8-as rendszerhez nehezen fogsz normális fékváltókart találni. Az ezfire acera és társait gondolom nem akarod egy deore-hoz társítani. Alivioból létezik újonnan 8-as rendszerhez, a többi már 9-es. Régrõl talán még akad használtan LX fékváltókar, de ritka már. Elõnyük talán az hogy kevesebb helyet foglal a kormányon, és masszívabb egységet képez, hátrány talán az, hogy nem szabható teljesen egyénre. Bár ez is csak szokás kérdése. Mûködésre, belsõségre ugyanaz, mint fékkar nélküli társa, nincs különbség. Ma már csak az alsó kategóriákban gyártanak ilyeneket. Eljárt felettük az idõ, bejött helyettük a Dual-Control-os fékváltókar, ahol a fékkarral váltassz és fékezel. Én szerettem mindkettõt, bár most külön fékkar-váltókar kombót használok. Minden területen megállja a helyét, szokás kérdése. Akár verseny, akár túra. Használtan akár XTR, XT-t is ki lehet fogni, de 8-ashoz szinte lehetetlen találni jó állapotút, mert már lassan 10 éve a 9-es rendszer dominál.
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Váltók, váltókarok
Indította
zsizso
, 2005. március 04. 13:20
Írta 2008. január 12. - 12:40
Írta 2008. január 12. - 11:19
Na, akkor arra lennék kíváncsi,hogy,megéri e ilyet venni?Elõnyök,hátrányok?
Olyan szempontok alapján,mint pl: a konstrukció merevsége,pontossága,mennyire nyûgös a beállítása,egy különálló fék váltó kombinációhoz képest.?
Milyen felhasználási területig érdemes használni ilyet ,verseny, túra stb..,illetve milyen minõségtõl?
Fõleg városban használnám,földutakra,enyhe terep,túrákra...
8-as rendszerû deore szetthez keresek váltót,és mivel laikus vagyok,
véleményeket,esetleg konkrét tipus ajánlást szívesen olvasok.
Olyan szempontok alapján,mint pl: a konstrukció merevsége,pontossága,mennyire nyûgös a beállítása,egy különálló fék váltó kombinációhoz képest.?
Milyen felhasználási területig érdemes használni ilyet ,verseny, túra stb..,illetve milyen minõségtõl?
Fõleg városban használnám,földutakra,enyhe terep,túrákra...
8-as rendszerû deore szetthez keresek váltót,és mivel laikus vagyok,
véleményeket,esetleg konkrét tipus ajánlást szívesen olvasok.
Írta 2008. január 12. - 09:11
Írta 2008. január 12. - 01:55
Írta 2008. január 08. - 20:17
márpedig ha jól be vannak állítva a végállások (amik egy XT-nél azért relatíve elég tágak) akkor se itt se ott nem fog beleérni.
Írta 2008. január 08. - 20:09
az oldalterelõ lemezekkel nekem sincs bajom,csak ha rendesen meg akarom hagyni azt az ajánlott 2-3mm-t a nagytányér és a terelõ között,akkor az elsõváltó hátsó összekötö lemezkéje súrolja a nagytányért, ha meg feljebb húzom,akkor kistányéron csörlõzésnél ér bele a lánc a kis kalitkacsavarba.
fanatiX mtbc
Írta 2008. január 08. - 18:07
az enyém 73 fokos, az elsõ setup egy deore volt ott sem ért bele a lánc, most x7 van elöl szintén gond nélkül
Írta 2008. január 08. - 18:07
A nyeregvázcsõszög általában 70fok fölött van az elsõváltós bringákon.
A sebesség mindent megold.
Írta 2008. január 08. - 17:53
azért hezitálok,mert szinte az összes helyen 66-69fok közötti nyeregvázcsövet írnak,az enyém meg annál meredekebb
fanatiX mtbc
Írta 2008. január 08. - 14:26
Írta 2008. január 08. - 12:10
72fokos nyeregvázcsõ,34,9mm,felülhúzós,24-36-46 os kiosztás
ehhez kellene nekem elsõváltó,de nem tudom,hogy shimanon belül melyik típus is felel meg ezeknek a feltételeknek.xtr vagy xt érdekelne.
ötlet?javaslat?
ehhez kellene nekem elsõváltó,de nem tudom,hogy shimanon belül melyik típus is felel meg ezeknek a feltételeknek.xtr vagy xt érdekelne.
ötlet?javaslat?
fanatiX mtbc
Írta 2007. december 29. - 19:56
arra gondolsz ami csak pár vasdarab?amibõl nem mindenki nézi ki hogy mi?nekem van egy.szinte új.
'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'
ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960
Írta 2007. december 28. - 17:21
Van valakinek tippje hogy hol érdemes próbálkoznom hogy Sachs Huret hátsó versenyváltó törött rugóját pótoljam? Esetleg komplett ilyen típusú váltója jó vagy alkatrésznek használható állapotban van-e valakinek.
Kösz!
Üdv. Öccse
Kösz!
Üdv. Öccse
Írta 2007. december 27. - 22:38
a lánctányér oldalán van egy ~3 mm-es mûanyag 'alátét' a másikon meg egy ~4 mm-es gumigyûrû.
hát épp itt a bibi sztem
nem a 4 mm es kéne a hajtásoldalra a ~3 as meg a bal karhoz?
akkor szebb lenne a felállás
mint az integráltat is 68-as monoház esetén hajtásoldalra 2 alátét balra 1....
Írta 2007. december 27. - 22:33
hubaszki, tényleg jó alacsony profilú
ehhez végül is nemsok köze van a csapágyszélességnek
ehhez végül is nemsok köze van a csapágyszélességnek
Írta 2007. december 27. - 22:17
nem integrált.
de a csapágyak kívül vannak
nincs baj a hosszával. a lánctányér oldalán van egy ~3 mm-es mûanyag 'alátét' a másikon meg egy ~4 mm-es gumigyûrû.
ha akarnám, akkor ezzel tudnék játszani.
így is befér a lánc a tányérak és a láncvilla közé :S
de a csapágyak kívül vannak
nincs baj a hosszával. a lánctányér oldalán van egy ~3 mm-es mûanyag 'alátét' a másikon meg egy ~4 mm-es gumigyûrû.
ha akarnám, akkor ezzel tudnék játszani.
így is befér a lánc a tányérak és a láncvilla közé :S
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Írta 2007. december 27. - 22:12
Andris:
ez ha jólemlékszem KCNC hajtókar. integrált tengelyes? mert olyan, mintha rövid lenne a tengelye a hajtókarodnak...
ez ha jólemlékszem KCNC hajtókar. integrált tengelyes? mert olyan, mintha rövid lenne a tengelye a hajtókarodnak...
Írta 2007. december 27. - 22:03
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Írta 2007. december 27. - 21:23
nálam a shimano-nál még van 1.5 centi a karig
ha meg beleér akkor se fogod letépni a helyérõl:D
ha meg beleér akkor se fogod letépni a helyérõl:D
Írta 2007. december 27. - 21:10
ha meg nem a q-faktor olyan kevés akkor meg kib*tt vastag a kar
amugy ha csak beállításon mulik akkor no para. 1-2 mm et meg ugyse tudsz rajta eltaposni h beleérjen. gondolom én
amugy ha csak beállításon mulik akkor no para. 1-2 mm et meg ugyse tudsz rajta eltaposni h beleérjen. gondolom én

Belépés
Felhasználó létrehozása

Ugrás az oldal tetejére