Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Váltók, váltókarok
Indította
zsizso
, 2005. március 04. 13:20
Írta 2008. július 29. - 16:02

dzsuvás lehet a bowdenház belülrõl, mint gép, és szorul. nekem nagy esõs sarazós csapatás után szokott elõfordulni, igaz, minden fokozatnál visszaváltásoknál. mivel kened a bowdeneket? lehet, hoy sok retket bevitt már a házba ...
Írta 2008. július 29. - 15:58

Írta 2008. július 29. - 15:54

kettõ közé??
ált. ez akkor szokott elõfordulni, ha vmi erõsen kopott a rendszerben
v.kar, vagy maga a váltó
s akárhogy állítgatod, vagy lefelé, vagy felfelé dolgozik rendesen
ált. ez akkor szokott elõfordulni, ha vmi erõsen kopott a rendszerben
v.kar, vagy maga a váltó
s akárhogy állítgatod, vagy lefelé, vagy felfelé dolgozik rendesen
Írta 2008. július 29. - 14:15

800km van az egész szerkezetben. A semmibõl jelentkezett ez a hiba. Olyan elõ szokott alkalmanként fordulni, hogy a váltó "mellé teszi" a láncot. Ez alatt azt értem, hogy pár pillanatig nem megy rá a fogaskerekekre, hanem kettõ közé kerül
Írta 2008. július 29. - 00:39

Sziasztok!
Shimano Alivio hátsó váltóval van egy kis gondom: az 5ös fogaskerékrõl nehezen, lassan teszi át a láncot a 6osra. Visszafelé ok, és a többi is rendesen megy. Nem estem, nem kapott ütést, ismeretlen a hiba eredete.
Hogyan tudnám ezt orvosolni?
Rendesen bevan állítva a váltó? A Lánc nincsen elkopva esetleg?
RÉGI NICK-> Def Jam <-
Írta 2008. július 28. - 23:56

Sziasztok!
Shimano Alivio hátsó váltóval van egy kis gondom: az 5ös fogaskerékrõl nehezen, lassan teszi át a láncot a 6osra. Visszafelé ok, és a többi is rendesen megy. Nem estem, nem kapott ütést, ismeretlen a hiba eredete.
Írta 2008. július 28. - 22:40

Egy kis segítség... :chin:
Kinek mi a véleménye a SRAM X.5 '08 hátsó váltó-ról?
DH-FR felhasználásra kellene...
Kinek mi a véleménye a SRAM X.5 '08 hátsó váltó-ról?
DH-FR felhasználásra kellene...
RÉGI NICK-> Def Jam <-
Írta 2008. július 28. - 10:40

Azért a DX meg az STX más kategória,azok tényleg még mai apig tök jól mûködnek.
www.sintesibikes.com
Írta 2008. július 26. - 20:41

Írta 2008. július 26. - 20:11

tökik
fent
emlegetett évjáratú /kb../ 7es váltókar kompatibilis az új slx hátsóváltóval?
csak, mert nem szivesen válnék meg a hetes lomtól, ha már a kazit mindig hézagolgatnom kell..
fent
emlegetett évjáratú /kb../ 7es váltókar kompatibilis az új slx hátsóváltóval?
csak, mert nem szivesen válnék meg a hetes lomtól, ha már a kazit mindig hézagolgatnom kell..
Írta 2008. július 25. - 09:11

Höh, igen, én '93-as vagyok.
Maradjunk annyiban, sok ilyen gépet látok én is, ami ilyennel van szerelve, és új meghajtás van rajta. Tehát csak nem olyan rossz.
Maradjunk annyiban, sok ilyen gépet látok én is, ami ilyennel van szerelve, és új meghajtás van rajta. Tehát csak nem olyan rossz.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'
ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960
Írta 2008. július 25. - 08:49

Írta 2008. július 25. - 00:06

10 év:D 3 múlva sem...
Havernak mégmég mindig megvan a Trek 950-ese Deore DX-el. Már kellett rajta elõl lánckeréeket cserélni:) Ja 93-as. Sokan itt még akkor születtek:D
Havernak mégmég mindig megvan a Trek 950-ese Deore DX-el. Már kellett rajta elõl lánckeréeket cserélni:) Ja 93-as. Sokan itt még akkor születtek:D
Írta 2008. július 25. - 00:03

ezek a valtokarok meg nagyon jok.
es ha ki is kellcserelni oket? `99 es azelotti evjarat, mar majd 10evet futottak, vagy tobbet is. megneznem hogy melyik deore valtokar fog meg 10 ev mulva is ugy mukodni, ahogy ezek a 7-es 8-as karok
es ha ki is kellcserelni oket? `99 es azelotti evjarat, mar majd 10evet futottak, vagy tobbet is. megneznem hogy melyik deore valtokar fog meg 10 ev mulva is ugy mukodni, ahogy ezek a 7-es 8-as karok
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2008. július 24. - 22:28

ez a kar nem annyira bumszli, de mivel nem mai darab, így hát...
http://thumbnail.ima...ano/sl-mc40.jpg
íme.
Nem mai darab meg nem is a megbízhatóságáról híres,boltba rohadt sok ilyet cseréltetnek ki.
www.sintesibikes.com
Írta 2008. július 24. - 22:19

s mai alivio viszont nekem nagyon bazárinak tûnik, meg van egy hasonló acera karom is, ami messze elmarad az stx-tõl. Igazából ezért gondolkozom használtban, vagy esetleg csak balosban, és akkor hátul marad a canti fék, meg az asszimetrikus design

Írta 2008. július 24. - 22:12

ez a kar nem annyira bumszli, de mivel nem mai darab, így hát...
íme.
íme.
Írta 2008. július 24. - 22:09

Sajna rosszabb. Azaz gyengébb, és csúnyább:( Terhelés alatt is rosszabbul vált. De alig van más lehetõség. Esetleg ebay.
Írta 2008. július 24. - 22:07

"lehet nem alternatíva, de a mai napig van 3/7 s-es váltókarszett.
slmc40 -es alivio, shimano."
igen, azt én is láttam, csak nem tudom milyen minõségû az az alivio, most stx váltókarokat használok, amik nagyon finoman mûködnek, kb.mint egy mai deore.
Az alivio olyan nagy bumszli dolognak tûnik. Van ezzel valakinek tapasztalata?
Rosszabbra nem cserélnék szívesen.
slmc40 -es alivio, shimano."
igen, azt én is láttam, csak nem tudom milyen minõségû az az alivio, most stx váltókarokat használok, amik nagyon finoman mûködnek, kb.mint egy mai deore.
Az alivio olyan nagy bumszli dolognak tûnik. Van ezzel valakinek tapasztalata?
Rosszabbra nem cserélnék szívesen.
Írta 2008. július 24. - 21:49

deore elsöváltó elég gyengus.
ismerösömnek elég hamar elég jól kikotyogósodott....
Az az 510-es volt. 530-ast kell venni, de méginkább 531-est, ha a vázra felmegy.