Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
7430 hozzászólás a témában

tyutyu

tyutyu

vendég

• fórumtag
  • 57 hozzászólás

Gondolom így tört el...

http://lh5.ggpht.com...0/Photo019.JPG?

Nekem a Shadow váltó karbon kanala törött el, valószínûleg nekiütõdött valaminek a Bükkben.
Többet nekem karbon cuccot ne.

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
egyik szervizes srác azt mondta, hogy meglehetõsen hamar kopik a mechanikája /xt/ rapidfájer tartóssságon szocializálódva egy srácnak cseréltek már bowdent, fullházas bowdent, h.váltót, s úgy néz ki, a kar volt a ludas
aztán vagy lefelé, vagy felfelé vált normálisan
van ebben vmi??
lehet, ezért szabadul tõle sok emberzet?

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Egyébként szerintem is egyformák. Egyik sem csapágyas. Másik:

Tavalyi XT Dualcontrollal ami véfékhez van, másabb lenne a BB7, mint mostani fokozatmentesen állítható fékkarral? Gondolkodtam már sokat DC-n, ki kellene próbálni. Szokott nagyon olcsón lenni apróban.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.247 hozzászólás

szétszedtem az Alivio hátsó váltómat. Kiszedtem a két görgõt. Viszont késõbb vettem észre, hogy nem egyformák. Az egyiknek fém a közepe. Nem csapágy... Melyik legyen az alsó? :)

hát ez érdekes, elvileg mind a 2 verziónak egyformák a kerekei
hátha ez segít:
http://techdocs.shim...69830609162.pdf

http://techdocs.shim...69830625638.pdf

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 hozzászólás

szétszedtem az Alivio hátsó váltómat. Kiszedtem a két görgõt. Viszont késõbb vettem észre, hogy nem egyformák. Az egyiknek fém a közepe. Nem csapágy... Melyik legyen az alsó? :)

Szerintem ami nem csapágyas.:chin:
TREK bike-on szebb az élet!!:cool2:

kovsebi

kovsebi

vendég

• fórumtag
  • 48 hozzászólás

SINTESI´93

SINTESI´93

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
Rövidkanalas Sram X-9 váltó viszi a 32-es sort,34-et gondolom nem de remlem 32 vel meg tud barátkozni.
www.sintesibikes.com

kovsebi

kovsebi

vendég

• fórumtag
  • 48 hozzászólás

Szétszedni, és bezsírozni a csapikat benne. Tisztább, szárazabb, biztonságosabb érzés. ;)

Miért kéne azért szétszedni ? :) Belenyomom anélkül is D

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Szétszedni, és bezsírozni a csapikat benne. Tisztább, szárazabb, biztonságosabb érzés. ;)

kovsebi

kovsebi

vendég

• fórumtag
  • 48 hozzászólás

Há az lenne az igazi...

De mi lenne az igazi? :)

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Há az lenne az igazi...

kovsebi

kovsebi

vendég

• fórumtag
  • 48 hozzászólás
Mivel kenjem a váltógörgõket? TF-2 nem jó, ugye? Inkább valami zsírt?

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.247 hozzászólás

PC-48-as lánc nagyon fajin.

ezt én is aláírom. nemrég vettem meg a 3.-at belõle, jobb nem is kell 8-as rendszernél. nálam tökéletes, semmi gond nem volt eddig egyiknél sem

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
PC-48-as lánc nagyon fajin.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
A váltók szerintem mindegy, volt/van Aliviom, teljesen oké.
A váltókar Aliviobol fékváltókar? Nekem olyasmi volt, mûködött, de egy perecnél letört a teteje :)
Lánc maradjon Sram szerintem.

Még annyit, hogy körülbelül mennyit mentél az eredeti setuppal?
Lehet, hogy a vadi új lánc ugrálni fog a lánctányérokon!
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

Picardf1

Picardf1

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Sziasztok! Pár hónapja vettem egy Merida Crossway-5 típusú kerékpárt.
Nem igazán tetszik a váltórendszere. Shimano Tourney hátsó és Simano elsõ váltó, mindez SRAM MRX markolatváltóval ötvözve.
Ezt szeretném lecseréli. Nem tudom, hogy SRAM vagy a Shimano rendszerût válasszam.
Összeállítottam egy listát ami kellhet a váltórendszer cseréjéhez. Örülnék, ha segítenétek benne, hogy kell-e valami hozzá még, vagy valami mást válasszak.
Elég kezdõ vagyok a témában, minden tanács jól jönne.

Az alkatrészeket az ebolt listájáról gyûjtöttem össze:

Shimano rendszer

Hátsó váltó:Shimano Alivio '06 (RD-M410) 6328
Elsõ váltó: Shimano Alivio '08 (FD-M413) 2552
Váltókar(fék): Shimano Alivio '06 (ST-M410) 7020
Fogaskoszorú: Shimano CS-HG50 8s. 5352
Lánc: Shimano CN-HG70 8s. fekete 2792
Összesen: 24044 Ft

Sram rendszer

Hátsó váltó: Sram SX-5 1:1 7192
Elsõ váltó: Sram X-5 4990
Váltókar: Sram X-5 Trigger Shifter 3x8 6990
Fogaskoszorú: Sram 5.0 (PG-850) 8s. 3192
Lánc: Sram PC-48 8s 2542
Összesen: 24906

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás

Most az "edzõgépen" rövidkanalas TY-22-es hátsóváltó van, és az csak 28as fogaskerékig mûködik megfelelõen, 30asnál már igazából "összeér" a felsõ görgõ és a fogaskerék és rezeg a váltó, de ennél nem is tudom állítani a felsõ görgõ és a fogsor távolságát.

A bükk marcin ugyanezt kérdezte valaki a Vargányától ... ott azt mondta elméletileg mûködik de nem erre van kitalálva.

Ha jobban belegondolunk a Monti sornak meredekebb az emelkedése és a váltó meredekebb úton is mozog.
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X

SINTESI´93

SINTESI´93

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
Rövid kanalas X-9es váltó mivel válthat lassabban mint 1 hosszú kanalas?
www.sintesibikes.com

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

megkérdezem a vargányát találkozott-e már ilyen kombinációval, de nem biztatlak semmivel. attól, hogy "mûködik" még nem biztos, hogy tökéletesen mûködik is. és ha egyszer csak félig tökéletes, akkor lesz lánc a küllõk között, vagy felcsavart hátsóváltó, meg ilyenek ;)

Most az "edzõgépen" rövidkanalas TY-22-es hátsóváltó van, és az csak 28as fogaskerékig mûködik megfelelõen, 30asnál már igazából "összeér" a felsõ görgõ és a fogaskerék és rezeg a váltó, de ennél nem is tudom állítani a felsõ görgõ és a fogsor távolságát.

dualos

dualos

vendég

• fórumtag
  • 126 hozzászólás
Én egy rövid kanalas tiagrával használom a 9-es montis soromat és ezidáig semmi baja nem volt meglepõ módon. :) Nem mondom hogy a leggyorsabban pakolja fel a tetejére de nekem elmegy. Jah és kényszerbõl van ez a kombináció...ezek voltak otthon. :)