Hmm...lehet, hogy kezdek komoly versenyzõ lenni?! Én sem váltok kistányérra, inkább tolom :)
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
jaja, az emelkedõ tetején nem fér bele a váltás :)

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Versenyen kell... Nem is 1szer.

Tök felesleges pl. leváltani középtányérra ha nagytányér-csörlõn is megy az emelkedõ, és az utána következõ lejtõt meg meg lehet taposni rendesen, mivel nem középtányérról kell full terhelés alatt felcibálni a láncot nagytányérra, hanem csak hátul recseg a cucc...
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
minek kell tökéletesen keresztbe váltani??

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

a Giantomon rovidkanalas XT-m van, es az egyetlen fokozat amit nem bir az a 44-34. de persze az is hulye aki ilyen attetelben akarja hasznalni a bringat szoval semmi gond.

én kifejezetten szeretem...:)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Vagy versenyzõ.

A sebesség mindent megold.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
a Giantomon rovidkanalas XT-m van, es az egyetlen fokozat amit nem bir az a 44-34. de persze az is hulye aki ilyen attetelben akarja hasznalni a bringat szoval semmi gond.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
bele.

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Rövidkanalast vennék, hardtail vázam van, kis tányért meg nem nagyon szoktam erõltetni elõl (hátul is csak nagyritkán), akkor inkább leszállok. :) Így belefér a rövidkanalas?

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.247 hozzászólás
a hosszukanalas elõnyösebb fullyhoz, és keresztbeváltásoknál

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Rövid jobban feszíti a láncot, de a nagy fogszámot hátul nem bírja. Akkor ebbõl következik hogy a hosszúkanalas igen. Nekem ennyi jutott eszembe hirtelen.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Lehet, hogy már volt kérdés, de most nincs idõm visszaolvasni a topikot, szóval milyen különbség van a shimano-nál fellelhetõ rövid, közép vagy hosszú kanalas váltók között? Gondolom kompatibilitási problémák nincsenek...

Elõre is köszönöm a választ.

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás
Szerintem LX alatt ugyanúgy vált az összes elsõ váltó.
Nekem most egy turney alatti shimanom van és vált úgy mint egy alivio. (mondjuk fõleg azért van ez rajta mert 390-es láncvillánál sem ér bele a gumiba.. no meg mert nem akartam 4000-et kiadni egy soráért, ez meg vashulladék volt ;) )

Ride everywhere.

.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
én az XT meg az Alivio között azért érzek különbséget... terhelés alatt az Xt sokkal jobb.. persze majdnem 2szer annyiba is kerül..

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Az alsõbilincsesnél meg lehet eggyel régebbinél csak felirat különbség van köztük.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.247 hozzászólás
különbség tényleg nem nagyon van, én használtam mind a kettõt, igaz már csak az acera van meg. alivio-t érdemesebb megvenni, a sártûrése is jobb mint az aceráé,de drágább is