Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
7430 hozzászólás a témában

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

A fordított csak DCL karokhoz jó

miert is? mindket montimon rapidfire karok vannak es low normal valtok

es nem shimano lanc...

es tokeletesen mukodnek. pedig itt meg sar is szokik lenni...
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás

Ma voltam vázat venni, de a csávó azt mondta hogy a Shadow és a fordított rugóállás 4 kalap sz.. De ha tényleg jó az SLX akkor beruházok egy készletre.

Biztos okos gyerök vót:)
A fordított csak DCL karokhoz jó, RF-hez tényleg gáz. A shadow NEKEM bejött:) Pedig kényes vagyok a váltásra.
Üdv:Thy

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Ma voltam vázat venni, de a csávó azt mondta hogy a Shadow és a fordított rugóállás 4 kalap sz..

Ezzel bizonyította a srác a hozzáNEMértését.

A sebesség mindent megold.

Gyikgyigo

Gyikgyigo

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás

Én már ezzel mentem a Dunán. Shadow a hátsó váltó, és mindent tud mint a nagyok. A fék minden körülmény között, ami a Dunán volt 1 ujjas...jó cucc.

Ma voltam vázat venni, de a csávó azt mondta hogy a Shadow és a fordított rugóállás 4 kalap sz.. De ha tényleg jó az SLX akkor beruházok egy készletre.

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás

Hi mindenkinek!
Az új Shimano SLX ugye állítólag az LX helyét veszi át. Lesz még valami változás ezen kívül(név)? Mert olvastam, hogy a Shadow tech is lesodródik eggyel (XT->(S)LX). Meg frankó fekete design-t kap az egész cucc. Valakinek véleménye róla? Mert nagyon jól néznek ki.

Én már ezzel mentem a Dunán. Shadow a hátsó váltó, és mindent tud mint a nagyok. A fék minden körülmény között, ami a Dunán volt 1 ujjas...jó cucc.

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.328 hozzászólás

Na pont ezeket szeretném megtudni, hogy hogy kell beállítani

Hasznos olvasmány.
http://bikemag.hu/te...ntos-beallitasa

kovsebi

kovsebi

vendég

• fórumtag
  • 48 hozzászólás

Beállításnál a váltóbowden feszessége lehet a baj, végállás, meg hogy az a kis csavar ami beleakad a váltópapucsba, az hogyan áll.
Mi a gond vele?

Na pont ezeket szeretném megtudni, hogy hogy kell beállítani

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Beállításnál a váltóbowden feszessége lehet a baj, végállás, meg hogy az a kis csavar ami beleakad a váltópapucsba, az hogyan áll.
Mi a gond vele?

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás

Meg frankó fekete design-t kap az egész cucc. Valakinek véleménye róla? Mert nagyon jól néznek ki.

Véleményem van, tapasztalatom nincs...
Nekem tele a bakancsom már a feketével, fárasztó, hogy minden szakágban ezt nyomják már évek óta.
Az LX alapvetõen sztem a legjobb ár-érték arányû (tudom, mások az XT-t tartják annak) család. Nem értem, hogy miért kellettt pont ezt SLX-é alakítani.
Nem értem a markecfogást ebben.

kovsebi

kovsebi

vendég

• fórumtag
  • 48 hozzászólás
Sziasztok!

Tegnap sz.rrá tört a Shimano Tourney gagyi váltóm. Vettem ma egy Aliviot. Viszont nem tudom kicserélni. Nincs ezekrõl leírás valahol. Nem is a csere a bonyolult, hanem a beállítás.

Gyikgyigo

Gyikgyigo

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás
Hi mindenkinek!
Az új Shimano SLX ugye állítólag az LX helyét veszi át. Lesz még valami változás ezen kívül(név)? Mert olvastam, hogy a Shadow tech is lesodródik eggyel (XT->(S)LX). Meg frankó fekete design-t kap az egész cucc. Valakinek véleménye róla? Mert nagyon jól néznek ki.

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.017 hozzászólás
  • LocationKelenföld

:D Mondjuk igen, erõsebb rúgóra gondoltam és eredetileg is XT Shadow váltót akartam, úgy látszik mégis az kellett volna, asszem akkor csere, mert másképpen úgysem tudom megoldani és hát sajnos ilyen a papucs kialakítás, eléggé lent megy a lánvilla a tengelyhez képest :(
A bowdwnházat meg épp most cseréltem le, elõtte váltó bowdenház volt, de egy saras nap után elkezdett szorulni és lecseréltem erre, eddig megfelel, majd meglátjuk. Az SP alatt mit értesz?

A hosszanti szálas Shimano tokokat kódolják így: SP40 illetve SP41.
De bármilyen hasonló jól mûködhet. Sár ellen pedig keress tömített végeket esetleg.

_Brezo_

_Brezo_

vendég

• fórumtag
  • 221 hozzászólás
:D Mondjuk igen, erõsebb rúgóra gondoltam és eredetileg is XT Shadow váltót akartam, úgy látszik mégis az kellett volna, asszem akkor csere, mert másképpen úgysem tudom megoldani és hát sajnos ilyen a papucs kialakítás, eléggé lent megy a lánvilla a tengelyhez képest :(
A bowdwnházat meg épp most cseréltem le, elõtte váltó bowdenház volt, de egy saras nap után elkezdett szorulni és lecseréltem erre, eddig megfelel, majd meglátjuk. Az SP alatt mit értesz?
Gördülõ eszköz: HARDY1 TEAM '07
Wanted: HARDY1 '06

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.017 hozzászólás
  • LocationKelenföld

Használtam azt is, de valszeg én avgyok a béna, de nem találtam róla semmi érdemi infót, de nem is arra avgyok kiváncsi.
Fõ problémám az lenne, hogy dh-zok és zavar, hoyg csattog a váltó, mert közel van a láncvillához. Elöl csak egy láncterelõm van, a lánchosszt próbálom minnél rövidebbre venni, hogy minnél kevésbé ugráljon a lánc rázós úton, mert merevvázasom van. Lazább lánccal is közel volt a váltó a láncvillához. Azt szeretném megtudni, hogy meg lehet.e oldani, hogy gyengébb legyen a rugó a váltóban és ne tartsa ennyire fent.

Itt egy kép róla, hogy miról is beszélek: sz@r váltóm

Kedves Brezo!
Ez a rugógyengítés képzavar a részedrõl. (Épphogy erõsebb kellene.)
Viszont, amit tehetsz - és ha jól értem szimpla lánckereket használsz elöl-, annyira megrövidítheted a láncod, hogy hátul legnagyobb lánckerékre váltva a kanál gyakorlatilag kifeszüljön (majdnem) teljesen.
A fõ gondod az, hogy a papucs kialakítása olyan, amin az ilyen konstrukciójú váltók zörögnek. Sram és tán "shadow" Shimano nem.
Ha pedig szeretnéd, hogy váltson is a szerkezet, feltétlen cseréld le a féktokot odavaló SP-s váltóbowdenházra, a hozzávaló végekkel.

_Brezo_

_Brezo_

vendég

• fórumtag
  • 221 hozzászólás
Használtam azt is, de valszeg én avgyok a béna, de nem találtam róla semmi érdemi infót, de nem is arra avgyok kiváncsi.
Fõ problémám az lenne, hogy dh-zok és zavar, hoyg csattog a váltó, mert közel van a láncvillához. Elöl csak egy láncterelõm van, a lánchosszt próbálom minnél rövidebbre venni, hogy minnél kevésbé ugráljon a lánc rázós úton, mert merevvázasom van. Lazább lánccal is közel volt a váltó a láncvillához. Azt szeretném megtudni, hogy meg lehet.e oldani, hogy gyengébb legyen a rugó a váltóban és ne tartsa ennyire fent.

Itt egy kép róla, hogy miról is beszélek: sz@r váltóm

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
legyszives hasznald a keresot, ezerszer le lett mar irva
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

_Brezo_

_Brezo_

vendég

• fórumtag
  • 221 hozzászólás
Mekkora a normális lánchossz?
Én jól megfeszített váltót is láttam úgy állni, hoyg jó messze volt a láncvillától.

tittyman

tittyman

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.950 hozzászólás
Utóbbira szavaznék én is...
:) Tittyman kongashow!! :bananadan:cheers:

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
A B-adjust van tövig? Lánchossz rendben van?

_Brezo_

_Brezo_

vendég

• fórumtag
  • 221 hozzászólás
Szevasztok!
Lenne egy olyan kérdésem, hoyg meg lehet-e oldani valahoygan azt, hogy a váltóm ne legyen olyan közel a láncvillához, azaz jobban lógjon. Teljesen be van tekerve a csavar és így se tartja el jól a váltót. Amúgy egy LX rövidkanalas fordított váltóról van szó. DH-FR-re van használva és hát zavar hogy csattog és nezem, hoyg sok bringán sokkal jobban lóg, messze van a lánvillától. Tudom, hogy az sem mind1, hogy a tengelyhez képest hogyan folytatódik a láncvilla, de az én váltóm a váltórögzítési ponthoz képest picit felfele emelkedik és ez sok más bringán eléggé lefele áll.
Lehet ezt orvosolni valahogyan, vagy váltófüggõ???
A telepakolom ott gumival a láncvillát megoldás sem érdekel nagyon.