Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
7430 hozzászólás a témában

Para!

Para!

törzsvendég

• fórumtag
  • 460 hozzászólás
Köszi a segítséget. Akkor kipróbálom a WD-40-et.
The quick brown fox jumps over the lazy dog.

elbandi2

elbandi2

törzsvendég

• fórumtag
  • 442 hozzászólás
Ha ilyen mint ez:http://harriscyclery...arge/LD8750.jpg Akkor szerintem az alsó kis burkolaton levõ csavarral vedd le at alját, és bõséges WD40-el, valamint átmozgatással próbáld meg kitisztítani, valószínüleg beleszorult valami kosz, és azért akad. Nagyon sok mocsok képes belekerülni. Ha már mozog, akkor utána csak valami vékony olajból pár csepp a mozgó részekhez kenésnek, és kész.

Para!

Para!

törzsvendég

• fórumtag
  • 460 hozzászólás
A váltó be van állítva hetek óta használtam ezzel a beállítással és minden fokozat rendben volt. Kicsit szorult a váltókar, gondoltam egy kis olaj használ neki. Cseppentettem bele pár cseppet és azóta nem mûködik rendesen a váltókar.A bowden, bowdenház 1 hónapja volt cserélve, nem hiszem, hogy annak lenne baja.

tomi005

tomi005

vendég

• fórumtag
  • 50 hozzászólás

hát nem jó. most az alsó 3 fogaskerékbõl 2-t tudok használni. Ha 4-be akarok váltani olyan, mintha a kar beleütközne valamibe. Egyáltalán nem lehet mozdítani. Ha lefelé akarok váltani akkor meg hiába hûzom a akrt a kormány felé nem történik semmi, kivétel a 2es és a 3as fokozatban ahol jó. Maga a váltó és a bovdenezés jó. Szóval nem tudom mi lehet a baja. De lehet picit használom még így aztán lecserélem 9es rendeszerre lx karral. Majd meg látom még.

Sztem Rob-nak igaza van. Állítsd be rendesen a váltót. (Egy kis segítség: ) Ha így sem jó, akkor jöhet az lx. :ok:

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Nekem is, '99, '00 körüli az XT váltókarom, elég jó.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
laza a bowden. be kell állítani a váltót rendesen.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Para!

Para!

törzsvendég

• fórumtag
  • 460 hozzászólás
hát nem jó. most az alsó 3 fogaskerékbõl 2-t tudok használni. Ha 4-be akarok váltani olyan, mintha a kar beleütközne valamibe. Egyáltalán nem lehet mozdítani. Ha lefelé akarok váltani akkor meg hiába hûzom a akrt a kormány felé nem történik semmi, kivétel a 2es és a 3as fokozatban ahol jó. Maga a váltó és a bovdenezés jó. Szóval nem tudom mi lehet a baja. De lehet picit használom még így aztán lecserélem 9es rendeszerre lx karral. Majd meg látom még.

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
Az enyém még régi 750-es, de abban már csapágyak vannak.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
azt hittem csak az XTR a csapagyas. mar az XT is?
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
Xt és felette golyóscsapágyakon forognak a karok. Ég és föld a különbség.

tomi005

tomi005

vendég

• fórumtag
  • 50 hozzászólás
Szerintem jó minõségû váltóbowdenre és bowdenházra kéne beruháznod, az mindenképpen javítja a váltást. Az xt váltókar meg azért jó mert állítólag gyorsabb vele a váltás. Hamarabb kiold mint mondjuk egy alivio vagy deore. Ha a pénztárca engedi, akkor sztem xt.
:spoko:

Para!: Tulajdonképpen miért vagy kíváncsi a belsejére ? Nem mûködik rendesen, vagy csak simán kíváncsiság ?

Para!

Para!

törzsvendég

• fórumtag
  • 460 hozzászólás
Köszi! ezeket már sajnos én is néztem. Na akkor szétkapom és meglátom mi lesz.

outcast

outcast

vendég

• fórumtag
  • 194 hozzászólás
Kivánok,
a váltókarok minõsége mennyire befolyásolja a váltást?
slx szettre hajtok,de pl.érdemes lehet-e a váltókarokat xt-re cserélni,vagy ez így hülyeség,felesleges pénzkidobás?

tomi005

tomi005

vendég

• fórumtag
  • 50 hozzászólás
Ennek az oldalnak az alján van pár robbantott ábra alivio váltókarokhoz. Sasold meg, hátha van köztük olyan ami neked kell. :cool: Ha a belsejére vagy kíváncsi, akkor sajna szét kell kapnod ;)

http://techdocs.shim...docs/blevel.jsp (mountain bike ---> alivio ---> az oldal alja)

Para!

Para!

törzsvendég

• fórumtag
  • 460 hozzászólás
Szevasztok! Van egy Shimano SL-MC40-es váltókarom és robbantott ábrát keresek hozzá de csak ezt http://techdocs.shim...69830638390.pdf találtam nekem pedig a belsejérõl kellene részletesebb leírás. Van egyáltalán ennél részletesebb, vagy csak nem tudok keresni?

Elõre is köszi!

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás

TripleB neked azért kösz a választ !

szerk.: A Shimano egyik tech dok.ja szerint ez a neve: Release Lever Fixing Bolt (M4x8).
Bár ez nem sokat segít :)

Egyébként pont láttam tegnap nálunk gyárilag ilyen kialakítású szerszámot,vmi 1200 ft,T alakú King tony

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

zsero

zsero

vendég

• fórumtag
  • 41 hozzászólás
Van egy 92-es DX hátsó váltóm, ami szépen teszi a dolgát, de már gyenge benne a láncfeszítõ rugó, ezért elöl néha leesik a lánc. Az lenne a kérdésem, hogy lehet-e valamit csinálni a rugójával, hogy erõsebben feszítsen, vagy ha nem, és ilyen rugót sem lehet szerezni, akkor milyen mai váltó menne be a helyre? Most 7-es LX szettel használom, nem tudom váltókban van-e különbség a 7-es és a vékonyabbak között.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

Haverom elvitte 1 aotószerelû mûhelybe ott volt szerszám leszedték,de hogy miért nem tudták 1 imbusz csavarral megoldani?

hogy ne tudja mindenki piszkálni.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

szipka

szipka

vendég

• fórumtag
  • 167 hozzászólás

Ebbõl a készletbõl kell neked valamelyik:http://www.tmtrade.h...products_id=675
a középsõ sorból, autóknál is már elõfordul pár helyen :(

ilyet adok en 1500-ert itt a boltunkba van is:)

SINTESI´93

SINTESI´93

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
Haverom elvitte 1 aotószerelû mûhelybe ott volt szerszám leszedték,de hogy miért nem tudták 1 imbusz csavarral megoldani?
www.sintesibikes.com